MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

Riksdagsvalet 2010

 

Snart är det dags att rösta igen och jag har funderat på en sak gällande detta... Varför tycker en del människor att det är så känsligt att tala om vilket parti de röstar på? Vad spelar det för roll? Ni som känner att det är en privat sak får jättegärna förklara för mig, för jag förstår verkligen inte. Jag respekterar det, men begriper inte varför det är så.

De två första gångerna jag fick rösta, röstade jag blankt. Jag var helt enkelt inte insatt i politiken eller det minsta intresserad. Tänkte inte rösta alls, men min pappa "tvingade" mig att gå dit. Tredje och fjärde gången tog jag reda på lite mer fakta, men bestämde mig till slut för att rösta på det partiet som värnade mest om djuren och miljön, det vill säga Miljöpartiet de gröna.

Jag har alltid röstat eller "hållt på" på det partiet som jag anser har bäst åsikter, tankar och idéer istället för det partiet som kanske gynnar min situation bäst. MEN denna gång funderar jag på att rösta på Socialdemokraterna för jag tror att de värnar mer om de sjuka i samhället (rätta mig om jag har fel)! Skall själv ta reda på mer fakta innan den 19 september :o)

Vad skall Du rösta på och varför? Berätta gärna, om Du själv vill förstås ;o)

Kram Milla

 


Foto: Camilla Thieme 

 


Postat 2010-05-19 09:42 | Läst 3541 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Härligt, härligt men farligt, farligt...

 

Visst är det underbart när solen skiner och man tar med sig kameran på en liten fotopromenad :o) Men det kan sluta riktigt illa om man inte är försiktig...

Efter att ha suttit inne nästan hela dagen igår tog jag mig i kragen och gick på en liten kvällspromenad. Naturligtvis tog jag med min kamera och mitt macro-objektiv. Jag ålade och krälade bland buskar och snår och tog bland annat bilden Ni ser här nedan. Någon som vet vad det är för träd/buske?

När klockan var halv tolv på natten var jag ganska trött och tänkte gå och lägga mig. "Jag duschar i morgon bitti istället tänkte jag". Men så tog jag en dusch i alla fall och tur var väl det... För när jag stod där i duschen fick jag se något som kröp på utsidan av mitt knä. När jag pillade bort det såg jag att det var en fästing!!! Jag bara skrek rakt ut och gissa om jag blev pigg ;o)

Så nu vill jag påminna Er om dessa små lömska varelser. Visst lockar det med macrofotografering, men glöm inte att kolla igenom Era kroppar när Ni kommer hem från Er fotorunda! TBE vaccination kanske?

Kram Milla


Ps. Här kan Du se hur Du skall ta bort en färsting: 

http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Filmer/Fasting/ Ds.



Foto: Camilla Thieme


Postat 2010-05-18 15:32 | Läst 9057 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Jag gjorde det, igen!!!


Detta är inte klokt... Jag gjorde det igen!!! Jag är så stolt för jag har fått ytterligare en bild publicerad i Fotosidan Magasin!!! :o) Denna gång var det min bild "Blue Dream" som var med. Jag fick dessutom jättefin bildkritik av fotograf Lena Koller. Så här skrev hon om det positiva i bilden:

"Oj oj, vilket tillfälle. Härligt skärpedjup och fina, balanserade färger. Det här är nära Mattias Klum".

Ni förstår att jag blev stolt va ;o) Tack snälla Lena!!! :o)

Har någon av Er skickat in en bild till Fotosidan Magasin? Kom den med i tidningen? Berätta gärna!

Kram Milla


Här är bilden:



Tidigare har jag haft med  "Falk" och "Mitt lilla hjärta" i Fotosidan Magasin.


Samt bilden "I can see right through you" i Digitalfoto för alla.

 


Se blogginlägg "Digitalfoto för alla"


 

 

Postat 2010-05-17 17:30 | Läst 5090 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Barn nej tack, kakadua ja tack ;o)

 

Jag har i ett tidigare inlägg berättat att jag inte vill ha barn (läs: "Jag vill inte ha barn..."). Däremot har jag alltid drömt om en kakadua :o) Men med respekt för mina grannar har jag valt att inte skaffa någon, inte så länge som jag bor i lägenhet i alla fall. Det känns självklart jättetråkigt, men jag vet hur mycket de kan låta och störa andra människor, så därför har jag valt att låta bli. "Man skall behandla andra så som man själv vill bli behandlad!"

För ett par år sedan fick jag ta hand om en bekants kakadua, då han skulle resa bort i några dagar. Gissa om jag var lycklig!!! :o) Det var ett ypperligt tillfälle att se hur det skulle vara att äga en kakadua och jag njöt av varje sekund. Fast gissa om han kunde damma/skräpa ned... Jag låg på golvet och torkade bajs och "fjädermjöl" flera gånger i timmen ;o) Men det var definitivt värt det! Så det första jag skall göra när och om jag skaffar hus är att köpa mig en alldeles egen kakadua. Och jag skall döpa den till "Godis" :o)

Kram Milla

 

Här har Ni honom, sötnosen Hugo :o)

Foto: Camilla Thieme

 

Här är ett videoklipp när Hugo duschar hemma hos mig :o)


 


Postat 2010-05-15 20:43 | Läst 4953 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Nyheter i PS CS5


Jag var lite nyfiken på vilka nyheter som finns i Photoshop CS5 och hittade några superbra filmsnuttar om detta på Moderskeppet.se

Så nu tänkte jag dela med mig av dessa filmsnuttar till Er som kanske också är intresserade? Moderskeppet är verkligen TOPPEN tycker jag :o)

Nu är det bara att börja samla pengar, så man kan köpa programmet om ca 40 år... ;o) Har Ni Photoshop CS5? Vad tycker Ni om det? Berätta gärna!

Kram Milla


Klicka på bilden nedan för att komma till första filmen om PS CS5:s nyheter:

På bilden ovan ser Ni Anders Jensen och Mattias Karlsson från Moderskeppet.se

 

 

Postat 2010-05-14 19:28 | Läst 3207 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa