"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Hösten och kurserna har startat...samt fika i Norberg

Till hösten hade jag anmält mig till två högskolekurser, Digital bildbehandling och Franska för nybörjare, båda på distans. Har sett fram emot att börja läsa båda. Inte för jag vet hur jag skall hinna med, eftersom jag dessutom arbetar heltid.  Detta med att läsa började inte så bra. Hade tänkt smygstarta med att låna boken bildbudskap på biblioteket igår men de hade lördagsstängt hela augusti. Tänkte då att då tittar jag väl in på kurssidan för Franska kursen och då visade det sig att den hade startat redan, och jag har inte ens beställt böckerna…..Sedan tittade jag in på kurssidan för Digital Bildbehandling idag, och se även den var igång, men där är i alla fall boken på väg ;-) Så efter en vecka ligger jag redan efter i båda kurserna, nästan imponerande bra start ;-)

 

Men detta till trots tog vi oss tid att ta sportbilen till Norberg och fikade på Elsa Anderssons konditori idag.  

 

Kaffe och bakelse i solen...

 

Vadan detta varför alla cycklar? 

 .

 

 

 

 

Jo, Cyckelklubben har fikat även dom..

.

 

 

 

 

Några fler gäster...

.

 

 

 

Som lät sig väl smaka...

 

.

 Men snart är det dags att börja plugga och jag skall nog göra som Ann-Louise Svensson och lägga upp mina kurskamrater från fotosidan så jag lätt hittar dom.

 

 

 

 www.ingelaring.se

 

Postat 2008-08-31 15:40 | Läst 6000 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Mitt fotograferande...och semesterbilder..

Semesterbilderna från Frankrike är klara. Förra året blev jag inte klar förän i november tror jag. Tror det har med mitt ändrade fotograferande att göra (ändrat från att fota lita av varje till mycket av lite). Det gör det enklare och snabbare vid datorn. Tiden vid datorn har även fått mig att tänka på varför jag fotar och bloggar. Nämligen för min egen skull. För att fånga min bild av världen som jag ser den för att jag skall minnas. Det är det ena, det andra är för att jag tycker det är kul. Så för att behålla glädjen (kanske på bekostnad av snabbare utveckling) har jag nästan inte fotat alls efter semestern. Jag har först velat bli klar med det jag redan har idatorn.

Mina bilder är mina och jag bearbetar och behåller dem jag själv tycker om utan tanke på andra. Numera lägger jag ut dem på flickr.com men även där för min egen skull. Vilket gör att alla inte tycker allt är bra. Men har bilden ett syfte och betydelse för mig så hamnar den där. Som en  bildalmanacka  med minnen för min egen skull. Men visst är det kul när andra uppskattar mina bilder. Likaså med bloggandet. Det är mest för mig själv att skriva ner och kunna läsa senare, som en modern dagbok/anteckningsbok. Men visst är det kul om andra ser någon mening i att läsa den.

Gillar Bernt Carlzonz utryck bildmakare. http://www.fotosidan.se/blogs/carlzon/21204.htm En sån vill jag vara, inget annat inget mer.

Men för att återgå till mina semesterbilder, en blandning av familj och turistbilder en del bra annat dåligt. Familjebilderna håller jag mest för mig själv men här ett foto av farbror läsandes tidning:

här ett par av 52 foton från Parc du Verdon, men inte de bästa ;-)

Om någon skulle vilja se mer av mina semester/frankrikebilder finns de här: http://www.flickr.com/photos/rind/collections/72157604215456129/

Även här finns en del (men åres bilder har inte hunnit in ännu): www.ingelaring.se

Postat 2008-08-24 19:58 | Läst 6708 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Castelnaudary huvudstad för caussolet (Frankrikes nationalrätt)... eller: allt är inte vackert i Frankrike

Allt är inte vackert i södra frankrike fast man lätt luras att tro så av alla vackra foton. En stad som inte är vacker är Castelnaudary. Men om man är gourmet och matintresserad så måste man dit. Castelnaudary är huvudstad för Cassuolet en av Frankrikes nationalrätter. Cassuolet är en vällagad gryta med bönor, fläsk, korv och anka. Helt underbar gryta. Så vi åker dit och och äter om vi är i närheten...

Castelnaudary

http://en.wikipedia.org/wiki/Castelnaudary

http://en.wikipedia.org/wiki/Cassoulet

Detta är klart värt en omväg.. . ;-)

Recept: www.ingelaring.se

Postat 2008-08-17 21:34 | Läst 9903 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Båtar i Hamnen, Cannes...

Ett av de populäraste turistnöjen som finns i Cannes är att titta på båtarna i Hamnen. Där finns alla typer av båtar men det som drar publik är förstås de stora exklusiva båtarna. Båtar som ibland är så stor att de inte kan gå in i hamnen, och då menar jag privatägda båtar inte kryssningsfartygen. Båtar som ägs av de som har betydligt mer pengar en de kan göra av med. 

Aldeles vanliga fiskebåtar.

En av de mer "normala" båtarna. 

Här några exklusivare båtar, observera storleken bå den bakersta.

En båt som är för stor för hamnen och får ligga lite utanför.

Själv får jag vara nöjd om jag får åka på en sådan här båt någon gång.

www.ingelaring.se

Postat 2008-08-16 10:52 | Läst 8113 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Resan till Munkarnas ö....semesterbilder..

Att gå igenom semesterbilder är kul men tidsödande. Man upplever semestern på nytt med nya ögon och blir påmind om det man redan glömt. Har upptäckt att jag fotat på ett annat sätt i år än förra året. Förra året var kameran med jämnt och jag fotade allt oavsett, ett foto av allt. I år har kameran fått vilat "hemma" lite mer men när kommit fram har det blivit destå fler foton.

I min genomgång av årets semesterbilder har jag kommit fram till utflykten till Munkarnas Ö. Saint Honorat är en av två öar i ögruppen Iles de Lerin utanför Cannes. Ön ägs av cisterciensmunkar i Abbaye de Lérins. Det har varit munkar på ön sedan 400-talet. Munkarna odlar vin, tillverkar likör mm. Allt säljs i deras butik som dock är stängd under mässan varje dag. Förutom kloster och ett antal kapell på  ön finns där ett även ett  gammalt fort och skyddsrum och befästningar sedan världskrigen. Ön har blivit vår favoritutflykt när vi är i Cannes. Åker man på förmiddagen så kan man stundtals gå helt för sig själv utan att se andra turister. Lugnet härskar över ön till skillnad mot i Cannes som bara liger några minuter bort och kan ses från ön (om det inte är för mycket soldis vill säga). I år hade jag som tidigare år med mig kameran. Men jag ville ge mig tid att njuta av tystnaden och lugnet fullt ut och bara vara, så det blev bara ett fåtal kort.

I Hamnen är det fullt med turister på väg till Öarna, St Tropez och Monaco

En av öns munkar på väg hem med bla en låda vin från Bourgogne

Saint Honorat i sikte och lugnet börjar infinna sig

Segelbåtar som ligger och semestrar mellan öarna

Naurbild från ön

Munkarnas vinodling

Medelhavstrutar på ön

En paus i snackbaren före återfärden

 

 Fakta om Saint Honorat:

http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%8Ele_Saint-Honorat

Några av Mina Foton från Saint Honorat finns här:

www.ingelaring.se

http://www.flickr.com/photos/rind/sets/72157604210702920/

Postat 2008-08-13 19:33 | Läst 7962 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 Nästa