Mitt fotografiska minne

En fotografisk resa

Om min bildresa i tid och rum på Facebook

Jag har startat en publik resa på Facebook för alla vänner och följare. Men eftersom jag gör (nästan) allt publikt på Facebook kan alla se mina bilder. Det jag gör är att lägga upp ett nytt "cover" ett par tre gånger i veckan. Det är förstås bara fragment, dessutom i dubbel bemärkelse.  Ett Cover i Facebook är 851x315 pixlar så jag har alltså beskurit alla bilder mycket hårt. Det har ofta varit mycket svårt, ibland lätt, men också oerhört intressant att fundera på vad som ska exkluderas och inkluderas. Jag har flyttat utsnittet åtskilliga gånger på en del bilder medan andra ger sig ganska lätt. Alla bilder kommer automatiskt att hamna i ett Cover album på Facebook så med tiden blir det en del att titta på. På första bilden har jag rullat ut röda mattan för alla. Mycket nöje på min bildresa. 

Resan pågår alltså på Facebook. Har du inget konto? Starta ett och häng på. Du kan vara hur anonym du vill.

Eders hängivne

 

PS
Jag beundrar Vivian Maiers bilder men gör precis tvärtom, jag delar med mig innan jag dör. Mina bilder är kanske inte lika mycket att se på som hennes men vänta femtio år så är det nog annorlunda =) 

Inlagt 2014-07-21 10:20 | Läst 8019 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Thomas! Tack för inbjudan jag kommer att följa dig....
mvhRolf
Svar från N Thomas Meldert 2014-07-21 11:05
Du är välkommen!
Jag tillhör gruppen VVF (Våga Vägra Facebook). Har gett mig tusan på att jag inte behöver det. Angående Vivian Maier så såg jag dokumentären för någon vecka sedan, attans vad bra den var. Jag är inte med om 50 år, så publicera dina bilder här och nu i stället:)
Svar från N Thomas Meldert 2014-07-21 11:07
Du behöver inte, men om du vill ser du bilderna på denna länk.
www.facebook.com/meldert

Vivian Maier är en särling till fotograf. Så enastående i sitt bildspråk. Eller är det bara avståndet i tid som gör dem så bra?
Man kanske inte behöver, men låter intressant och för att inte glömma bort skickade jag en vänförfrågan. OK?
Svar från N Thomas Meldert 2014-07-21 20:08
Helt OK, Jag säger aldrig nej till en vänförfrågan. Däremot har jag blockerat några som bara skickar på mig en massa skit.Jag tror inte du är sån. Välkommen att titta på mina gamla och kommande bilder.