"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

En lördag i Stockholm och .... en lördag i Ludvika...

I går, lördag var jag turist i Stockholm. Förra veckan var jag hemma i Ludvika. Lite olika bilder från olika dagar.

Igår åkte jag till Stockholm över dagen för att se Christer Strömholms bilder på Fotografiska. Ett tag funderade jag på om jag skulle stanna hemma för det ryktades om att Stockholm skulle invaderas av Zombier. Men jag chansade och åkte ändå. Efter att ha varit på Fotografiska hade jag ett par timmar till övers innan bussen gick tillbaka till Ludvika. Så jag strosade igenom Stockholm i lugn och ro. Jag hade tur, inte en Zombie så långt ögat nådde, men mycket annat var i görningen.

Det händer mycket i Stockholm en lördag i augusti men en del verkar inte bry sig...

och andra måste jobba....

.

Förra veckan var jag hemma i Ludvika. Inte mycket var i görningen men det var tydligen Gammelgårdens dag. Enligt tidningen skulle dom visa olika hönsraser, kul tänkte jag och gick dit. Jag tittade runt, men inte såg jag någon hönsutställning inte. Så jag fick fota lite av varje istället.

I brist på höns gick jag och pratade lite med min vän Fåret innan jag vandrade hemåt.

.

Slutligen en svartvit bild för er som tycker om det....

och en spårvagn för er som gillar det...

ingelaring.se

Postat 2012-08-26 15:19 | Läst 3448 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Hur fotar jag egentligen på semestern....eller vacker by och inte så vacker by...

Har gått igenom mina foton från semestern på Gran Canaria och i vanlig ordning börjar jag fundera på vad jag fotar och varför. En sak jag tänkt på är hur man fotar vackra platser gentemot inte så vackra platser. Vi gjorde två endagsutflykter en till vackra Puerto de Mogan och en till inte alls lika vackra Arguineguín. När jag tittar på mina motivval på de olika platserna tycker jag att de skiljer sig åt. Men istället för en analys visar jag lite typiska bilder från de två platserna.

Först Puerto de Mogan...

Sedan lite från Arguineguín...

Det känns som de olika miljöerna tar fram olika delar av mitt fotande. Min lilla analys är att vackra platser lätt inspirerar mig till lite mer "vykortsfoton" medan "fulare" platser inspirerar mig till ett lite annat fotande...kan tycka ett kanske mer intressant fotande. Skillnaden kanske inte är så konstigt eftersom jag gärna vill fånga min känsla och bild av platsen.  Någon djupare analys har jag inte gått in på men skillnaden blev så påtaglig när jag såg bilderna från de båda dagarna.

ingelaring.se

PS. Om någon mot förmodan vill se fler bilder finns det här ;-) http://ingelaring.se/resor/gran-canaria-2012/ d.s

Postat 2012-08-15 22:15 | Läst 3596 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Wolf Army i stan..... eller Lördag i Ludvika...

Igår hände det mycket i Ludvika. Loreen, var på efterfesten, det var avslutningskonsert på Hammarbacken, boksignering i bokhandeln, Väsmans dag nere vid hamnen och två loppmarknader. Dessutom kom Wolf Army till stan. Så igår fanns det mycket att välja på i Ludvika igår.

Själv tog jag kameran och tänkte ge mig på lite gatufoto....

Först gick jag förbi bokhandeln och boksignering man bjöd på "Kaffe med Rån"...

Sedan fick jag syn på en polisbil som visade sig vakta en Vargarmé...

Gick man lite närmare såg det nästan ut som en gemytlig "hundträff"...

Så jag passade på att fota lite hund...

Men det var det där med Flaggor och banderoller som visade att det handlade om något annat... en demonstration för den vilda vargen i Sverige organiserad av Wolf Army...

...men namnet till trots var det lugnt och stillsamt...

...polisen hade tid att prata lite med lokalbefolkningen i väntan på att demonstrationen skulle komma igång...

Demonstrationståget på väg mot Gammelgården...

Men idag är Ludvika sig likt igen... det vill säga det händer ingenting...

ingelaring.se

ps. Författaren som signerade böcker var Catharina Ingelman-Sundberg. Hundarna på bilderna är av raserna Saarloos wolfhond, Podengo, American wolfdog och American staffordshire terrier. d.s

Postat 2012-08-12 10:43 | Läst 4543 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Nu blixtrar det.... eller lunchmackan med extern blixt...

Jag har investerat.... Efter att ha fotat med digitalkamera sedan 2004 och med min Ricoh GXR i drygt två år har jag till slut investerat i en extern blixt, Ricoh GF-1.

Blixten var nästan lika stor som kameran....

Fick den i går och testade lite snabbt med att fota vad jag hade till hands, dvs ett ägg och min blivande lunchmacka. Det fungerade riktigt bra. Blixten har något som Ricoh kallar "wide panel" som sprider ljuset från blixten och ger ett mjukare ljus.  Det visade sig vara riktigt bra vid "lunchmackefoto". Med kameran inställd på bländarprioritering och blixten inställd på TTL var det både lättanvänt och bra. Det finns flera olika manuella inställningar på blixten och självklart möjlighet att vinkla den. Dessutom visade sig att blixten kunde användas som slavblixt till kameran. Men det får jag testa en annan gång.

Här några bilder från igår...

Nu slipper jag suddiga/brusiga bilder när jag skall fota inne på kvällarna och jag kan välja skärpedjup efter tycke och smak istället för att använda det skärpedjup som kameran vill ha. Så nu kanske det blir fart på mitt matfotograferande till hemsidan igen och vem vet kanske lite makrolek under vinter.

ingelaring.se/

Postat 2012-08-08 17:42 | Läst 3578 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera