"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Mina fem favoriter....

Plockar upp pinnen efter Maria, Jessica, Ulrika, Marie och Jörgen. Mycket tjejer här känner jag. Killar och gubbar kom igen och visa upp era favoriter

Det var inte lätt att försöka hitta fem favoriter. Gick igenom flickr, fotosidan och min hemsida lite snabbt. Tänkte att favoriter bör jag känna igen snabbt, Det blev ett trettiotal bilder. Sedan en ny titt och här är mina fem favoriter. Det blev till slut fem bilder som för mig förmedlar stämning... Kanske inte så typiska för min fotografering. Men dessa ligger mig varmt om hjärtat av olika skäl.

Utsikten från vårt rum i Cabrespine Frankrike tre dagar 2007

Österdalälven med Gagnef kyrka 2007

Fika i på landet utanför Maurs i Frankrike 2006

Italiensk vinthund fotad på Hund 2006 (bakgrunden bortredigerad)

Syskon i Saint-Jean-de-Verges, Frankrike 2007

Egendomligt att alla bilderna är några år gamla. Men det kanske är så att bilderna behöver mogna lite för att bli favoriter

 www.ingelaring.se

Postat 2009-08-29 21:51 | Läst 6165 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Vidvinkel i Ludvika Ulrika Kyrka... 2 Dogma

När jag ändå hade vidvinkelkonvertern på passade jag på att ta några bilder i Kyrkan enligt mitt Dogma löfte (Panasonic DMC LX3 med vidvinkelkonverter 0,75 x 24 mm  Färg  16:9). Bildbearbetningen är ju då av enklaste sort, ändra storlek, justera vid behov i kurvor, oskarp mask och klart. Är minst lika nöjd med dessa bilder som de betydligt mer arbetade bilderna i teknik HDR. Så man kan fundera om man inte helt enkelt skall välja motiv och låta kameran jobba. Mindre tid vid datorm med bildbearbetning blir det också och mertid till det roliga, att fota ;-)

Att fota för mig handlar om att ha kul....

I morgon skall jag testa EFIT (ett foto i timmen med mobilkameran). Får se hur det går. EFIT funkade inte alls mobilen blev kvar hemma får ta nya tag i detta en annan gång ;-)

www.ingelaring.se

Postat 2009-08-24 19:51 | Läst 9808 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vidvinkel i Ludvika Ulrika Kyrka...

Blir inte så mycket fotande nu när vardagen och hösten är här. Men igår satte jag på vidvinkelkonvertern för att testa att fota med den inne i Kyrkan. När jag ändå testade så testade jag kamerans "auto gaffling", kameran tar tre kort i följd med olika exponering. Använde sedan photoshops funktion lägg samman till HDR. Mest för att se hur det fungerade. Tog inte största skillnaden i exponering och inte använde jag Raw heller (min Photoshop stödjer inte LX3 Raw format). Men lite lärde jag mig i alla fall. Som att om skall det bli riktigt häftigt skall man ta större skillnad i exponeringen (men kyrkofoton kanske jag ändå inte vill ha riktigt häftigt) . Man bör ha stativ (förvånansvärt hur mycket man flyttar kameran på någon futtig sekund, fast man avser att vara still  ;-) . Men några bilder blev helt ok i alla fall. Nu är jag inte någon HDR entusiast men ibland kan det vara riktigt häftigt så varför inte testa. Nu kan jag i alla fall principen och resten får vi ta en annan gång.

När jag ändå håller på att testa så testar jag även klickbara bilder här i Bloggen. Så klicka på bilderna bara om ni tycker de är för små.

Jag lärde mig även att dörrar inte ska fotas med vidvinkel. Denna bild fick jag korrigera rejält i Photoshop.

Konstigt föresten detta med mig och kyrkor. Att jag envisas med att fota dem menar jag. Jag som inte alls är kyrklig utan snarare tvärtom. Men byggnaderna är fina och är allas vårt historiska arv så jag fotar nog vidare.

www.ingelaring.se

Postat 2009-08-23 14:40 | Läst 9396 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Det blir inte alltid som man tänkt...

Den här helgen hade jag tänkt fota Engelsbergs bruk, ett världsarv. Men på lördagen tog jag en liten promenad före avresan. När jag var som längst hemifrån öppnade sig himmelen och ett riktigt skyfall föll över mig och Ludvika. Efter 20 minuter i ösregn var jag helt genomblöt, så blöt att jag var orolig för min mobiltelefon som jag hade i fickan. Sambon hade omtänktsamt nog hängt en handuk i trappen till mig. Som tur är tänkte han inte på att ta fram kameran ;-) . I det vädret hade vi ingen tanke på utflykt längre, även om det sedan visade sig att regnet var lokalt, mycket lokalt, till delar av Ludvika. Söndag förmiddag så tänkte vi att det var bäst att ge sig av hyfsat så vi åkte mot Engelsberg. Två gånger tidigare har vi varit vid Engelsberg och regn båda gångerna men inte idag.  Väl framme vid bruket så visade sig att det var Engelsbergs dag idag. Trevligt var det säkert men inget bra fotoläge med folk, försäljningstånd och kanske till och med gycklare överallt. Det var inte det vi hade tänkt så vi åkte vidare och hamnade på Elsa Anderssons konditori i Norberg som så många gånger förr.

Den här gången blev det kaffe med rabarberspaj...

På vägen hem så stannade vi till hos en kompis i Smedjebacken. Killarna ville prata lite om sitt webbprojekt http://myfilms.se/ så jag tog en promenad med kameran.

Först en tur till hamnen. Ii bakgrunden ser ni en av ortens industrier, Ovako...

Med utsikt mot Sjön Barken ligger flera vackra gamla hus som detta...

Fortsatte sedan mot Kyrkan. Norrbärke kyrka...

Fattigbössan är numera en bössa för bidrag till blommor. Kanske finns det inte längre fattiga i Smedjebacken/Norrbärke...

Jag avslutade promenaden med en liten tur åt hembygdsgårdsområdet...

Så istället för Engelsbergsbruk blev det Smedjebacken. Det blir inte alltid som man tänkt.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Smedjebacken

PS. Men dagens middag blev som vi tänkt i alla fall. Kikkärtor och lamm.

www.ingelaring.se

/ d.s

 

Postat 2009-08-09 19:33 | Läst 4665 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera