"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Hundutställning i Ludvika

Idag var det dags för den traditionella årliga hunduställningen i ABB-hallen i Ludvika. Lika traditionsenligt så var jag där och tittade någon timma lite mitt på så där. Mycket folk i den lilla ishallen och mycket hundar. Tittade runt på sådant som intresserar mig som Grand Danois. "Valp och unghundsavdelningen" var på gång. Grand danois valpar, alltid lika härligt. Så stora och så "små". Slängiga i kroppen och pigga men redan stora och vackra. Det är något speciallt med dessa bjässar. Sedan dom "små" nästan lite nerviga Kinesiska nakenhundarna så små men ändå "nerviga" och vackara som arabiska fullblod. Min kamera är dock ingen bra inomhuskamera för sådana här spektakel. Långsam när ljuset är dåligt och gryniga bilder om inte jyckarna stod under en strålkaster eller inom blixtradien. "Kineserna" var klart för snabba för kameran, blev mest dimmigt där. Så inte blev det många bilder men några.

Entren

På rastplatsen

I väntan på min tur i Ringen

Inte kul i bur

Tittar och lär...

Jag får vad det lider investera i bättre kamera men vad? Vill inte gå över till systemkamera för senast jag hade en sådan blev den oftast kvar hemma. Får syna marknaden på superzommare tror jag. Har någon något bra tips?

www.ingelaring.se

Ingela

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Mina bilder från andra år finns här: Mina bilder från tidigare års utställningar finns här: 2013 2012 2011 2010 2009 2007

Postat 2007-03-31 15:51 | Läst 10599 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Dagen för beskedet...

Idag var det dags för oss att få beskedet om omorganisationen. Beskedet blev för vårt arbetslag en smärre chock. Arbetslaget skall läggas ner och vårt arbete flyttas till andra delar av landet. Ingen var förberedd på detta varken länsledning eller vi. Nu måste var och en av oss bestämma om vi skall följa med arbetsuppgifterna eller vara kvar i Dalarna och byta arbetsuppgifter. Hela vår verksamhet skall bort härifrån inom 1 år. Så här var dagen i bilder.

Pendlarkamrater i väntan på bussen

Morgon på bussen

En cyckel vid ån, kanske ett litet varsel om dagens besked kanske??

Arbetslaget samlas efter beskedet, för en gemensam promenad och lunch....

Gruvarbetarn vid gruvan visar hur kollgorna känner sig just nu..

En titt över gruvan, Falun och jobbet.....

I morgon är det hundutställning och en annan dag.. 

Ingela

www.ingelaring.se

Postat 2007-03-30 16:57 | Läst 9500 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

"Våren" i Ludvika idag...

Tänkte att jag skulle försöka komma igång med fotograferandet igen efter några månaders "oinspiration". Tog med mig kameran för att bli inspererad av vackert väder och vår. Det visade sig dock att våren bara tog sina första stapplande steg ännu. Ljuset var mer starkt än bra och jag har nog legat av mig lite. Obs bilderna är helt obearbetade och inte heller några mästerverk. Men ni ser ialla fall hur långt våren kommit här  :-) .

Våren till ära så skulle vi byta olja på sportbilen, Mitsubishi 3000GT, men den var för låg för att komma upp på bryggan hos OK/Q8. Vi får hitta på en annan plan för detta. Suck!!!! 

Nu skall jag ge mig ikast med ett av mina andra intressen Mat. Dags att börja laga kvällens mat, Mousaka.. Det lär ta någon timmar det. "Matlagningsvinet" är framme och "Aperitif" i form av parma skinka är uppskuren. Så nu är det dags att börja jobba ;-) 

vinter?

vinter

"vårförsök"

Vår?

Vår?

Vår!?!!

Våren kanske är kommen i alla fall/ Ingela

www.ingelaring.se

Postat 2007-03-25 13:44 | Läst 28549 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En Pendlares Vardag....

Idag kom vi till jobbet i vanlig tid. Från Ludvika kl 6.04 och framme i Borlänge i god tid för byte till Falubussen. På Borlänge resecentrum fungerade även rulltrapporna idag, kors i taket, det händer inte ofta. Framme på jobbet kl 7. Helt enligt planen. Så förutom det ymniga snöfallet så verkar det bli en bra dag idag.

Annat var det igår (måndag). Vi satt i lugn och ro och väntade på tågets avgång när vi alla ombades lämna tåget på grund av problem. Vi skulle få åka buss istället. Vi gick in i väntrummet. Efter en liten stund kom upproppet "spårändring för tåget till Västerås och tåget till Borlänge inställt på grund av PERSONALBRIST (?)". Alltså "vårt" tåg skulle åka till Västerås och vi skulle vänta på en buss. Bussen kom först efter en halvtimme. Totalt från dörr till dörr tog det mig TVÅ TIMMAR att åka till jobbet. Jag säger bara en sak. TÅG I BERGSLAGEN !!!! TACK, detta är dyrt för oss.

Gårdagens händelse slås bara av en gång tidigare i vintras, även det en måndag. Den gången vårt tåg inte avgick eftersom Västeråståget var trasigt. Medans vi alla satt i tåget skulle vårt tåg försöka "puffa" igång västeråståget. Jag med flera hade tänkt gå av tåget för att ta buss istället. men då fick man inte kliva av tåget för vi var inte vid perrong!!! Blev den gången sittande på tåget 1 timme på stationen i Ludvika. När tågpersonalen var klara att åka så fick de ej avgå eftersom nästkommande tåg till Borlänge var på väg in(!). Vi fick gå av tåget (trots att vi inte var vid perrong) gå över spåren och på nästa tåg som sedan några minuter försenat åkte vidare till Borlänge. Kom till jobbet drygt en timme senare än vanligt. Så på grund av att ett tåg var trasigt blev 2 tåg inställda och 1 försenat istället för 1 inställt tåg och 2 som gick normalt) . TÅG I BERGSLAGEN.

Det blir väldigt mycket måndag sådana dagar.

Pendlarens vardag!!  

www.ingelaring.se

Postat 2007-03-20 07:16 | Läst 9669 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Lite segt....

Både med fotograferandet och med våren. Hade tänkt fota om det var fint väder i helgen men men. Missade solen både igår och idag. Snålblåst.. regn och snö... När solen tittade fram var jag inomhus igen... Men helgen den 30 mars är det i hundutsällning här i Ludvika igen och då kommer kameran med i vanlig ordning. Kanske.. kanske blir det en kortsemester i södra frankrike i slutet av mars eller början av april och då komer kameran med igen. Kanske kanske kan vi då ta oss från Foix till Andorra och införskaffa en videokamera och en MP3 spelare, uppdatering av kameran får nog vänta lite till. I väntan på våren eller annan inspiration har jag i alla all gjort några sv-v bilder av ett par sommarbilder från frankrike. Jag får titta på dem och tänka på värmen.

Bygatan..

 

marknadsdags..

 www.ingelaring.se

Postat 2007-03-18 20:06 | Läst 10347 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 Nästa