Mitt fotografiska minne

Paradigmskifte i fotoväskan

Inte helt, men nånting ditåt

I flera år har min standardfilm varit Tmax 400, men i sommar tänkte jag svida om till en annan 400 ISO-film. Jag har just inhandlat 30,5 meter (100 fot) Ilford HP5+ och laddat i mina laddningsbara kassetter. En finess med film på metervara är att man kan ladda en kassett med valfritt antal bilder. Jag har några korta rullar gammal Tmax 400 som är utmärkta som testfilmer för en "ny" kamera eller objektiv. Nackdelen är väl att numreringen är lite annorlunda för de som vill hålla ordning på negativen. Men det ska nog gå bra ändå. Att hålla ordning, menar jag. Jag har en beprövad metod som hjälper mig att hitta mina bilder.

Min laddningsapparat för småbildsfilm. Hansa film loader.

100 fot HP5+

Nu är det bara skjuthumöret som fattas mig. Jag får en chans imorgon. Klubben ska till Slussen och fota porträtt. Då blir det en 85:a och HP5+

Eders hängivne

 

Inlagt 2014-04-15 18:07 | Läst 7058 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
För många år sedan laddade jag också själv. Någonstans ska laddaren finnas. Vad tjänar du per film genom att ladda själv?
Svar från N Thomas Meldert 2014-04-15 22:23
Det blir ungefär en tia billigare per rulle. Kassetterna kostar förstås lika mycket som man sparar. Men bara första gången =)
Fördelen är också att man kan ladda så mycket film man anser sig behöva för tillfället och därmed kan man börja snacka ekonomi...
Svar från N Thomas Meldert 2014-04-16 05:28
Precis, men korta rullar kostar fler förlorade bilder i början- och slutände. Mest får man nog ut av de 30 metrarna om man kör så fulla rullar som möjligt.