Att spegla det jag gillar.

3/1 bjöd på mycket fint..

Den dagen bjöd på en hel del motiv under min lilla promenad i mitt närområde Tantolunden här på Södermalm. Vissa dagar ser man nästan ingenting att fotografera, andra dagar ser man motiv mest överallt.. det här datumet var just en sådan dag! Motiven räckte till hela tre bloggar.. Den första kan ses Här och den andra kan ses Här . Och nu kommer alltså en tredje blogg från samma lilla promenad.. Det börjar med ett par bilder på 'Hasse hare' och sedan följer några bilder på ett par Steglitser, samtidigt som jag försökte fota en Trädkrypare som också visade sig extra fint.. Allting fotat med 200-500 mm. + TC 1,4 II precis som i de två senaste bloggarna.

             

Sen var den fina dagen över..    Tack för mig!

Inlagt 2019-01-09 10:31 | Läst 173 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Något sådant djurliv har jag inte i min koloniträdgård, hade det varit det så hade man ju inte behövas gå utanför grindarna :). Kul med Trädkryparen, steglitsen är ju alltid så vacker
Svar från ehrsa   2019-01-09 10:56
Hej! He he, lite så var det nästan den där fina dagen, kändes som man kunnat stanna på balkongen och fotat med 700 mm.. :-) Men så där är det ibland, vissa dagar finns inget alls att fota, andra är det tvärtom.. Det som kanske tar en timme att flanera sig fram på, kanske plötsligt tar tre timmar.. Trädkryparen var kul, den dök upp på ett träd 10 meter till höger om Steglitserna, så det blev nästan varannan serie med bilder på Steglitserna och sedan Trädkryparen, och så tillbaks till Steglitserna osv.. Tack! Peter.
Hälsn!
Med bra tele behöver man inte lämna balkongen för att få bra bildmaterial.
Svar från ehrsa   2019-01-09 12:19
Hej! Balkongen är bra, har fotat rätt så mycket med fågel där, även med vidvinkel! Den är t.o.m. bäst att fota mina extremt snabba Tornseglare med, som far förbi balkongräcket 2 meter utanför.. dessutom varje dag under hela sommaren.. Om drygt 4 månader så kommer dom igen.. :-)
Tack! Nils-Erik.
Hälsn!
Haren ser lite frusen ut, längtar till våren. Och steglitsen är lika fin som många exotiska fåglar, våra svenska åretruntfåglar har en del färg att bjuda på. Trädkryparen ja, satt den still ser den ut som en barkbit, alltid kul att se.
Svar från ehrsa   2019-01-09 16:57
Hej! Tror 'Hasse' kröp ihop lite för att försöka synas lite mindre.. han hade nyss hoppat några skutt där straxt innan, sen sjönk han ihop till den här bollen.. Ja, vi har en hel del vackra fåglar under vintern, jag tänker på Gråsiskor, Sidensvansar, Domherrar, Korsnäbbar.. som exempel! Tycker nog att vintern är lite mer spännande vad gäller fåglar än sommaren, då försvinner allt i det gröna.. nu ser man det mesta! Det är tur att Trädkryparen sällan sitter still annars skulle man aldrig få syn på den, den är verkligen väl kamouflerad! Tack! Stefan.
Hälsn!
Så många fina bilder i alla tre bloggarna och så vackert ljus!
Tack för att jag får se!
//Lola
Svar från ehrsa   2019-01-09 17:05
Hej! Tack Lola för att du vill titta! :-) Det var en väldigt fin dag här den 3/1 med delvis ett lite speciellt ljus, det kom indrivande lite tunna moln som färgade solens strålar i ett gul/orange sken innan det lite senare blev helt blå himmel.. dessutom var 'motiven' välvilligt inställda till fotografering.. så är det ju inte alltid.. :-)
Hälsn!
Hare ser jag så sällan, jag borde nog ta en tur till Tantolunden :-) De ser rätt personliga ut, åtminstone på dina porträtt. GIllar bilden på trädkryparen. Det är ju inte heller en fågel som jag ser så ofta även om jag stötte på en häromdagen I närheten av jobbet när jag var ut på lunchen. INgen kamera tyvärr.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa   2019-01-10 12:48
Hej! Jag har sett ganska lite med Hare nu under vintern hittills, så det varierar nog en del här också.. och det här mötet kändes som ett 'undantag' och den höll till vid/i kolonilotterna nära den lilla bilparkeringen vid 'Tanto norra', och det är nog där jag mestadels brukar se Harar, så det är nog samma individ som jag även har fotat där tidigare.. men dom är fina och ganska orädda! Trädkryparen var roligt jag har inte sett nån på ett bra tag nu, och jag fick syn på den 10 meter till höger om Steglitserna, så jag fick släppa Steglitserna en stund för att straxt efter vrida mig mot Steglitserna igen.. så där höll jag på fram och tillbaks.. Ljuset låg på fint mot båda arterna där dessutom! Ibland kan jag känna mig lite 'orolig' när även jag går ut utan kamera.. för det gör jag också lite då och då, det är rätt skönt att slippa bära på den! Men jag kan också känna att det är fint att bara få se nån 'art' och bara betrakta den.. så får den lagras i 'minnesbanken' istället för på hårddisken.. Tack! Lena.
Hälsn!
Nya kanonbilder på Hare och Steglitser det är bara att njuta.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa   2019-01-10 12:53
Hej! Ja, den här dagen bjöd på mycket med fina motiv! Den bästa fotodagen hittills under 2019.. Det är roligt att det går att fota så bra även under den fortsatt mörka årstiden! 'Dagens kameror' är väldigt 'duktiga' nu för tiden.. På den analoga tiden fick man kämpa mer för bilderna! Ja, du vet.. Tack! Stig. Ha det fint!
Hälsn!
Ännu ett gäng vackra bilder.
Så vackert allt blir i vinterljuset. Tror både vi och djuren uppskattar de solstrålar som visar sig.
Häftigt att du får så bra bilder med denna "tyngd" . Jag skulle nog inte fixa att hålla det stilla.
ing-marie
Svar från ehrsa   2019-01-10 13:40
Hej! Ljuset var verkligen fint den här dagen, det kom tunna moln indrivande som färgade solstrålarna i gul/orange, däremellan var det helt blå himmel och nån timme senare var det bara blå himmel, jag tycker också det verkar som djuren också trivs lite extra när solen skiner! Jag har t.o.m. hört flera Talgoxar som börjat öva på sina små 'vårtrudelutter'.. hur exotiskt som helst! Och det har dom bara gjort när solen varit framme.. :-) 'Tyngden' finns där, absolut.. och när jag blir stående för att fota i några minuter så får jag släppa ner 'ekipaget ett tag och sträcka på armarna.. samtidigt som det är så kul när man fått motivet i sökaren.. Och jo, jag har problem med båda axlarna.. men jag är inte säker på att det har med kameran att göra, för när jag använder och håller den så har jag inte ont.. men jag vet inte.. VR i mitt 200-500mm. fungerar väldigt bra även med telekonvertern TC 1,4 II så en del bilder är tagna med 1/320 sek och ändå ser jag ingen oskärpa p.g.a den 'långsamma' slutartiden, där jag ändå haft zoomat till 700 mm.. Tack! Ing-Marie. Ha det fint!
Hälsn!
En trevlig samling bilder..Trädkrypare är jag osäker på om jag träffat på nån gång..
Observerar också att det gör mycket om ett litet gläns finns i ögat. Blir genast mer"levande "
om man nu kan uttrycka det så. Blir för det mesta lite trist i gråväder då ögon och kropp
smälter samman. Harar är rätt kul att träffa på, kan lägga till med en hel del roliga miner och uttryck, lite som katter faktiskt.
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa   2019-01-11 17:14
Hej! Ja, ibland överraskar naturen även den här årstiden.. Det som normalt tar kanske en 1 timme att sakta promenera tog säkert 2½ timme.. det fanns nästan för mycket med motiv.. Jag tror att Trädkrypare egentligen är vanligare än man förväntar sig, men dom är rätt svåra att upptäcka.. man ska ha tur att råka få syn på något som rör sig på en större och grov trädstam.. här ser jag dom alltid på stammen till någon av de större och grövre lövträden som Ek eller Lönn.. och dom klättrar alltid uppåt! När dom kommit högt upp så faller dom neråt och börjar gärna om långt ner på något grannträd och klättrar åter uppåt igen lite 'ryckvis'.. Och dom är ofta orädda! Håll utkik på grova stammar framöver! Håller med om det där med 'ögat', det är en av små detaljer som gör en bild bra! Jag gillar också Harar, dom är roliga på något sätt, dom är fina när dom ibland bara sitter och 'softar'.. 'idisslar' kanske.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Fina bilder! Gillar Hasse hare. Du har hittat riktiga godbitar i Tantolunden på dina promenader.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa   2019-01-11 17:23
Hej! ja, den här dagen bjöd på mycket fint för att vara den här årstiden! Men vintern är ofta bra här i 'lunden', det finns en del fåglar som nu när inga löv finns går rätt så bra att få syn på, och även fota! I och med att Tanto är en 'kulle' i omgivningen här så når också ganska mycket ljus fram, även den här mörka årstiden, och bäst på toppen och den 'södra sidan' så klart.. Och Hasse hare är ju alltid en liten bonus.. Harar är lite personliga, vissa bryr sig knappt om mig fast jag kanske bara är 10 meter ifrån, andra är lite mer nervösa.. Jag är glad att jag har mitt 'närområde', och slipper åka iväg så långt för att hitta trevliga motiv.. känns lite 'lyxigt'.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Superfina bilder! Steglitserna ser man sig inte mätt på. De är så fina! Kanonbilder på trädkryparen också. Toppen!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa   2019-01-12 17:49
Hej! Lite så är det med Steglitserna, det är svårt att gå förbi dom utan att ta några bilder.. :-) Trädkryparen var lite bonus, dom finns antagligen alltid här men är lite svåra att få syn på! Det var i alla fall en synnerligen fin dag som man får vara tacksam för! Nu blir dagarna synbart längre! Tack! Bjarne.
Hälsn!