När jag ska välja fotomål..........

Idag hade jag tänkt ge mig ut och fotografera makro. Men det har varit sådan blåst hela dagen så det blev inställt. Visst har jag kunnat fotografera vyer istället eller något annat. Men det fick vara. Jag var ju sugen på att rikta mig mot makrofotografering. Jag brukar försöka bestämma mig innan jag går ut med kameran, vilken typ av fotograferande jag tänkt mig. Så koncentrerar jag mig på bara det och försöker förbättra mig på just det. En annan gång väljer jag vidvinkeln eller så tar jag till 100-400 objektivet.

Tamron 90mm

Det beror alldeles på vilket fotohumör som jag är på. Ibland vet jag inte vilket jag vill fota och då brukar två kameror få hänga med. Oftast är det makro och 100-400 som hänger på när jag är velig.

Canon 100-400

Jag har skaffat mig en Extender till 100-400 och nyligen börjat använda den. Det som jag kan tycka är lite tråkigt är att autofokusen inte fungerar. Jag använder ofta det i dom flesta bilder men nu får jag väl lära om och ställa in manuellt. Jag använder oftast någon av programlägen som finns P, TV eller AV.

Om ett par dagar börjar semestern och då får jag mer tid för fotografering alla tider på dygnet om jag så skulle vilja. Jag kommer att välja sen fotografering istället för tidiga mornar, eftersom jag kliver upp 03.20 när jag ska jobba och det tänker jag inte göra när jag är ledig.

Hur tänker du innan du ska ut och fotografera? Har du ett bestämt mål med ditt fotande?

Inlagt 2019-06-17 19:10 | Läst 201 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Christina, fina blombilder båda. Använder precis som du både makro och 100-400 för att komma nära, däremot tänker jag nästan precis tvärtom inför mina fotopromenader, kameran är med i stort sett jämt och jag har sällan bestämt i förväg vad jag vill fota. Undantag finns såklart, ibland kanske jag vill fota guckuskor och åker iväg extra för det. Min baskombo är ofta vidvinkelzoomen 16-35 plus ett 70-200, hälsningar/N Björn T
Svar från Tinaspicture   2019-06-18 18:39
Tack :)
Min vidvinkel är nog det objektivet som nyttjas minst.
Tack för svar :)
Oftast fotar jag under mina vanliga hundpromenader, är det framåt kvällen kanske jag tar telet i hopp om att få se nåt vilt, vårkanten väljer jag ibland makro och tittar efter småkryp eller ormar går jag förbi kohagen an det vara kul med vidvinkel ibland fast ibland väljer man helt fel och kanske har ett fast 50 när en havsörn kommer flygande... Men har man ett bestämt mål med fotoutflykt är det ju lättare att veta vad man ska ta för objektiv.
Svar från Tinaspicture   2019-06-18 18:40
Tack för ditt svar.
Alltid kul att få veta hur andra tänker kring fotograferandet.