"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Jag med på Göteborgs konsthall ????????

När jag kom hem idag sa min sambo att någon ringt från Göteborg om Min fotoblogg. ????? Eftersom jag inte hunnit hem från jobbet, hade han bett att de skulle ringa igen. Vadå, vad kan någon vilja angående min blogg. Den är i det lilla, förmodligen inte så många läsare, mest tillfälliga sådana förmodligen.. Varför skulle någon ringa? Strax efter jag kom hem ringde de igen. Det var från Göteborgs konsthall (redan där tror jag att jag började fundera på om de var rätt ute). En konstnär (Annika Eriksson) skall ha en stor utställning där i vår och i katalogen som trycks i anslutning till utställningen ägnar hon ett särskilt fokus åt Göteborg som stad, både med sina egna och med andras bilder och texter. Där kunde en av mina bilder platsa in. Under helgen nu skall jag maila han som har hand om det hela och berätta vilken upplösning mina bilder har mm så de kan se om den kan användas. Amatör som jag är med fotosidan, fotobloggen och en relativt okänd hemsida som media så är jag mäkta stolt. Även om min bild inte kommer med i katalogen så har "någon" ändå uppmärksammat den och tyckt att den har något att säga. .

Sambon tycker att jag skall begära bra betalt, men jag är mest ute efter ÄRAN. Tänk om min bild kommer med, de räknar med att 10 000 personer kommer att se bilden.. Häftigt för lilla mig.... 10.000 personer som tittar på en bild med "fotograf" Ingela Ring.

I vilket fall, vad jag skall göra nu är att titta reda på orginalet och medela upplösning mm till dem så de ser om det fungerar rent tekniskt. Därefter kommer de att höra av sig igen...

Bilden hittade konstnären här på bloggen under junibloggen

Götaplatsen

Visst är det kul, oavsett hur det går ???

Ingela 

www.ingelaring.se

Postat 2007-11-30 20:56 | Läst 4314 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Äntligen. Hemsidorna klara även djur och recept.

Äntligen klar med omarbetningen av hemsidorna... Det gick fortare på slutet än jag trodde. Djursidan är ju till viss del gammalt material och en del texter som inte var någon idé att göra om till flash. Men en del jobb är det ju ändå. Hoppas jag fått ihopp en bra blandning och att den är funktonell och lättläst vilket jag tycker är viktigast.

Recept sidan "vår Meny" är ju lite annorlunda mot de andra med Mycket text. Inte så lätt att göra "roligt" men kanske enkelhet och lättlästhet är viktigare ? Valde att göra en Flashstart som introduktion men sedan vanlig enkel html text. Har även en sida med random skript för menyförslag. Lite tråkig eller funktionell, det är frågan??? Vet inte riktigt vad/om jag villl göra mer med den.

Men i vilket fall tror jag att jag nu fått sidorna att "hänga ihopp". Om någon klickar på 3000GT så är den lite annorlunda för det är sambons sida. Lite större lite mer och med en annat syfte. Men kanske vi med dessa veckors jobb fått ihop det ganska bra ändå för två amatörer som inte hållit på med detta så länge/mycket.

I vilket fall nöjda är vi så här långt. Klara är vi inte (blir man det ??). Tips mottages alltid tacksamt.

Efter några veckors paus kan jag känna att fotosidan med bilder, kritik och forum kan bli riktigt kul igen. Har även blivit lite sugen på att åka till HUND 2008 och fota (trots dålig inomhuskamera). Får se hur det blir men det känns som Foto är kul igen... Kanske på grund av alla gamla bilder jag fick arbeta med för hemsida.

www.ingelaring.se

Postat 2007-11-21 19:40 | Läst 4724 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Fortsatt hemsidearbete

Har arbetat hela veckan på mina hemsidor. Nu är 2/3 delar klart. Så här långt är min allmänna sida (Ingelas) och sidan om Frankrike (France) klar. Återstår djursidan och receptsidan.

Vad jag funderar på mer är att göra en "roligare" meny på sidorna. Fick några tips här hur menyn blev lite mer stilren och de har jag följt. Men en mer dynamisk meny vore kanske "kul". Men jag vet inte hur, så det får vänta till alla sidor är "klara". På min allmänna sida funderar jag på titeltexten. Nu står det "Ingela Ring" och det känns lite "ego" på något sätt, Funderar på att bara skriva "Ingelas" istället, men, men, svårt detta. Sidan har fått byta namn många gånger, redan. Men nu är det att sätta igång med djursidan så den blir mer lik de andra två..

Det verkar som jag får sitta och jobba vidare några veckor till....

www.ingelaring.se

Postat 2007-11-18 13:17 | Läst 4843 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Oinsperation och "ny" hemsida

Lite för att inte säga mycket oinsperation har jag haft under hösten. Några foton i Gagnef, Älvmötet när man fick lite bonustid blev det. Några kort på Orkidén när den blommade efter 5 år, insåg jag att jag måste ta. Men, men därutöver NADA.

Sambon började plötsligt jobba med sin hemsida och plötlsligt var min insperation där. Hittade ett bildvisningsprogram i flash och igång , var jag. Jag är förmodligan inte klar (och inte han heller) men sidan är lite nyare och modernare... åtminstonne start/huvudsidan de andra lär vi få fortsätta med varttefter. För min egen del är jag nöjd som amatör. Bilder vill jag visa och jag tror jag gör det. Jag är dessutom nöjd med att ha en någorlunda "modern" sida. Hur andra ser på den kan var en helt annan sak. Men jag tor nog att i nuläget är det mest släkt och vänner som tittar. Men har någon "för en amatör" lättåtgärdade tips så vore det både nyttigt och bra, Jag kan Kanske få mer publik?

I vilket fall vill no se så är sidan här: 

www.ingelaring.se

Ingela

Postat 2007-11-15 22:36 | Läst 5600 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera