En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

DB 109 - Huggormssafari

I början på veckan inbjöd Stanislav Snäll till huggormssafari på påskafton och vi nappade på det fina erbjudandet. Fyra vackra ormar fick vi se.

Vi höll till i Bromma på en plats där Stanislav varit många gånger för att spana på ormar. Solen strålade och det var toppenfin dag.  Den här blåmönstrade huggormen blev min favorit och får bli dagens bild 109. 

 

Vi såg också två helsvarta individer och en brun med svart mönster.

Den här bruna varianten tittade jag på en lång stund innan jag såg den.

Tack Stanislav och ni andra som var med för en minnesvärd dag med huggormarna!

Hälsningar Lena

Inlagt 2014-04-19 23:19 | Läst 4920 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Näää den här orm bloggen hoppar jag över. Blundar och backar ut ur.
Inväntar snällt nästa blogg inlägg och ska inte tänka på att jag såg dessa bilder. =)

//Johanna
Svar från Lena Holm 2014-04-20 15:29
Hej JOhanna,
men du vet väl att det är bra att konfronteras med sådant som man tycker är otäckt. Huggormar är inte särskilt farliga och de är svåra att få se. Du vet ju var dessa bilder finns om du skulle få för dej att övningskika lite.
Hälsningar Lena
Vilken spännande dag du tycks ha haft Lena, fina annorlunda bilder - den svarta huggormen känner man igen genom att den har tre sköldar på huvudet! Hälsningar Sören
Svar från Lena Holm 2014-04-20 15:31
Tack Sören,
kul att någon tycker de är fina och inte bara upplever obehag. Den svarta visade inte så mycket av huvudet men jag minns de tre sköldarna, även om de inte går fram så bra på denna bild.
Hälsningar Lena
Jag får hålla med Johanna, ormar är inte min grej riktigt heller. Men jag förstår att det var lite spännande. Stanislav känner jag igen från macrofokus.se .
//B-O
Svar från Lena Holm 2014-04-20 15:33
Hej Bert-Ola,
jag förstår att vissa känner obehag inför ormar eller spindlar eller vad det nu är. Att vara ute med Stanislav innebär ju dock att man får se en hel del annat smått som man inte hade så bra koll på. Vi hade en höjdarutflykt.
Hälsningar Lena
Spännande men jag är tveksam till om jag klarat av att traska runt där med så många ormar. Fotar dem gärna men vill vara säker på att de inte gömmer sig för mig.
Råkade av misstag trampa ihjäl en huggorm en gång då jag plockade smultron. Hade träskor på mig och hörde att det prasslade lite, kollade bakpt och där låg det en itudelad huggorm. Ryste ordentligt då.
Dina fiskar i det stora blå är vackrare.
Svar från Lena Holm 2014-04-20 15:35
Tack Margareta,
du hade nog gillat den här promenaden och det fanns ingen som helst risk att en orm bara skulle kunna "smyga sej på dej". Vi fick smyga med stort tålamod för att över huvud taget få till några bilder. Det var också väldigt svårt att se ormarna utom möjligen den blåaktiga.
Hälsningar Lena
Känner ju ofta att jag är med dig där under ytan bland alla vackra fiskar och njuter av det.
Men i dag vill jag vara så långt ifrån dig som möjligt !
Har ganska stor ormskräck, även om den lättat lite med åren.
ing-marie
Svar från Lena Holm 2014-04-20 15:41
Hej Ing-Marie,
det är inte bara du som känt tvekan inför dessa bilder men passa på och övningstitta lite, det är nog bara bra. Jag jobbade ett år i Australiska bushen och stötte på en del riktigt farliga ormar men inte ens där uppstod någon hotfull situation. Dock såg det ut som att min arbetshund blev biten en gång. Han slank dessutom iväg och jag kunde inte hitta honom. Trodde ju att han låg och dog någonstans, men han kom hem på kvällskvisten och ville ha mat så inte blev han biten. Han bara smet från jobbet en stund...:-)
Hälsningar Lena
Kul med lite ormbilder!
/Niklas
Svar från Lena Holm 2014-04-20 16:08
Tack Niklas,
kul att du gillar mina ormar.
Hälsningar Lena
Vad intressant med huggormar Lena Har inte sett några på länge jag mins som barn så fanns det bruna huggormar på ett ställe i skogen. Vi sa att det var Äspingar de var giftigare än den svarta huggormen? Ha en skön söndag :) // Gert
Svar från Lena Holm 2014-04-20 16:12
Tack Gert,
man får verkligen leta efter dem för att hitta några. Varken bruna huggormar eller äspingar (som oftast är namnet på unga ormar men ibland även honor) är giftigare än andra.
Hälsningar Lena
Fina bilder på huggormar.
Gå gärna in och titta i gruppen Svenska reptiler.
Med vänlig hälsning, Hasse