Ett minne för livet oavsett när du tog det

Den ser lite äcklig ut.......

Vad är det här för äckligt kryp? Hittade den på min trapp idag. Den här tillhör en av de fulare jag sett. Någon som vet vad det är för något. En massa pollen hade fastnat också.

Ca tre cm lång och ser mer grotesk ut när jag fick upp den på skärmen.

Postat 2014-04-24 18:07 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Jakten på insekter

Tog mig en kvällspromenad utmed Västlandasjön här i Sundänge. Hängde stativet på ryggen, knäppte på mig magväskan med zoom objektivet och min kamera med macro objektivet på axeln och gav mig iväg. Jag ville hitta insekter att fotografera och hade en tanke att jag skulle vara seriös och ställa upp stativet och skruva på kameran.

Men som vanligt så slutar det med att jag kör utan stativ. Att hålla kameran still är inte det lättaste utan stativ och speciellt när man ska ta ett foto riktigt nära,  innan man hittar en bra skärpa i linsen. Det blir till att ta ett djupt andetag och hålla andan och sen är det bara att knäppa en serie bilder. Sen får man hoppas att det blir några fina bilder. Latmasken i mig orkar inte ställa upp stativet.

Folk som kom gåendes på sin kvällspromenad med sina hundar undrade säkert vad jag höll på med,  när dom såg mig sittandes på huk i buskaget längs gångstigen. Dom inser när dom passerar mig att det inte är en person som uträttar sina behov olämpligt. Utan en galenpanna som fotar något dom inte ser. En dam undrade om jag fotade blommor.

Det som fångar mitt intresse är små insekter som larver, flugor, humlor och annat smått.

Jag inser ju att jag måste skaffa mig ett myggstift och bättre byxor och skor om jag ska hålla på och ge mig ut i buskagen. Det duger ju inte att ligga på knä i mina "finbyxor" och lågskor som inte når upp över fotknölarna och med såna där låga strumpor på fötterna. Fästingar och annat kan ju krypa upp längs benen. Det känns ju lite onödigt eftersom jag åkt på borrelia en gång och fick invalidiserande ledbesvär (som gick över med medicinsk hjälp) för några år sedan.

Fick några bra bilder på flugor och lite annat också så jag är nöjd med kvällens fotosafari i omgivningarna.

Postat 2013-07-14 21:05 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Slarvfia !!!!

Jag förstår inte var jag har gjort av med mitt fotostativ, en monopod. Den låg i sitt fodral med axelrem. Jag försöker febrilt komma fram till när jag sist använde det. Jag har letat i hela huset, bilen och i stugan och så mycket fler ställen har jag inte att leta på.

Jag försöker också tänka tillbaka när jag sist använde det. Men nej....det är putsväck. Imorgon ska jag ut på en fototur och hade tänkt ta med det för jag tänkte göra det enkelt för mig när jag ska ut i skogen och slippa släpa på det större trebenta stativet. Fasen också !!!! Så förbaskat retligt !!!

Jag tog en fotorunda när jag var till stugan i Sundänge idag och min svartvita period fortsatte fortsatte idag också. Gråtrist väder men det regnar ju alla fall inte och inte var det kallt heller.

Undrar om man får klättra upp och sätta sig i dom här och vänta med kameran och hoppas på att något djur kommer som man kan fotografera. Dom står ju lite här och var i skogen oanvända när det inte är säsong. Naturligtvis får man ju vara försiktig och inte göra sönder något. Är det tillåtet tro utan att fråga markägaren som man inte känner.

Imorgon blir det Näs naturreservat med två andra ur fotoklubben här i Köping. Jag gjorde ju en fråga på facebook om några ville haka på en spontan (utan klubbens arrangemang) fototur. Jag hoppas att några fler vill följa med. Dom har hela kvällen på sig att bestämma sig.

Postat 2012-11-16 16:32 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera