Mitt fotografiska minne

Strategibyte igen

Om att ändra sig

Ombytlig är inte ett signifikativt drag hos mig. Men jag brukar fortsätta att fundera över mina beslut. Efter att jag fattat dem. Så nu har jag ändrat lite i mina tidigare beslut om hur jag ska utvärdera de sex olika svartvita ISO400-filmerna jag införskaffade i höstas.

Eftersom jag , när utvärderingen är klar, kommer att köra den film jag anser bäst i min arbetshäst, Zeiss ZM, så vore det ju illa om inte alla sorterna fick gå genom den också. Så nyss beslutade jag mig för att en rulle av varje sort ska få bo i det kamerahuset också. Första rullen satte jag in igår. Det blev en Fomapan 400 som jag kör nominellt på ISO400. Det kan ju även vara intressant att jämföra hur filmerna blir bakom Zeissoptiken mot Zuikooptiken. Jag förväntar mig inga stora skillnader där, men i alla fall. Utvärderingen blir ju ändå väldigt subjektiv. Det här är ju ingen vetenskaplig studie. Jag letar efter karaktär i filmen som passar min bildstil samt att kartlägga olika filmers karaktärer så att jag vet när en film kan passa in på ett specifikt projekt. Huvudsyftet är fortfarande att få fram en alternativ standardfilm till den jag hittills använt, Tmax 400.

Primär fotoapparat

 

Eders hängivne

PS
Jag har förstås även omvärderat mitt beslut att lämna analogfotografin som jag meddelade den 1 april. Beslutet varade bara den dagen. Nu är jag tillbaka i den kemikaliska fotografins underbara värld igen. 

Inlagt 2015-04-04 08:08 | Läst 7029 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
vackert instrument! Med vänlig hälsning ronny.
Svar från N Thomas Meldert 2015-04-04 15:36
Och mycket dugligt, kan jag säga.
Den där kameran är så vacker att bara det väcker habegär :-) Klart du måste ha en film som lever upp till den.
Svar från N Thomas Meldert 2015-04-04 18:49
Självklart ska jag ha en film som är i klass med kamera och optik. Den här =)
Jag blev lite orolig där en stund (1 april) men nu är jag lugn igen ;-) Förresten var inte kamerorna snyggare förr eller....
Svar från N Thomas Meldert 2015-04-04 18:50
Ja, du vet, gamla hundar och det där =) Kamerorna var absolut snyggare förr. Mera karaktär, liksom. Tänk bara på Rolleiflexen. Vart man går känner folk igen den.
Du inspirerar som alltid. :-)
Svar från N Thomas Meldert 2015-04-07 20:29
När du börjar framkalla själv har jag inspirerat färdigt =)