Att försöka hitta inspiration...............

Sitter och kollar på arkivbilder. Man kan nog säga att jag snöat in på sommarbilder. Det är ju inte så gärna jag ger mig ut i kylan och fotograferar den här tiden även om det händer då och då.

Den här tog jag 2014 i Köpenhamn...

Nej den bilden gör att jag längtar ännu mer till sommaren. Jag vet, jag är inte ensam om att längta efter sol och värmen. Under tiden får jag grotta ner mig i arkivet och kolla på sommarbilderna. Jag kollar på hur jag har tagit dom och vad kan jag göra bättre. Jag är min egen kritiker och ger ris och ros till mina bilder. Försöker tänka på vad jag kan förbättra och kanske få lite nya idéer.

En idé som jag testade i somras var att hålla min mobil precis under objektivet så att motivet speglade sig. Då blev det så här.

Ett försök att få till bokeh i bilden.... det får jag träna lite mer på.

Macro är ett av mina favoritmoment att fotografera och något jag hoppas att lyckas med är att.........

Få till skarpa bilder på en hoppspindel. Men först måste man ju hitta dom och sen vara snabb med fokus och inställningar.

Jag gillar inte spindlar men hoppspindeln är ju bara för söt :)

Så jag ser fram mot våren / sommarens fotograferande. Tills vidare håller jag till större delen inomhus och fotograferar stilleben. En utmaning i sig med ljus och inställningar.

Var hittar du din inspiration att fotografera ?

Inlagt 2019-01-09 18:28 | Läst 418 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
För mig räcker det med att det är blå himmel och sol när jag drar upp rullgardinen så blir jag sugen på att ta med mig kameran med tele och gå ut utanför knuten, detta trots att jag bor innanför tullarna i Stockholm.. Men jag har turen att bo riktigt nära Tantolunden och Årstaviken på Södermalm, ett område fyllt med en massa kolonilotter och stugor där diverse växter och buskage i sin tur ger en hel del fön som olika fåglar gillar den här årstiden, dessutom finns en del fågelmatningar där som också lockar småfåglar.. och där det finns fåglar dit kommer också höken.. så hade jag bara för knappt en vecka sedan när jag gick där.. https://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/3-1-bjod-pa-mycket-fint.htm

Så här fint är det lite titt som tätt här, så inspirationen har jag inga problem med, fast jag vill gärna ha bra väder, men kyla gör inget..
Hälsn!
Svar från Tinaspicture   2019-01-10 17:33
Hej Jan :)
Det är ju bra med bra varierande fototillfällen nära där du bor. Fina bilder på din blogg.
Jag väntar tills det blir varmare ;)
Låsta kvalitetsartiklar, Portfolio, obegränsat med bilder - nu får du 50% på PlusLäs mer