"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Hundutställning i ABB-hallen (Ludvika) och lite Dogmatest (Panasonic LX3)

Idag var den årliga hundutställningen i ABB-hallen i Ludvika. Som f.d hundsportare gick jag dit och testade nya kameran (Panasonic LX3).

Som vanligt lagom rörigt vid entrén...

Till att börja med fotade jag hundar och hundutställning. Mest för att testa att fota inomhus utan blixt.

Att vara på hundutställning är mycket sitta, titta och vänta...

Men är man uppmärksam så händer det en hel del runtikring...

Är man valp så kan annat än att visa upp siga vara intressant...

När jag fotat lite hundar övergick jag till att fota fotografer...

Det är gott om fotografer på hundutställningar...

En del har till och med förstått att man behöver en riktigt bra kamera...

Medans andra mer fokuserar på att objektet (hunden) ser bra ut....

Sedan fick jag för mig att jag skulle testa min Dogmainställning...

Utanför ...

och inanför...

Sedan var jag klar med hundutställning för nu. Nästa gång hoppas jag på en utomhusutställning i sommarsol med min andra kamera Panasonic FZ18 (superzoom)

www.ingelaring.se 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Mina bilder från andra år finns här: Mina bilder från tidigare års utställningar finns här: 2013 2012 2011 2010 2009 2007

Postat 2009-03-28 18:51 | Läst 6626 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Söndag i Ludvika och test av mitt Dogmaval

Jag är så trött på grå himmel och vit mark så först tänkte jag hoppa över veckans fotopromenad. Sen tänkte jag att detta kan vara ett utmärkt tillfälle att testa mitt Dogmaval i olika situationer. Mitt dogmaval är ju inte lika inövat som många andras utan mer ett spontant val av något jag inte kunnat fota förut (vidvinkel och 16:9). Sen tänkte jag att det var så offantligt jobbigt att inte kameran med vidvinkel gick ner i den minimala väska jag köpte till kameran. Men strax efter kom jag på att varför inte testa väskan jag har till min Panasonic FZ18. Det visade sig att där passade min Panasonic LX3 med vidvinkelkonverter riktigt bra. Tycker det är behändigt på fotopromenader att ha kameran skjutklar i en kameraväska. Bara öppna och ta uppkameran utan att trassla med remmar osv. Så med denna nya insikt gav vi oss ut. Inte för jag trodde på så många bra bilder då vädret och inspirationen inte var med mig.

Började med att testa ett foto på ett av radhusen jag brukar gå förbi...

Sen kom jag till gruvmuseet där denna maskin såg lite malplacerad ut mitt i vintern...

Gruvmuseet är nog lite sönderfotat av mig men idag såg jag det från en ny vinkel...

Jag har alltid velat fota alla dessa maskiner men aldrig kommit på hur...

PÅ vägen hem såg jag denna bil och cyckel, lika röda båda två...

Testade även att fota cyckeln enskilt...

Känner att jag är riktigt nöjd med mitt Dogmaval. Detta är riktigt kul. Inte alltid det enklaste, men kul. Och som jag sagt förut, mitt fotande handlar om att ha kul. Helst även få bra bilder och bli duktigare men aldrig på bekostnad av det roliga.

www.ingelaring.se

Postat 2009-03-22 19:24 | Läst 4750 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Söndag i Ludvika och nu är jag med i dogma..

Gick igenom mina bilder och hittade bilder från förhoppningsvis säsongens sista vinterpromenad. Alla bilderna tagna med Panasonic LX3 och vidvinelkonverter

 Idag har jag blivit medlem i Dogma här på fotosidan med mitt löfte:

1. Panasonic DMC LX3 med vidvinkelkonverter
2. 0,75 x 24 mm
3. Färg
4. 16:9

Dessa bilder ingår dock inte i dagens dogmalöfte så jag har varit lite tuffare i bildbearbetningen. Dessa bilder är 3:2 och mtt löfte är 16:9. Så här har jag full frihet ;-)

Så lite bilder från Ludvika och Högberget den 15 mars....

Parkerade cycklar...

Lejonet efter festen...

Lite söndagsprat...

njuter av första solen...

Kvarglömd cyckel...

Skogsbänk...

Allt taget med denna kamera...

www.ingelaring.se

Postat 2009-03-18 21:18 | Läst 4637 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fotografi - Visuell kommunikation och hur skall mitt Dogmalöfte se ut.

Nu har jag anmält mig till  kuursen Fotografi - Visuell kommunikation vid högskolan i Jönköping. Jag passade även på att anmäla mig till kursen Webbapplikationer vid Södertörns högskola i fall att.... Nu är det bara att hoppas att jag kommer in i Jönköping. Gick digital bildbehandling i höstas och den var verkligen bra med trevligt upplägg på kursen. Så det bådar gott... Tror att kursen i Fotografi - Visuell kommunikation kan vara ett bra sätt att få nya vinklar på sitt fotande och för att utvecklas.

Har ju förut skrivit att jag funderar på att gå med i Dogma och då med min Panasonic LX3 med vidvinkelkonverter. Men det är ett par val till jag måste göra först det ena är färg eller svartvit och det andra är bildformat. Skall jag välja 16:9 eller 3:2, färg eller svartvit. Tål att tänkas på ...

16:9 verkar kul men svårare än 3:2

Gilllar färg men ibland blir svartvit väldigt effektfullt...

 

Just idag lutar det åt 16:9 och färg. Tänker så: att då får jag lära mig dels vidvinkeln och dels nytt format. Jag gillar ju att fota landskap och det tror jag passar bäst i färg. Så om jag väljer färg kan jag fota landskap mm i Dogma. Men löftet får nog mogna en stund...innan jag bestämmer mig...Vad jag förstår får jag ju inte ändra löftet stup i kvarten sedan.

www.ingelaring.se

Postat 2009-03-16 21:52 | Läst 5044 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Mat, nya kameramobilen och Panasonic LX3

Har inte blivit så mycket fotat senaste tiden. Förutom att jag försökt fota lite mat till min receptsida och fotat nya kameramobilen SonyEricsson C902. Man idag var det dags att fortsätta testa nya kamerna Panasonic LX3. Satte på vidvinkelkonvertern och testade olika inställningar. Kameran har förutom en massa andra inställningar även möjlighet till "filminställningar" så idag testade jag några av dessa "filmer". Vidvinkelkonvertern satte jag på dels för att lära mig mer hur det är att fota med en sådan dels för att lära mig gå nära motiven. Jag har en tendens att "gena" genom att Zoma istället för att gå närmare. Men med vidvinkelkonverter blir det liksom lite fel. Så för att "tvinga" mig att gå nära så sätter jag på konvertern. Dessutom blir det riktigt "kul" bilder. Tror att detta kan vara ett sätt för mig att utvecklas som fotograf. I mitt fotograferande vill jag lära mig få bilden så färdig som möjligt i kameran. Jag vill inte behöva använda så mycket tid vid datorn för att få den bild jag tänkte. Det är en helt annan sak att det som avkoppling kan vara kul med lite photoshopande. Jag känner att jag med mitt fotograferande vill visa hur jag ser världen, inte märkvärdigare än så och då skall photoshopstiden inte vara längre än nödvändigt.

Först några matbilder:

Stekt endive...

Tonfisk och purjolöks macka...

Sedan en bild på nya kameramobilen SonyEricsson C902...

Till sist lite om LX3s olika "filminställnigar"...

Standardfilm:

Dynamisk film:

Standard svarvit film:

Standardfilm:

Nostalgisk film:

Standard svartvit:

Nostalgiskfilm:

Svartvit standard:

Tror att jag kommit fram till att standardfilmen är den som ger bäst återgivning av det jag fotat så jag tror jag fortsätter med den framöver. Tycker att nedersta bilderna på männen som samtalar visar varför de som fotar gatufoto ofta väljer svartvit. Funderade svagt på att gå med i dogma men först måste jag bestämma mig för svartvit eller färg...(vad skall jag ta...vad skall jag ta).

Det månde inte vara någon här som vill delge sin åsikt om vad jag bör välja... eller skall jag på grund av beslutsvånda kanske strunta i dogma.....

www.ingelaring.se

Postat 2009-03-15 20:07 | Läst 9239 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 Nästa