"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Cannes...

 i tisdags...

www.agarcia.se/france

 

Postat 2007-06-30 17:05 | Läst 5241 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

France....

Efter tre veckor på nya jobbet är det dags för semester och France i 4 veckor. Medan vi är i France så lånar sambons dotter lägenheten och semestrar i Dalarna, tjänster och gentjänster.

Planeringen ser ut så här: Vi flyger till Nice för att tillbringa första veckan i Le Cannet och Cannes med sol, bad och boule. I år flyger vi med SAS för när vi bokade var de billigast. När vi är i Cannes skall vi försöka hinna med att besöka Saint Honorat en ö utanför Cannes som bebos av munkar från cisterciensorden (http://sv.wikipedia.org/wiki/Cisterciensorden)  och  Eze en medeltida bergsby på en brant bergstopp på väg mot Monaco, 429 meters höjd. (http://sv.wikipedia.org/wiki/Eze

Efter Cannes far vi vidare till Maurs, en liten stad i Cantal, Le Massif Central, (http://sv.wikipedia.org/wiki/Massif_Central)  långt från turiststråken.  Där tänkte vi stanna e vecka. Vi hoppas att restaurangen där har lika bra mat som förra året. När vi är i Maurs skall vi försöka passa på att besöka en grotta med grottmålningar (http://sv.wikipedia.org/wiki/Bild:Pech_Merle_main.jpg) . Vi var dit redan förra året men hade inte helt rätt kläder för grottbesök (t-shirt och shorts) så vi fick besöka Saint-Cirq-Lapopie istället. Vi får göra ett nytt "grottförsök" försök i år.  

Därefter blir det någon dag i Auch (http://sv.wikipedia.org/wiki/Auch). Vi hoppas att där få se några riktigt läckra Boulmatcher av några lokalt boende boullegender. Efter Auch blir det någon dag i Carcassonne http://sv.wikipedia.org/wiki/Carcassonne) för att sedan avsluta semestern i Cannes. 

På vägen från Auch har vi funderingar på att åka upp till Andorra, Pas de la Case, (http://sv.wikipedia.org/wiki/Andorra) för att se om vi kan köpa en videokamera billigt. Vi skulle vilja ha en med hårddisk. Så vitt jag vet så är det bara Sony och JVC som har dessa. Vet inte mycket om dem eftersom jag inte har hittat några tester, men vi vill gärna ha en med hårddisk nu när det finns. 

Förmodligen lär jag komma hem med ett antal bilder från France som vartefter läggs ut på hemsidan och ev på fotosidan ;-) Men än så länge är det bilderna från tidigare semestrar i Frankrike. 

http://www.agarcia.se/france/ 

http://www.agarcia.se/hundar/ 

Ingela

 

 

Postat 2007-06-17 19:28 | Läst 5179 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Äntligen...

.. är hemsidan uppdaterad med bilderna från Dalarna i maj (Falun, Ludvika) samt bilder från när vi var på bilträff i Rysjön. Lilla Edet. Göteborg. Bilder på alltifrån bilar till kanoter och natur. En hel del jobb är det, så just nu känns det som att kameran får vila lite fram till semestern i Frankrike. Just nu ser planeringen inför semestern ut så här: Cannes, Maurs, Ausch, Andorra, Carcassonne, Canne. Tror det blir riktigt bra det där. Har ladda med 5 vanliga böcker, CD inspelningen av radioteaterns "Sagan om Ringen" samt två mp3 böcker, jag hoppas att det skall räcka i fyra veckor. Då jag har brist på internetanslutning under resan blir det nog inte så mycket bloggande och bilder under resans gång.  Rapport kommer förmodligen i slitet av juli. Lite kul är att sambons dotter tänker låna vår lägenhet några veckor i juli just när vi är i Frankrike. Snacka om tjänster och gentjänster ;-)

Får se om vi hörs mer före semestern, 

 http://www.agarcia.se/ingela/

 

Postat 2007-06-10 22:26 | Läst 4707 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Nytt jobb och Larmet gick..

Tredje dagen på nya jobbet och jag fick äntligen presentera mig ordentligt för områdeschefen, men kanske inte på det sätt man skulle ha viljat.

Jag kommer ganska tidigt på morgonen. Hitintills när jag kommit har det alltid varit någon på plats men inte idag. Jag var först. När jag hade dragit passerkortet och kommit in såg jag att ljuset var släckt. Tittade då omedelbert till höger på larmet och såg texten "slå in din kod". OK, d e hade sagt att jag skulle slå in samma kod som till själva dörren så jag tryckte in mina fyra siffror. Inget hände. Jag tryckte igen. Inget hände. Jag försökte läsa mig till om det var något annat jag skulle göra. Men inget resultat. Sen gick larmet. Det fanns ett telefonnummer att ringa. Så jag sökte upp en telefon och ringde dit. Enda beskedet jag fick var att söka upp någon med avbrottskod. Men hallå!!!! Jag är ju ny här!!!!  När jag lagt på luren hörde jag någon i dörren. Snabbt dit för att få hjälp. Där stod områdeschefen. Efter en något rörig beskrivning från mig säger han: Har vi träffats? (Ridå!!!). Ner på jorden igen och presentera sig. Chefen slog av larmet och ringde bevakningsföretaget. Som tur är hann de inte fram (är dyrt med sådana där utryckningar har jag hört).

Jag hade nog inte tänkt mig att presentera mig på detta sätt. Men nu  är det gjort. Chefen tittade in senare på dagen och bad mig att inte gå in innan jag visste att någon annan var där fram till mitt kort blev fixat.

Jag tror jag får träna på det där med entré och presentation till nästa gång jag byter jobb.

Ingela

Postat 2007-06-05 17:35 | Läst 4734 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Sportbilar och kanot (!!!!!)

Det blev mycket fotande i helgen. Var vid Rysjön utanför Göteborg på bilträff, Mitsubishi 3000GT. Det var 37 bilar på plats och många fler människor (minst 2 per bil). Kortege till Göteborg och Götaplatsen via Ramberget (heter det så?). Häftigt, mäktigt med alla dessa bilar.....

Vid Rysjön pågick det kanot tävling påde lördag och söndag. Härlig kulturkrock detta.Tokig som jag är kunnde jag inte låta bli att försöka fota även detta. Kanoter är faktiskt snabbare än man tror ;-)  Vilket man märker om man vill fota.

Snabbt och snabbt.. På söndagen var det Blackrace i Göteborg (bilrace 201meter) vilket var en fotoutmaning med råge. Särskilt med en långsam digital kompaktkamera. Men skam den som ger sig. Försöka fota måste man. Ut på en "pir" (eller vad det heter) vid sidan av banan och fram med kameran. Detta skedde med livet som insats. Man var tvingad att gå på en spång för att komma ut och jag har en egendomlig skräck för att gå på spång, smala gång broar mm mm. Jag är bara helt övertygad att jag kommer att avlida (inte trilla, utan dö) fråga inte varför. Inte alls logiskt med tanke på att spången var 0,5-1,5 m över vattnet och vattnet var 0,1-2,0 m djup. Men i vilket fall jag gick över med livet som insats. Vad gör man ej för fotograferingen. Väl över insåg jag att jag behövde gå tillbaka igen när jag fotat färdigt (skräckupplevelse detta med). Men som ni märker har jag överlevt strapatserna....

Idag var jag åter på jobbet och om någon vecka har jag nog hämtat mig helt.

Ryrsjön...

Kortegen

på Berget..

publik vid Burger King

Götaplatsen

Kanottävling..

Blackrace med något långsam kamera ;-)

Obs Bilderna helt obearbetade/ Ingela

www.ingelaring.se 

Postat 2007-06-04 18:55 | Läst 5029 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera