"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Februari i Dalarna....med mobilen...

Blir inte mycket fotande nu. Vintern är inte min tid helt enkelt. Antingen -20 grader och sol eller lite varmare och grått, åtminstone här i dalarna. Men mobilen är alltid med och kan dokumentera dagens händelser (om det händer något). Det här hände i Februari...

Tydligen inleddes månaden med lite varmare väder för denna spark  i Ludvika hittade inte rätt underlag...

 

Solen sken när jaga gick förbi Gamla Tingshuset i Falun... (idag är öppenvårdspsykiatrin i byggnaden)

 

Men sedan kom snöstormen.... Tåget var inställt och vi stod inomhus och väntade på bussen...

 

Det varinte lätt att fota snöovädret från bussen med mobilen i mörkret...

 

På jobbet kännde vi oss mer "insnöade" än vanligt...

 

... men till eftermiddagen hade snöstormen lagt sig och solen sken igen...

 

Hemma i Ludvika hade de hunnit ploga undan den värsta snön...

 

Kyrkogården vid Ludvika Ulrika kyrka var vacker med allt det vita....men mycket snö var det...

 

I Djurås var tåget försenat men i högtalaren sa de att tåget kommer strax in på spår 1.... Tur var det för hade det kommit in på spår 2 hade vi blivit förvirrade....

 

Ett foto i väntan på tåget i Djurås....

 

Jag brukar säga att "det händer inte mycket i Ludvika",  men jag kanske har fel...

 

ingelaring.se

Postat 2011-02-26 16:48 | Läst 6183 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fotosidan och vad är en fotograf.... (mer text än vanligt)

Bengt Björkbom startade med sitt tänkvärda inlägg en diskussion om fotosidan och vad som menas med fotograf egentligen. Många svar och ett par blogginlägg hitintills (Ries inlägg och Annelies inlägg ). Det fick mig att fundera över fotosidan och mitt fotograferande.

Vad är en fotograf? Någon som tar bilder med en kameran? Någon som yrkesmässigt tar bilder med en kamera? eller någon som tar "bra" bilder med en kamera? Inte vet jag.

Jag har varit med på fotosidan ganska länge (2oo5) och ser en stor skillnad. I början fick jag många titt och kommentarer på bilder. Många tips på förbättringar och i stort sett inga "dryga/elaka" kommentarer. Nu är det annorlunda. Svårt att få kommentarer och att lägga upp en bild känns som ett risktagande då man kan få kommentarer som "ser ingen mening med bilden", "tror du någon vill ha den på sin vägg", "varför har du lagt den i en pool" och så vidare utan något tips om förbättring. Eftersom jag inte kan radera kommenteren brukar jag radera bilden. Vet att nya medlemmar lätt slutar lägga in bilder efter dylika komentarer. Knappast vad jag kallar konstruktiv kritik, hellre då ett "bra jobbat" för då vet man att man är på rätt väg.

Även bloggandet har ändrat sig. Många av dem som bloggade när jag började har slutat. Någon verkade ha dyslexi, någon annan fotade inte så bra osv. Men alla hade något att berätta och vi följde varandra och "nästan" lärde känna varandra, vi var inte så många. Lite saknar jag de som försvann och undrar hur det gått för dom, flera tycks försvunnit från fotosidan helt. Idag är kvaliten på bloggarna högre men mängden gör att det är svårt att följa bloggarna på samma sätt. Att bloggarna är olika uppskattar jag. Jag tycker om att få titta in i andras verklighet på detta enkla sätt. Eftersom bloggarna här tar upp så många olika ämnen "slipper" jag titta runt på andra bloggar.

Jag har valt att låta min blogg handla om mitt fotograferande. Inte för att jag är fotograf (det får var och en bedömma från sin egen definition). Utan för att det passar mig, jag tycker om att kunna gå tillbaka och se hur jag fotade och vad jag skrev för 5 år sedan (det är kanske därför jag fortsätter blogga). Jag är inte lika erfaren som "riktiga" fotografer och inte heller lika målmedveten och ambitiös som andra. Men jag känner mig seriös i mitt fotande, på min nivå, och hoppas att detta skall räcka för att få ha en "fotoblogg". Bloggen är inte den mest lästa och inte heller den mest komenterade men några följer och någon skriver och det får räcka för mig. Jag för söker tänka så, att fotandet är mitt fotande och bloggarna är mina bloggar.

Själv läser jag några bloggar alltid, andra bloggar ibland och resten efter humör och tid. Men visst börjar fotosidan bli stor, kanske för stor vad vet jag.

Slutligen mina äldsta bilder (brukar inte tycka om att direktlänka ifall jag raderar bilden men jag gör ett undantag).

Tricoloren. (1)VäggChartreuxBadare....

Nu är jag tre kameror senare.

Mina allra första bloggar Februri 2007

Verkar som jag redan här började få "min" stil (eller inte, som kollegan brukar säga)

Kanske mitt mest lästa inlägg . Enligt fotosidans statistik  Läst 15770 ggr. Inte så dåligt eller???

ingelaring.se

Postat 2011-02-13 20:56 | Läst 4020 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Blommor i "Ministudion" (macro)

I helgen testade jag att fota blommor i "ministudion". Det gäller att passa på när ljuset tillåter. Jag hade en bukett blommor av för mig okänd sort hemma. I lördags var det ljust så jag arrangerade "minstudion" på köksbordet och fotade på.

Först fotade jag enskilda kvistar...

 

Sesan försökte jag få till lite mer "bukettkänsla"...

 

Slutligen "ministudion" (Fönstret är till höger) ...

 

Alla bilder fotade med Ricoh GXR macromodul A12, förutom de tre första bukettbilderna där jag använt lite mer vidvinkel med modul P10. Sista bukettbilden utan "ministudio"

ingelaring.se

Ps. Saltkaret är till för att hålla det vita pappersarket på plats inte för att "salta" bilderna. Ds.

Postat 2011-02-08 16:58 | Läst 8890 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

"Rallyfest" i Ludvika (gatufoto i svartvit)

Idag var det "Rallyfest" i Ludvika med ett antal aktiviteter i centrum av stan. Jag har inte kännt mig helt kry senaste veckan så en stillsam promenad med kameran kändes som lagom friskvård.

Utanför Gallerian byggde man "snöbilar"

Inne i Gallerian kunnde man köra radiostyrda bilar...

 

...eller rallybil...

 

Ute på gågatanvar det fyrhjuling som gällde ...

och gratis tävling om lördagsgodis....

 

Populärast verkade dock utställningen med riktiga rallybilar vara...

 

Som vanligt var gatuköket välbesökt...

 

Slutligen en annan gatubild från idag...

ingelaring.se

Postat 2011-02-05 15:51 | Läst 6937 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera