Mitt fotografiska minne

Inbjudan i mailboxen

1st Swedish International Small Print Exhibition 2012

Det finns ett ord för det här. Synkronicitet. Jag har ju just nämnt (igår) att jag nog bara ska delta i fototävlingar för pappersbilder. Idag kom det ett mail från The Scandinavian International Photo Society's president Nils-Erik Jerlemar som också är livligt engagerad i FFiM (Fotografiska Föreningen i Malmö) där jag deltagit i deras internationella tävlingar några gånger. 

Mer om den här nya tävlingen kan du läsa om på deras hemsida. Jag utmanar förstås alla fotovänner som gillar bilder på papper att delta. Small print innebär max storlek A4 så det lär inte bli dyrt att framställa bilder.

Jag funderar som bäst på om jag ska delta med digitala printar eller mörkrumskopior. Men det finns tid att bestämma sig. Sista inlämningsdag är 15 september.

Den  här bilden ska i alla fall inte delta.

Ett slut och en början. (X100, Millesgården)

 

Mellanformataren

Inlagt 2012-07-30 08:49 | Läst 7272 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det här verkar intressant Thomas.....
//Rolf
Svar från N Thomas Meldert 2012-07-30 09:10
Jag ser gärna mina fotovänner i prislistan.
Detta med pappersbilder och datorbilder -- klart att en fototävling kombinerad med utställning gör sig bäst på papper i ett riktigt galleri. Men inte längtar jag tillbaka till de gamla massproducerade kopiorna. Och välgjorda kopior måste man antingen göra själv, eller också anlita ett kunnigt proffs. Så den vägen kan det inte bli så många bilder. Innan det fanns digitala bilder satte ekonomin snäva gränser för hur mycket jag kunde fotografera och hur bra resultat jag kunde kosta på mig. Faktum är att jag tycker om att titta på bilder på min dataskärm. Fast då är det ju en digital kvalitetsskärm. På en halvdassig laptop är det inte så kul.
Svar från N Thomas Meldert 2012-07-31 19:37
Kvailtetsskärmar är ett måste - om man vill veta hur utskriften kommer att se ut.
Kör så det ryker och lycka till Thomas!!!
//Peter