Mitt fotografiska minne

Julhälsning och Nyårslöfte

Hejsan Ers Majestäter, alla fotograferande vänner och alla andra. Nu ska det firas Jul och jag vill förstås inte vara sämre än alla andra utan skicka en lite pladdrande hälsning från min skrivbordskant. Det blir mjuka klappar i år. Jag har bildbevis. Tomten körde hårdhänt in i modevaruhuset k:fem i Vällingby häromsistens. Och jag som hade önskat mig en gammal Bronica i julklapp. Jag får väl hoppas på lite mjukvara istället. Som tex Photoshop CS4. Jag kör inte så mycket Lightroom just nu. Det blir mest stearinljus. Imorgon tänder vi ett till och det blir ljusare på årets mörkaste dag. Thomas-dagen.

 

   

 

Snart är det nytt år också så jag tänkte önska er ett riktigt värstingår. Ett år som ni aldrig har varit med om förut. Det bästa någonsin. Jag är i grunden en positiv människa trots alla motgångar och positivitet är en sjukdom jag gärna smittar av mig med =)

Jag tänkte redan nu leverera ett nyårslöfte.

Jag ska ta minst en rulle film i alla mina analoga kameror nästa år. Så var det sagt. Det värmer hjärtat och eldar på min förväntan. 2009 ska bli ett kul fotoår. För det har jag bestämt.

Inlagt 2008-12-20 10:47 | Läst 5291 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
God Jul kompis.. hoppas du får det riktigt riktigt bra... det värsta med löften är att man ofta bryter dom.. hmmm, fast.. det är ju inställningen som är det viktigaste.. //K
Svar från N Thomas Meldert 2008-12-21 08:40
Inställningen är avgörande för bra bilder =) Jag tycker det är så kul med de gamla kamerorna att det blir svårt att bryta löftet. Jag är snäll mot mig själv med ett sånt löfte =) Varför göra det svårt för sig?
Min vän,jag hoppas på en God Jul till dig och din fru.Jag ska inte ta en film med mina 104 kamror jag har i dag men det blir nog en film i mina toykamror.Jag hade tänkt 1 film per månad.12 kamror kommer att känna mina smekningar.13 med min fru./ Vän Kenneth
Svar från N Thomas Meldert 2008-12-21 08:37
Tack, detsamma till dig och din familj. Den 13:e kameran får du vara försiktig med. Eftersom minneskortet gärna sviktar måste den smekas ofta.
Fin målsättning du har med en rulle varje månad. Det blir nästan lika mycket för mig. 8 analoga kameror har jag och blir det fler under nästa år kommer de förstås också att få en rulle.
Jag lägger min röst till samma löfte: att 2009 ska bli ett fint fotoår! :)
Tack också för din kommentar på min blogg!
God Jul!
Louis
Svar från N Thomas Meldert 2008-12-21 08:43
Härligt Louis. Visst ska det bli ett fint fotoår även om allt annat blir nåt annat =)
Ha det gôtt hos Jesusbarnet i jul.
Jag är redan smittad :-) Jag tänker också ha ett riktigt bra år. God jul på dig.
Svar från N Thomas Meldert 2008-12-23 21:17
Ja, det är kort inkubationstid på positivitet =)
Glad Jul på dig =)