"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Profilbild.....Beslutsångest...

Jag kan inte förstå att jag skall ha så svårt att välja profilbild. De flesta tycks ha valt en och är nöjda. Jag däremot tycks aldrig hitta rätt. Jag vill att profilbilden skall "vara jag". Det är den alla ser och som på något sätt ändå talar om "vem" jag är. Har testat åtskilliga nu. En del har fått ligga länge, mest i brist på alternativ. Andra har plockats bort nästan omgående. Har försökt mest med bilder på mig själv, men kanske på grund av litet urval av bilder, har det aldrg känts riktigt rätt. Här ett urval av mina olika försök att  hitta rätt.

     

    

Men nu har jag gett upp....  Jag tror att denna bild visar bättre vem jag är..

Första bilden med nya kameran, nyss upppackad som synes...

Så det får bli den ett tag framöver.....

(tills jag ändrar mig på nytt ;-)

www.ingelaring.se

Postat 2008-01-29 07:52 | Läst 4367 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Ludvika idag och lite mat..

Idag sken solen och jag gav mig ut med kameran igen i Ludvikas omgivningar..... Snön var i det närmaste försvunnen och nu var det barmark och is. Tror inte det blev några mästerfoton. Men jag har lite merfoton att träna RAW bearbetning på. Så här såg det ut idag.

Undrar varför de inte gick på vägen???

Medans jag sprang runt i skogen med kameran stod sambon i köket och lagade Oxsvanssoppa för kvällen. Det är riktig vintermat det.... Som förrätt blir det fransk potatissallad... Mums.....

www.ingelaring.se

Postat 2008-01-20 14:58 | Läst 5236 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Min bild nu i DN Kultur...

Ikväll när jag tittade igenom mina blogginlägg såg jag ny komentar under ett av inläggen

 "Grattis till publicering av bilden i DN Kultur idag! Tyvärr med felstavat efternamn (det kan du nog kräva att få rättat om du vill)."

Snabbt som tusan tog jag på mig ytterkläder och sprang ner på stan efter DN. Klockan var snart 19.00 och det slog mig att den enda stället som säljer tidningar som var öppet var Hemköp. Tittade runt lite i tidningshyllan och det fanns en DN kvar. Bläddrade snabbt igenom och där på sidan 3 var min bild pytteliten men ändå den var där!!! Köpte omgående sissta tidningen och vandrade hem. Det var en riktigt bra artikel om Annika Eriksson, men texten under min bild stämde egentligen inte alls. Som fotograf till bilden stod Ingela Rind inte Ingela Ring (undrar var de fått Rind ifrån ???). Dessutom så står det att det är "Torsdagsklubben" i Göteborg på bilden när det är 3000GT Car Club. Förmodligen inte så lätt att veta varken för DN eller konstnärinnan, men så är det. Men i vilket fall: Min bild är publicerad i DN Kultur!!!!!

Sedan får jag tacka Christer Lindh för att han talade om att bilden var i DN så jag kunnde köpa tidningen. Kanske är det enda gången jag får en bild publicerad där.

Nu hoppas jag bara att Annika Eriksson får en riktigt lyckad vernissage och utställning. Hade jag bott närmare Göteborg hade jag gått dit och tittat. Efter att ha läst lite om Annika och utställningen har jag blivit lite nyfiken.

(ps de små faktafelen har jag mailat DN om och jag har även mailat Annika ds) 

Ingela

Bilden som var i DN

www.ingelaring.se

Postat 2008-01-16 20:35 | Läst 4388 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ludvika = Sverige !!!!!!!!!

Ludvika är lika med Sverige, inte för alla, inte för många men för en del. Detta slog mig igår när jag fotade ABB skrapan. Till stor del kan man säga att Ludvika är ABB och för många som besöker ABB från andra länder blir  Ludvika lika med Sverige. Man kan se det på gatorna ibland, när de strövar runt som turister och tar foton på varandra på Storgatan, framför järnvägsstationen, mot Väsman, mot gågatan mm mm. Vad vet jag, kanske en del under sitt Sverigebesök bara ser Arlanda och Ludvika. En fascinerande tanke, eller hur? Så det kan finnas personer i Japan och Kina till exempel vars bild av Sverige är just Ludvika!!!! Nåt att tänka på för alla som kanske ser ner lite grand på bruksorter  i gemen och kanske Ludvika i synnerhet. Ludvika = Sverige.

Dessutom kommer både Charlie Norman och Dan Andersson från Ludvika

/ Ingela (som kommer från Linköping ;-)

ps. mer Ludvikabilder finns här www.ingelaring.se  d.s

Postat 2008-01-14 21:25 | Läst 7826 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Äntligen... fick jag testa nya kameran....

Äntligen var vädret lite mer fotoinspirerande, sol och bara någon minusgrad. Jag har väntat på detta sedan jag fick hem min nya kamera, Panasonic FZ18. Så idag blev kameran nerpackad och ut jag gick. Efter ett råd från min kollega som är slalomtokig lade jag ner mina stickade fingervantar.... (jag klarar inte att fota med tumvantarna och utan vantar så värker fingrarna så fruktansvärt). Så med tummvantar under promenaden och fingervantar vid fotandet så var jag redo.. Jag hann med en del kort innan fingrarna sa ifrån... Så här ser ni Väsman i januari..

 

Tror att jag är nöjd med nya kameran...Dessa bilder är fotade i RAW men för vardagsfoton kan man använda "Inteligent Auto" som själv hittar bästa inställningen från alla olika program.. 18 ggr Zoom och macro inklusive "telemacro"

Detta kort är taget med "inteligent auto"

Ingela

www.ingelaring.se

Postat 2008-01-13 21:53 | Läst 5600 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 Nästa