"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

1:a advent....

Det var julskyltning och julmarknad och allt möjligt idag. Men på grund av förkylning eller något så höll jag mig inne idag och tittade på Stockholm International Horse Show på tv istället. Jag skärpte dock till mig och gjorde lite glögg enligt ett gammalt recept..

Så lite adventstämning fick jag...

Men det blir nog att vara hemma några dagar och kurera sig känner jag. Nästa år skall jag försöka se Stockholm International Horse Show in live.

www.ingelaring.se

Postat 2009-11-29 16:54 | Läst 3254 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Olja och vinäger eller lite lek i Photoshop... och en konstig Leicadröm..

Konstigt vad som kan ge inspiration egentligen. Försökte ta bilder som illustration till Fransk dressing häromdagen. Började med att hälla olja och rödvinsvinäger i en blandare. Såg ganska trevligt ut så jag tog några bilder innan jag fortsatte med dressingen. Senare på kvällen öppnade jag dessa bilder i Photoshop, beskar dem lite olika och lekte med reglagen lite. Det blev riktigt spännande. Eftersom bilderna i sig inte beskrev något så kännde jag inga begränsningar i manipulerandet. Resutatet blev några för mig annorlunda bilder.

 En av ursprungsbilderna "bara lite" photoshoppat.

Sedan lite mer Photoshopppat...

...Och allt detta från lite Olja och Vinäger...

ps. Hade en egendomlig dröm i natt som gör att jag tror att jag får byta kvällslitteratur. Bloggar från fotosidan och tidningen foto verkar ge sina biverkningar. Drömde nämligen i natt att jag hade fått låna en Leica  M9. Tror att det var något jag skulle testa eller så. Drömmen blandade mellan att  jag förtvivlat försökte utnyttja den korta tid jag hade med Leican och någon form av Photoshoppande med Raw bilder med olika myckt brus från olika kameror.Men eftersom det förmodligen är det närmaste jag kommer att fota med en Leica M9 så har jag bestämt mig för att njuta länge av drömmen ;-)  D.s

www.ingelaring.se

Postat 2009-11-24 18:29 | Läst 4305 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Bilder från mobilen (SonyEricsson C902)

Så var det dags att tömma mobilen på bilder igen och se vad som hänt under oktober och november. Börjar tycka detta är ganska kul att ta ett foto emellanåt och sedan se vad jag gjort och hur det blev.

Jag upptäckte att hösten kommit...(stenparken i Borlänge).

Jag var i Västerås på kurs...(Stadshotellet).

Sen åkte jag en hel del tåg ... någon gång med SJ.

...men oftast med Tågkompaniet...

...Såväl tidig morgon...

...som mitt på dagen...

och roligare än så tycks jag inte ha haft det ;-)

www.ingelaring.se

Postat 2009-11-22 15:29 | Läst 2990 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Födelsedag, Praliner, Fotomässa och Leica

I fredags fyllde jag år, ojämnt en kollega undrade om det inte till och med kunnde vara ett primtal. I dag, lördag, var jag på fotomässa och i morgon söndag så får jag nog städa eller så.

Fredagen var jag hemma ledig och gjorde ingenting. Till kvällen kom sambon hem med blommor...

och praliner... av finare sort...

Lördag morgon så var det dags för fotomässa. Med tanke på vädret var det en bra dag att vara inomhus på...

Efter drygt tre timmars resa var jag framme... Först kaffe hos fotosidan och sedan kolla om mina bilder fanns med på storbilden. Visst var dom det, här ser ni mina korgar...

Sedan var det dags att ge sig ut på mässan och utställningarna...

Tittade på hur en studio för matfoto skall se ut och blev då lite stolt över att mina matfoton tagna hemma i köketär så bra som de är...Nu när jag vet hur man "skall" göra.... 

Sedan var det lunch...

Sedan en kopp kaffe på maten...skorporna hade haft åtgång hos fotosidan...

Tittade lite till på bildutställningarna....

Undrar jag om detta var fotografen själv...

Uppmanad av Martin Hertsius gick jag till Leica montern (som var väd dold)... Jag tog mig fram bland "gubbarna" och sa att jag blivit tillsagd att hålla i en M9 om jag åkte till mässan. Självklart sa killen och gav mig kameran med en kommentar om att remmen var röd. Jag kännde på en M9 och sedan en X1. Så nu har mina drömmar blivit dyrare ;-) Vilka härliga kameror, ligger perfekt i handen och med lagom många rattinställningar. Att de har bra fotokvalite har jag redan fårstått. Kanske jag får kompromissa men i så fall blir det inte en klumpig nikon/canon som jag knappt når runt med mina små händer. 

Sedan upptäckte jag att fotoväskor inte behöver vara tråkiga..

Innan jag åkte till centralen och väntade på hemfärd... 

 www.ingelaring.se

Postat 2009-11-15 00:32 | Läst 4711 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Äntligen...(hemsida och nya layouten)

Efter mycket tänk och en del jobb har jag fått ordning på hemsidan igen. Egentligen har jag inte en hemsida utan fyra. Vartefter tiden gått och sidorna växt har strukturen blivit alltmer rörig. Så något behövdes göras. Nu tror jag att jag har fått till det. Enklare att hitta och enklare att uppdatera (tror jag). En nu startsida har det blivit och ifrån denna kan man gå vidare till mina fyra hemsidor. Sedan har mitt bildgalleri fått en ansiktlyftning så att det blir enklare för mig att uppdatera med nya bilder/gallerier samtidigt som jag hoppas att det blir enklare att hitta runt. Hitintills har jag hunnit med att lägga ut en del av sommarens bilder och när det är klart hoppas jag hinna med att fylla på lite varteftersom.

Passar på att testa bred layout och att länka till bilder i fotosidans album...

Hunnebergsgatan

Eftersom jag oftast har mest bilder i bloggen borde jag nog använda denna layout. Men det som stör mig är att alla gamla blogginlägg blir "förstörda" då de är gjorda för vanlig layout. Så jag får nog tänka lite till innan jag slutligen bestämmer mig.. 

Hemsidan: 

www.ingelaring.se

Postat 2009-11-08 11:10 | Läst 2688 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera