Mitt fotografiska minne

Nu har'e hänt igen

Om gamla bilder som lever sitt eget liv

Det är ett underligt fenomen, det där. Att gamla diabilder blir populära efter många år i diamagasinet. För en vecka sedan laddade jag upp just en sån där gamling från 1995 på mitt tumblr. Vi var på Naxos ett par höstveckor och just den här bilden tog jag i Hora Naxos' gamla stad som vi utforskade i långsam takt.

Med en billig gammal spegelreflexkamera och normalzoom. Ingen värstingkamera behövs för mina minnesbilder. Bildvärdet sitter nog i de minnen den återkallar.

Eders Hängivne

PS
Ibland tycker jag att jag tog bättre bilder förr... 

Inlagt 2013-12-24 18:02 | Läst 17287 ggr. | Permalink

"Fin bild från en fin miljö!! Klassisk, men fin. Och jag tror aldrig att det i sig är tekniken som kommer att få oss att gilla bilder. Det är känslan, de väcker hos en... Direkt eller efter några år. Jag tycker du tar bra bilder idag också... God Jul Thomas!! //Peter"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fin bild och en häftig miljö, för tankarna till Micke Berg, som tillbringat mycket tid på Naxos, och Cartier-Bresson som tagit en häftig bild i en liknande miljö.
Ha en fin Jul Thomas!
-affe
Svar från N Thomas Meldert 2013-12-24 19:53
Jag tänkte på Micke när jag laddade upp den och undrar om vi råkade vara där samtidigt. Greklands bästa ö av de tre jag varit på.
Mycket vacker och väldisponerad bild. Som född i Finland är jag svag för den här färgkombinationen.
Svar från N Thomas Meldert 2013-12-24 19:55
Även greker är svaga för den färgkombinationen =) Men i soliga södern tycker jag att det blir jobbigt med så mycket vitt.
Fin bild från en fin miljö!! Klassisk, men fin. Och jag tror aldrig att det i sig är tekniken som kommer att få oss att gilla bilder. Det är känslan, de väcker hos en... Direkt eller efter några år. Jag tycker du tar bra bilder idag också...
God Jul Thomas!! //Peter
Svar från N Thomas Meldert 2013-12-25 08:57
God Jul, Peter. Bilden väcker goda känslor i mig, Det var en fin resa =)
God Jul herr Meldert !
:)
Fint linjespel här och trevlig blå-vit färton !
Väldigt mycket Grekland är känslan !
mvh/Dieter
Svar från N Thomas Meldert 2013-12-25 10:35
Ja, man får verkligen Grekland skrivet på näsan =)