Valet är gjort....

Nu har jag bestämt mig !!!!

För ett objektiv och förhandlingar pågår för fullt i Beijing. Jag har en jobbkollega som just nu är på jakt efter ett bra pris på en Canon 100-400 mm f/4,5-5,6 L, USM. Just nu är priset kring 9000 yuan, ca 10 000 kronor i Sverige. Det är i auktoriserade butiker som objektivet finns så det känns ok.

Nåväl,,, jag har ju ett zoomobjektiv som jag inte är förtjust i. Jag köpte det för flera år sen och det är ju ett "nybörjar" objektiv som jag ser det. Canon ef 75-300mm och jag är absolut inte nöjd med det.

Det här är taget med min Tamron där jag står på verandan ca fem meter bort.

Både talgoxen och nötväckan är tagen med full zoom på canon 70-300 iso 800 med P. Jag står på samma plats som med Tamron. Jag skulle vilja komma ännu närmare med ett objektiv och hoppas därför på bättre resultat med Canon 100-400 mm.

Taget från samma plats på verandan ca fem meter bort med full zoom. Jag har inte gjort något i bilden i något redigeringsprogram. Utan den är "rakt av" som den är. Kamerahus canon 60D.

Jag bestämde mig för det mer flexibla objektivet (enligt tips och råd) Frågan är ju om jag ska be kollegan köpa en extender medan han ändå är där och priset är lägre.....Hmmmm..??

Jag hoppas att jag gjort ett bra val och blir nöjd :)

Inlagt 2013-10-23 10:58 | Läst 2290 ggr. | Permalink

"Jag har inte haft ett sådan objektiv själv men jag lovar att du kommer bli supernöjd! "L" objektiven håller en helt annan klass än de vanliga EF objektiven. Extendern hade jag nog hoppat tills vidare om det inte är så att den är väldigt mycket billigare där? Var också noga med att kolla upp att extendern passar just på detta objektiv, canons extenders passar nämnligen bara på vissa "gluggar". Skärpa, zoom och total kvalitet på själva objektivet kommer inte att svika dig! Köp för tusan!"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?