Kopparverket i Riddarhyttan.............

Ja, jag vet att det blivit vinter nu. Men eftersom jag suttit och letat  höstbilder till vår fotoklubbs lilla interna månadstävling så får det bli ett blogginlägg. Jag och min sambo som så snällt följde med som sällskap på en lite fototur som jag ville göra en gråkall söndag i oktober.

Resan gick till Riddarhyttan och Kopparverket.

Kopparhanteringen i Riddarhyttan har medeltida anor. Redan 1437 omnämns gamla Riddarhyttan. Kvar idag är resterna från denna tid då kopparverket var i bruk. En spännande plats och man ser tydligt i marken och i stenarna att det var en plats rik på koppar.

Varningsskyltar satt uppe vid infarten till området att man skulle vara varsam med att plocka stenar för att nivåerna på arsenik var lite höga.Man skulle se till att tvätta händerna efter besöket om man plockat med stenarna.

Nån gång vid 1616 så anlades Bruket vid Kopparverket och 1873 lades det ner. Det var lite för låg kopparhalt i malmen så storhetstiden blev inte så lång. (källa: Wikipedia)

Ett intressant ställe att besöka och fotografera. Nästa gång väljer jag en dag som är lite varmare.

Ps. Jag har inte fixat med färgerna i några bilder.......

Inlagt 2016-11-10 20:41 | Läst 1652 ggr. | Permalink

"Det har jag missat att se, vi som nu och då åker upp till Korsheden/ Söderbärke och passerar Riddarhyttan, säkert minst ett tiotal gånger per år. Vackra bilder!/ Björn T"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej,
Mycket bra gjorda bilder av Kopparverket. Nog bland det bästa jag sett därifrån.
Jag har ätit blåbär från närheten sedan början av sextiotalet.
Ha det bra
Bob
Svar från Tinaspicture 2016-11-11 20:40
Tack så mycket Bob !! Det var roligt att höra :)) Det är en intressant plats att besöka.
Det har jag missat att se, vi som nu och då åker upp till Korsheden/ Söderbärke och passerar Riddarhyttan, säkert minst ett tiotal gånger per år. Vackra bilder!/ Björn T
Svar från Tinaspicture 2016-11-11 20:41
Då får du ta dig dit nästa gång. Ligger alldeles i anslutning till byn :)