Ett minne för livet oavsett när du tog det

Varför inte ?? Inget som hindrar...

Igår kväll när jag lagt mig så låg jag och funderade...

Mitt liv börjar få lite ordning igen, även om det är en lång väg kvar. Jag hade precis läst en blogg om en före detta arbetskollega som är ute på äventyr igen. Hon reser runt på sin MC i världen. Men i år håller hon sig i Sverige. När jag låg där i sängen för att sova så for tankarna runt. Tjaaa....varför inte ge sig ut på en road trip, jag också. Vad är det som hindrar mig? Jag kom fram till att det inte fanns något hinder.

Så idag efter att ha fixat och donat så tog jag fram OK kartan som låg i bilen och började leta efter ställen som jag inte har varit på förut. Jag såg till att också städa bilen så att den blev fin invändigt. Den har ju fått vara flyttbil under flera månader med både skräp och möbler.

Efter att ha funderat hela dagen på om det verkligen inte fanns något som hindrade mig, så plockade jag ut ett ställe och kollade efter vandrarhem. För jag tänker inte bo i tält som f.d kollegan gör. Jag ringde och kollade om det fanns några rum lediga och det fanns ett kvar. Jag slog till direkt och bokade det.

Sen började jag att googla. Jag ville ju kolla vad som fanns i omgivningarna. Det visar sig att jag nog har hittat ett riktigt kanonställe. Vandrarhemsägaren undrade om jag bara skulle ha en natt, när jag ringde och bokade.

-Ja, svarade jag.

Men det var innan jag visste hur det såg ut. Jag skulle ju fara vidare på en road trip nästa dag. Jag kollade inte ens hur vandrarhemmet såg ut. Jag behöver ju bara en säng att sova i.

Jag har mailat till vandrarhemmet och bett om en natt till, om det finns ledigt.

Sen ska man ju packa också och det första som jag tänkte på var kamera, objektiv, laddare, dator och mobil. Är man lite teknikstörd eller nörd kanske passar bättre. Nu håller jag tummarna för att jag får en natt till på detta ställe. För jag ser nu fram mot detta riktigt mycket.

Over and out....

Postat 2013-07-09 22:41 | Läst 1193 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Planerar inköp av nytt objektiv

Nu är jag ingen båtägare längre för idag sålde jag den till en sommarstugeägare här på området i Sundänge. Det var makens båt och jag ligger ju ute på sjön halva året ändå, eftersom jag jobbar som sjöman. Jag nöjer mig med den tiden ombord.

Med pengarna som blev i utbyte mot båten ska jag omvandla till ett objektiv. Jag får ju lägga till lite naturligtvis innan jag slår till på det objektivet jag vill ha. Men det räcker halvvägs i alla fall.

Men innan jag köper det så vill jag höra om det är någon som har erfarenhet av objektivet och kan svara på om det är ett bra köp eller sämre som jag tänker göra.

Kanske någon har ett bättre förslag men inte så mycket dyrare i den prisklassen. Jag är inte mycket för att släpa på ett stativ när jag fotar.

Jag grunnar på att skaffa en Canon EF 70-200 mm 1:4,0 f/4L IS USM

Postat 2013-07-08 20:29 | Läst 1065 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Från ung till gammal.....

Bilderna får tala för sig själv.....

Postat 2013-07-05 22:51 | Läst 993 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Tydligt eller otydligt ?

Jag gillar makrofotografering väldigt mycket. Att fota insekter är hur kul som helst. Det svåra är att få till det så att alla detaljer blir klara och tydliga. Antingen så blåser det och insekten som sitter på t.ex ett blad blir suddig, eller så sitter den inte still utan rör på sig hela tiden. Hur fasen ska man lyckas att få till den där perfekta bilden med fokus på alla delar?

Den dagen jag lyckas kommer jag att bli superglad

Tog massor med bilder på denna skalbagge med förhoppning att någon skulle bli så där superbra. Naturligtvis är jag nöjd med dom bilder som blev kvar, efter att ha raderad ett tjugotal som blev suddiga för att vinden tog tag i blomman precis i "klick" ögonblicket.

Jag hittade också en myra häromdagen som jag också tänkte mig få en bra bild på.  Men rackaren ville ju inte sitta still så att jag hann ratta in objektivet. Nu hamnade fokusen på benen och ingen annan bild blev bättre än den här.

Det är bara att öva mera och lära mig mer om makrofotograferingens konst.

Då gick det bättre att få klöverblommorna tydliga.  Men det blåste inte och dom satt still.

Postat 2013-07-03 14:44 | Läst 781 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

En massa nya saker

Nu börjar det bli lite bättre ordning på mitt liv och jag har börjat ta tag i fotograferingens konst igen. Jag blev av med mitt hus i slutet på juni då jag lämnade nycklarna ifrån mig. Numera bor jag året runt i Sundänge och renoveringen av kök och badrum är klart. Nu återstår det bara att få ordning och reda på alla prylar som står här och där.

Med ett nytt liv och nytt boende så tyckte jag också att jag behövde en ny kamera. Det kunde jag unna mig efter denna tid som varit. Jag har lämnat min Canon Eos 1000D bakom mig och köpt mig en Canon 60D. Vilket jag gjorde igår. Nu är det bara att lära sig att hantera den och lära känna min nya kamrat.

Barnbarnet som övernattat här i två dagar fick överta min lilla Olympus digitalkamera för ett tag sen. Vi hade fotosafari på tomten idag. Det blev fjärilsjakt när hon tröttnat på fotograferingen.

Postat 2013-07-02 21:38 | Läst 834 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 78 79 80 ... 88 Nästa