Häftigt att få se ..............

Vilken härlig upplevelse............

Midsommarhelgen har vi firat i en fäbod långt uppe i skogen i Leksand. Fäboden har funnits i min släkt sedan slutet på 1800-talet och massor med historia finns på platsen som är dokumenterad sedan i början på 1600-talet. Just vår fäbod är nog byggd i mitten på 1800-talet eftersom den är byggd med Laxknutar.

Det går inte att åka bil dit utan man får gå en bra bit och bära på färskvatten, kylväska och annat som man vill ta med.

Det finns dokumentation på en vagga från slutet av 1700-talet, all inredning är kvar från 1800-talet, det finns en historia nedtecknad av Greta och Gunnar som flydde Norge under kriget. Dom tackar för gästfriheten och skall aldrig glömma dessa goda svenskar (min morfar med familj) och alltid ha med sig i deras hjärtan, har dom skrivit.

Sedan 1932 finns anteckningar om varje besök och det var min morfar och hans bror som började skriva i små noteringshäften. Sedan dess har alla som kommit hit skrivit i böcker om vad man gjort och vilka som varit där. Så på midsommaraftonskvällen satt jag på trappan inlindad i en filt och läste gammal historia om släkten, så som jag gjort flera gånger om när jag varit där. Jag tröttnar aldrig på dessa historier.

På midsommardagen sitter jag och tittar ut genom fönstret och får syn på två tranor som går på lindan (ängen) nedanför fäbon. Fram med kameran och försöka få till bra bilder genom gamla rutor var inte det lättaste kan jag säga. Jag trodde det var fel på min kamera först innan jag kom på att det var rutornas fel. Men en ruta var nyare så i den gick det bättre.

Dom två spatserade vidare och kom sedan ut från lindan och då såg vi........

Det var två verkligen vaksamma tranor som vaktade över sina ungar.

Så rolig upplevelse och avslutning på vårt midsommarfirande i fäbon.

Inlagt 2019-06-23 20:14 | Läst 201 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Trevlig läsning och fina bilder! Vi har också en fäbod i släkten. Kul med dokumentationen. Det måste vi börja med också. Extra kul avslutning ni fick.

MvH
Johnny
Svar från Tinaspicture   2019-06-24 23:06
Hej
Ja börja skriva. Det är en ynnest åt få läsa om alla händelser på platsen.
En härlig berättelse och fina bilder. Dokumentation är viktigt, både i bild och i skrift, och historiens vingslag är alltid häftiga.
//GöranR
Svar från Tinaspicture   2019-06-24 23:08
Tack det är lika roligt att läsa om alla händelser. Små som stora.
Svar från Tinaspicture   2019-06-24 23:10
Tack det är lika roligt att läsa om alla händelser. Små som stora.
Vilken härlig upplevelse, både tranorna och fäboden. Det är riktigt avslappnat att bo så där mitt ute i ingenstans, utan alla bekvämligheter. Jag bara älskar det, man behöver den vilan emellan åt. /Mari
Svar från Tinaspicture   2019-06-24 23:10
Ja det är en lycka att ha möjlighet att bara koppla av från allt.
Något för mig att bevara till mina barn och barnbarn.