"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Paris, blandade bilder....Järnvägsstationer...Gare Saint-Lazare et Gare Montparnasse...

Förra året fotade jag några järnvägsstationer i Paris. När vi kollade på svenska Wikipedia så hade jag missat två järnvägsstationer, Gare de Saint-Lazare och  Gare Montparnasse. Så vi passade på att besöka dom i år. Så nu har jag fotat sex järnvägsstationerna i Paris.

Först Gare Saint-Lazare...

Sedan  Gare Montparnasse...

Här hittar ni förra årets inlägg: Resan till Paris, Järnvägsstationer... eller... Gare d'Austerlitz, Gare de l'Est, Gare du Nord och Gare de Lyon ...

ps. Enligt franska Wikipedia finns det en station till Gare de Bercy, men det får i så fall bli ett annat år. d.s

ingelaring.se

Inlagt 2014-10-21 20:06 | Läst 3399 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder! Du får komplettera med lite mera tågbilder vid nästa besök så kan du motivera en ny station ;-)
Mvh
Mats
Svar från Ingela Ring 2014-10-22 18:16
Tack. Hitintills har byggnaderna varit roligare än tågen. Men Gare de Bercy såg riktigt tråkigt ut så åker jag dit får jag nog fota tågen ;-)
I Frankrike tar de järnvägarna på allvar, det tycker jag är spännande. När jag var barn tror jag de gjorde det i Sverige också, men det är länge sedan. F n är det helt omöjligt för mig att förstå den svenska järnvägspolitiken. Sorgligt, jag älskar att åka tåg.

Här är en kommentar som jag tycker säger det mesta:

http://www.ulfivar.se/Filer/4012.jpg
Svar från Ingela Ring 2014-10-22 18:20
Fransmännen verkar kunna detta med tåg och en har behållet sina gamla fina stationer och kompletterat med nytt och modernt. Det verkar fungera också tror inte jag såg några förseningsmeddelanden på stationerna.
Tack för dagens skratt också.... Det ligger lite i det...