"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Besök på Balkongen

Med nyinköpt macro letar man mer eller mindre efter macromotiv. Humlor, blommor och bin i all ära men jag ville hitta en fjäril att fota. Och plötsligt igår satt den där på min balkong. Fram med kameran och fota på. Vi umgicks där på balkongen ett bra tag. Det visade sig att det var min myntaplanta han gillade. Men efter ett tag tröttnade han och gav sig iväg. Idag syntes han inte till alls. Vet inte om maten var slut eller om han valde annan meny idag ,-)

Ingela Ring

Fujifilm XF 60mm 1:2.4 R Macro

Fujifilm X-T1

Postat 2019-08-25 17:55 | Läst 6117 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Fjärilsfoto och lite annat.... (macro med Ricoh GXR p10)

I går fotade jag Skogsgräsfjärilar. För några dagar sedan visste jag inte ens om att de fanns. Men i fredags läste jag ett blogginlägg av Ingrid Kågedal där hon skrev om Skogsgräsfjärilar. Jag kände igen fjärilen från min promenad häromdagen, försökte fota den redan då med mediokert resultat. Men när jag läste Ingrid Kågedals inlägg att de tydligen endast flyger vartannat år tog jag kameran och gav mig iväg för ett nytt försök. 

När jag visste vad jag fotade blev mitt tålamod större och jag tycker att jag lyckats riktigt bra med mitt första försök med fjärilsfoto.

När jag ändå höll på med med macro blev det lite andra bilder av bara farten. ..Smultron....

Hallon....

Lingon....

Under tiden jag fotade kom denna motionerande man förbi tre gånger och till slut undrade han om jag hittade något att fota....Han blev glatt överaskad när jag berättade om en fjäril som bara flyger vartannat år.

Det här är det jag gillar med bloggarna på fotosidan. Man lär sig något nytt hela tiden och ibland inspirerar det till nya fotoövningar inom områden man kanske aldrig hade fotat annars. Blir det sedan bra blir man riktigt stolt.

ingelaring.se

Postat 2011-07-24 07:47 | Läst 9919 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Vacances.....vid fisketjärnen...

Vi har ju haft besök av sambons släktingar från Frankrike en vecka. Efter att har turistat runt i närområdet valde vi att tillbringa två dagar i naturen Vi åkte till Klotet och hyrde fiskeutrustning och fiskekort för två dagar. Ja nu fiskade inte alla, tante Monique läste en bok och promenerade och jag fotade och lyssnade på ljudböcker. För här pratar vi om låååånga dagar i naturen. Här ett urval av bilder...

 En typisk fisketjärn...

tante Monique läser och oncle Pauli fiskar...(fotot har sambon tagit) 

Typiska fiskare...

Oncle fick en fisk (han fick faktiskt tre..)

Med kamerorna redo (panasonic LX3 och FZ18) letade jag motiv. Jag hittade inga svanar men väl Kanadagäss...

Gul näckros....

Trollslända....

Groda eller kan det vara padda....

Ullblommor....

Efter fyra "turistdagar" och två långa "fiskedagar" var det dags för våra gäster att återvända till Cannes och värme och sol...

Själv har jag tre semesterveckor kvar och det enda inbokade så här långt är "klappa vargar" i Kolmården. Hoppas på icke ihållande regn den timman. Så här långt har vi i alla fall haft tur med vädret  ;-)

http://www.algmark.se/index.htm?fiske.htm~mainFrame

Foton tagna med panssonic LX3 och FX18 (näckros och trollslända) IA-läge,

www.ingelaring.se

Postat 2009-07-02 16:58 | Läst 8598 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera