"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Första fotopromenaden med Ricoh GXR med P10 28-300/3,5-5,6 VC

Idag var det dags att gå ut med nya kameran. Bestämde mig för att inte vara "snäll" utan att fota just så slarvigt som jag emellanåt gör för att se hur det blev. Använde endast autoinställning. Manuella inställningar får jag lära mig och testa sedan. Min första upptäckt var att kameran var kul att fota med och enkel att förstå. Nästa upptäckt var att det kändes helt naturligt att ha kameraremmen runt halsen (så nördigt....).  Tog fel ibland när jag skulle Zomma eftersom Panasonicen har en annan Zoomknapp men det är sådant man lär sig. Vandrade runt hej villt och fotade allt möjligt. Inget kul fotoväder dock med jämngrå himmel och reltivt mörkt. Alla foton med den automatisk inställning. Kollade snabbt att fyrkanterna blev gröna och tryckte till.  Ville som sagt var testa modulen i vardag utan tid att tänka och arrangera. Förökte få med olika motiv som hus, gatufoto och landskap till exempel. Den enda inställningen jag ändrat är bildformatet till 3:2 och automatiskt macro.

Bilderna är minskade till 900x600 som jag brukar göra, lätt justerade i kurvor och skärpta med oskap mask (150, 0.3, 3) oftast obeskurna men det finns undantag. Länken nedanför går till orginalbild.

Fotat med maxzoom och handhållen kamera utan stöd, beskuren....

Länk till orginal

Utan Zoom...

Länk till orginal

Bild med flera detaljer...

Länk till orginal

Ozommad hamn...

Länk till orginal

Lite mer Zommat...

Länk till orginal

Gatufoto fotat i farten utan Zoom

Länk till orginal

Macro....

Länk till orginal

Ludvikas nya galleria...

Länk till orginal

Gatufoto fotat i farten, beskuren...

Länk till orginal

Var och en får avgöra vad man tycker om kameran+kameramodul.  Tycker själv att  den verkar riktigt bra, särskilt med tanke på priset (4.900:-) vilket gör att den bör jämnföras med en kompakt med långzoom).

Jag valde detta sätt med lätt redigerade bilder och orginallänk för att man skall få en uppfattning om hur långt kameran räcker.

Kul att fota med var den och när jag lär mig olika inställningar så lär det bli ännu bättre.Många möjligheter och inställningar finns det på kameran. Många lätta att komma åt. Kameran var inte för stor och riktigt stabil.

Det var lite svårt att hitta en bra kameraväska kameran är för stor för kompaktkameraväskor och för liten för systemkameraväskor. Orginalväskan kostar nästan 1000:- , lite väl mycket enligt mig. Nu blev det en väska för videokamera, kameran får bra plats, vid behov går det att klämma i även extramodulen.

Imorgon om vädret tillåter går jag en tur med Ricoh GXR med A12 50/2,5 Macro. Får se hur det blir. Helt annat fotande är det.

www.ingelaring.se

Postat 2010-07-31 17:57 | Läst 7153 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

France 2010... resan till ön... Saint Honorat...

Efter några dagar i Cannes och Le Cannet var det dags för årets utflykt till ön Saint Honorat som ligger cirka 20 minuters båtresa från Cannes. Utflykten till ön har blivit ett måste för oss när vi är i Cannes. Lugnet härskar över ön till skillnad mot i Cannes som bara ligger några minuter bort och kan ses från ön (om det inte är för mycket soldis vill säga). Kontrasten och lugnet ger en speciell känsla. Åker man med första båten på förmiddagen så kan man stundtals gå helt för sig själv utan att se andra turister.

Saint Honorat är en av två öar i ögruppen Iles de Lerin utanför Cannes. Ön ägs av cisterciensmunkar i Abbaye de Lérins. Det har varit munkar på ön sedan 400-talet. Munkarna odlar vin, tillverkar likör mm. Allt säljs i deras butik som dock är stängd under mässan varje dag. Förutom kloster och ett antal kapell på  ön finns där ett även ett  gammalt fort och skyddsrum och befästningar sedan världskrigen. Naturen verkar få sköta sig själv till stor del. Känns mer vild än naturen på grannön Sainte Margurite.

När vi kom iland verkade alla gå till häger mot restaurangen eller rakt fram mot Klostret och fortet så vi gick åt vänster.

Strandkanten....

Inne i "skogen" såg vi detta underliga bygnadsverk...

Detalj från en av "eldkannonrna"... järnkulorna värmes upp innan de avfyrades mot båtarna som började brinna när de träffades...

En fiskande fågel... kan dett vara en Skarv eller något kanske...

Plötsligt började det hända saker. Vi vet inte riktigt vad vi såg men det verkade som att Helikoptern "vallade" båten av någon anledning.

Vi närmade oss så sakteliga fortet och klostret.... från början var även klostret biläget i fortet. En våning för försvar, en våning för soldater, en våning för munkar och en våning för "servicepersonal"...

Några av munkarna i diskussion...

Kyrkan var den kalastekyrka jag besökt. Den enda "dekorationen" på vägggarna för utom kruxifixet var högtalarna...

Detalj från trädgården utanför kyrkan...

Lite senare på förmiddagen hade även badgäster anlänt...

Ett av alla kapell på ön...

.... där man häll på att förbereda en konstutställning.

Innan återfärd till Cannes åt vi lunch på öns restaurang...

Dagens rätt var Biff Tartar...

Medans vi väntade på båten lyssnade vi på Gospel... Det var ungdomar som bodde på klostret under sommaren som uppträdde... Senare på kvällen var det en stor Gospelkonsert med ljusshow men den missade vi...

Efter en dag på ön är det gott med lite vatten...

 

Fakta om Saint Honorat:

http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%8Ele_Saint-Honorat

Några av Mina tidigare Foton från Saint Honorat finns här:

www.ingelaring.se

Allt fotat med Panasonic LX3

Postat 2010-07-31 11:42 | Läst 4931 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

France 2010... kväll i Cannes... och nya kameran har anlänt.

Redan dag två i Frankrike besämde vi oss att åka ner till Cannes för att äta Moules ett måste på en semester i Frankrike.

Vi anlände till Cannes stora parkering och mötte dessa personer på väg ut på piren...

 

Strandlivet pågick även på kvällen....

Stadhuset i kvällsbelysning...

Vy över gamla Cannes...

Tavelförsäljning på torget...

Karusell på torget...

Utanför kasinot brukar man kunna se fina bilar...

För er som kanske undrar så är det detta som är Moules...

 

Recept på Moules Mariniére  finns här... www.ingelaring.se

 Men den är godare i Cannes av någon anledning, kan det vara miljön kanske???

Kameran då. Den har jag just hämtat från posten. Jag har bara hunnit öppna paketet men den känns så här långt riktigt bra. Inte för stor och inte för tung. Nu gäller det att läsa manualer medan batteriet laddas så att jag kan börja testa kameran.

Kameran nyuppackad...

 

Mina tre kameror... Ricoh GRX med långzoom är i storlek mitt emellan Panasonic lx3 och FZ18. Just som jag hadde hoppats och gissat.

Bilderna från Cannes och den nyuppackade kameran är fotat med Panasonic lx3. Bilden med mina tre kameror fotad med min Dogma kamera SonyEricson C902.

Mer från Frankrike och mer om Min nya kamera följer en annan dag.....

Några av mina tidigare foton från Cannes finns här:  www.ingelaring.se

Postat 2010-07-30 14:06 | Läst 7143 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Vattenparken igår..... och kameran beställd...

Igår tog jag en tur till vattenparken i Borlänge.

Näckrosorna blommade...

Krickorna promenerade...

En iller tittade förbi... eller var det en mink....

Andra vilade efter maten...

Denna and tog en promenad och tittade på utsikten...

Medans andra simade runt lite...

På vägen hem stannade vi till och åt en räkmacka...

Det är vid utflykter som till vattenparken jag saknar Zoom. Tänk om jag hade kunnat zomma in illern/minken lite bättre....

Så jag har efter lång betänketid, nästan 36 timmar (lång betänketid för mig), beställt nya kameran.

Ricoh GXR med P10 28-300/3,5-5,6 VC och  A12 50/2,5 Macro

Tanken är att kunna ha zoomen till vardags och macroobjektivet när jag vill ha bättre bildkvalite. Vartefter kan jag ju köpa andra objektiv vartefter de kommer (vidvinkel är visst på g)

Hoppas jag blir nöjd. Det är snart 1 år sedan jag tittade på kameran och tyckte den verkade kul. Men då var den dyrare och inget långt Zoomobjektiv fanns. Har varit lite svårt att få fram bra beslutsunderlag då kameran inte är så vanlig och inte så många vanliga användare testat den. Men då jag gillar möjligheten att byta objektiv på en liten kamera så hoppas jag att det blir bra. Kameran beställdes 08.15 idag och 11.29 idag fick jag mail att den skickades under dagen. Så vilken dag som helst är den här.... Mer om detta då...

www.ingelaring.se

Postat 2010-07-29 18:06 | Läst 4476 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

France 2010..... i svartvit...

På min Panasonic LX3 har jag ställt in svartvit 1:1 som favorit. Då och då under resan så fick jag för mig att jag såg en svartvit bild. Snabbt och enkelt ändrade jag inställning och fotade svartvit. Då bilderna har format 1:1 är de lätta att hitta i Bridge så när mobilbilderna var klara så var det dags för att titta på de svartvita bilderna. Här är resan i svartvit.

Lunch på Borlänge resecentrum i väntan på tåget till Arlanda...

Kväll på torget i centrala Cannes...

Fika vid stranden i Cannes...

Båtfärd till Saint Honorat en ö utanför Cannes...

Bild från kvällens ljusspel till musik i byn Saint-Chély-du-Tarn i  Gorges du Tarn... varje kväll under sommaren hade man ett ljusspel med musik på olika teman....

Bilder från Eze, Côte d'Azur en av alla medeltida städer i Frankrike...

Kaktusparken i Eze...

I väntan på avfärd på Nice flygplats.... Nya turister anländer...

Det var Frankrikeresan i svartvit kortform som ett litet smakprov ...

Alla bilder tagna med Panasonic LX3 inställd på svartvit 1:1. 

www.ingelaring.se

Postat 2010-07-28 18:09 | Läst 9317 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 Nästa