** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Macro med Ricoh GXR... (P10 28-300/3,5-5,6 VC och A12 50/2,5)

Igår testade jag macrofoto med P10 och idag har jag testat macrofoto med A12. Sedan kom jag på att det vore kul att testa samma motiv med alla mina kameror. Jag satte ut en påse med Lagerblad på balkongen och fotade macro med Ricoh P10 och A12, Panasonic LX3 och SonyEricsson C902.

Först några macrofoton med Ricoh P10

Länk till orginal

Länk till orginal

Länk till orginal

Sean några macrofoton med Ricoh A12

Länk till orginal

Länk till orginal

Länk till orginal

Lagerblad fotat med SonyEricsson C902

Länk till orginal

Lagerblad fotat med Panasonic LX3

Länk till orginal

Lagerblad fotat med Ricoh P10

Länk till orginal

Lagerblad fotat med Ricoh A12

Länk till orginal

Jag har investerat i ett automatiskt linsskydd till P10 tyvärr finns det inte till A12. Så här ser kameran ut med linssskyddet. Väldigt praktiskt är det.

Ju mer jag använder kameran och de två olika modulerna desto mer inser jag hur mycket de två modulerna skiljer sig åt. Det har helt olika egenskaper och det blir två helt olika sätt att fotografera.  Vartefter kommer jag säkert att komma på när jag vill använda vilken modul. Som det känns nu är långzoomen P10 det självklara allroundobjektivet som är på kameran till vardags medan 50 mm A12 är det självklara valet när bildkvalite är viktigt och vid vissa motiv. Det är mycket att lära så testerna fortsätter.

www.ingelaring.se

Postat 2010-08-07 16:25 | Läst 5341 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Första fotopromenaden med Ricoh GXR med A12 50/2,5 Macro

Idag var det dags att gå en sväng med min andra modul. Samma förutsättningar som igår. Det vill säga att inte vara "snäll" utan att fota just så slarvigt som jag emellanåt gör för att se hur det blev. Använde endast autoinställning. Även med denna modul var det kul att fota. Upplevde den något långsammare än långzoomen och det tog en stund att lära sig vilket avstånd jag skulle stå på, men annars inga problem. Vädret var om möjligt ännu sämre än igår, grått, mörkt och regn. Men jag lyckdes ta mig ut mellan de värsta skurarna.

Alla foton med den automatisk inställning. Kollade att fyrkanterna blev gröna och tryckte till.  Ville som sagt var testa modulen i vardag utan tid att tänka och arrangera. Försökte få med olika motiv som hus, gatufoto och landskap till exempel. Den enda inställningen jag ändrat är bildformatet till 3:2 och automatiskt macro.

Bilderna är minskade till 900x600 som jag brukar göra, lätt justerade i kurvor och skärpta med oskap mask (150, 0.3, 3) oftast obeskurna men det finns undantag. Länken nedanför går till orginalbild.

Bil på gatan...

Länk till Orginal

Utsikt från resecentrum...

Länk till Orginal

Gatufoto fotat i farten... beskuren

Länk till Orginal

Macro i regnet...

Länk till Orginal

Husdetalj....

Länk till Orginal

Gatubild...

Länk till Orginal

Fåglar i parken....beskuren...

Länk till Orginal

Skrattmåsdammen...eller Kasttjärn...

Länk till Orginal

Var och en får avgöra vad man tycker om kameran+kameramodul.  Tycker själv att  den verkar riktigt bra med fin bildkvalité. Kamerans storlek passar mig, ligger bra i hannden. Större vill jag inte ha. Tror att detta är en kamera jag kan växa med. Känns som jag har mycket kvar att lära. Har nu kommit in på kursen "Fotografi - Visuell kommunikation" vid högskolan i Jönköping. Kanske kursen och nya kameran kommer att hjäpa mig vidare i mitt fotograferande.

Jag valde detta sätt med lätt redigerade bilder och orginallänk för att man skall få en uppfattning om hur långt kameran räcker.

Nu är semestern slut. Imorgon vardag igen och förmodligen lite mindre fotande och bloggande i vanlig ordning. Men vartefter jag hinner kommer det mer om nya kameran och mera bilder från Frankrike.

Med denna veckas intensiva bloggande har jag nu hamnat på första sidan över mest lästa bloggar ;-)

www.ingelaring.se

Postat 2010-08-01 14:14 | Läst 5678 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Första fotopromenaden med Ricoh GXR med P10 28-300/3,5-5,6 VC

Idag var det dags att gå ut med nya kameran. Bestämde mig för att inte vara "snäll" utan att fota just så slarvigt som jag emellanåt gör för att se hur det blev. Använde endast autoinställning. Manuella inställningar får jag lära mig och testa sedan. Min första upptäckt var att kameran var kul att fota med och enkel att förstå. Nästa upptäckt var att det kändes helt naturligt att ha kameraremmen runt halsen (så nördigt....).  Tog fel ibland när jag skulle Zomma eftersom Panasonicen har en annan Zoomknapp men det är sådant man lär sig. Vandrade runt hej villt och fotade allt möjligt. Inget kul fotoväder dock med jämngrå himmel och reltivt mörkt. Alla foton med den automatisk inställning. Kollade snabbt att fyrkanterna blev gröna och tryckte till.  Ville som sagt var testa modulen i vardag utan tid att tänka och arrangera. Förökte få med olika motiv som hus, gatufoto och landskap till exempel. Den enda inställningen jag ändrat är bildformatet till 3:2 och automatiskt macro.

Bilderna är minskade till 900x600 som jag brukar göra, lätt justerade i kurvor och skärpta med oskap mask (150, 0.3, 3) oftast obeskurna men det finns undantag. Länken nedanför går till orginalbild.

Fotat med maxzoom och handhållen kamera utan stöd, beskuren....

Länk till orginal

Utan Zoom...

Länk till orginal

Bild med flera detaljer...

Länk till orginal

Ozommad hamn...

Länk till orginal

Lite mer Zommat...

Länk till orginal

Gatufoto fotat i farten utan Zoom

Länk till orginal

Macro....

Länk till orginal

Ludvikas nya galleria...

Länk till orginal

Gatufoto fotat i farten, beskuren...

Länk till orginal

Var och en får avgöra vad man tycker om kameran+kameramodul.  Tycker själv att  den verkar riktigt bra, särskilt med tanke på priset (4.900:-) vilket gör att den bör jämnföras med en kompakt med långzoom).

Jag valde detta sätt med lätt redigerade bilder och orginallänk för att man skall få en uppfattning om hur långt kameran räcker.

Kul att fota med var den och när jag lär mig olika inställningar så lär det bli ännu bättre.Många möjligheter och inställningar finns det på kameran. Många lätta att komma åt. Kameran var inte för stor och riktigt stabil.

Det var lite svårt att hitta en bra kameraväska kameran är för stor för kompaktkameraväskor och för liten för systemkameraväskor. Orginalväskan kostar nästan 1000:- , lite väl mycket enligt mig. Nu blev det en väska för videokamera, kameran får bra plats, vid behov går det att klämma i även extramodulen.

Imorgon om vädret tillåter går jag en tur med Ricoh GXR med A12 50/2,5 Macro. Får se hur det blir. Helt annat fotande är det.

www.ingelaring.se

Postat 2010-07-31 17:57 | Läst 7389 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

France 2010... kväll i Cannes... och nya kameran har anlänt.

Redan dag två i Frankrike besämde vi oss att åka ner till Cannes för att äta Moules ett måste på en semester i Frankrike.

Vi anlände till Cannes stora parkering och mötte dessa personer på väg ut på piren...

 

Strandlivet pågick även på kvällen....

Stadhuset i kvällsbelysning...

Vy över gamla Cannes...

Tavelförsäljning på torget...

Karusell på torget...

Utanför kasinot brukar man kunna se fina bilar...

För er som kanske undrar så är det detta som är Moules...

 

Recept på Moules Mariniére  finns här... www.ingelaring.se

 Men den är godare i Cannes av någon anledning, kan det vara miljön kanske???

Kameran då. Den har jag just hämtat från posten. Jag har bara hunnit öppna paketet men den känns så här långt riktigt bra. Inte för stor och inte för tung. Nu gäller det att läsa manualer medan batteriet laddas så att jag kan börja testa kameran.

Kameran nyuppackad...

 

Mina tre kameror... Ricoh GRX med långzoom är i storlek mitt emellan Panasonic lx3 och FZ18. Just som jag hadde hoppats och gissat.

Bilderna från Cannes och den nyuppackade kameran är fotat med Panasonic lx3. Bilden med mina tre kameror fotad med min Dogma kamera SonyEricson C902.

Mer från Frankrike och mer om Min nya kamera följer en annan dag.....

Några av mina tidigare foton från Cannes finns här:  www.ingelaring.se

Postat 2010-07-30 14:06 | Läst 7393 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Mat, nya kameramobilen och Panasonic LX3

Har inte blivit så mycket fotat senaste tiden. Förutom att jag försökt fota lite mat till min receptsida och fotat nya kameramobilen SonyEricsson C902. Man idag var det dags att fortsätta testa nya kamerna Panasonic LX3. Satte på vidvinkelkonvertern och testade olika inställningar. Kameran har förutom en massa andra inställningar även möjlighet till "filminställningar" så idag testade jag några av dessa "filmer". Vidvinkelkonvertern satte jag på dels för att lära mig mer hur det är att fota med en sådan dels för att lära mig gå nära motiven. Jag har en tendens att "gena" genom att Zoma istället för att gå närmare. Men med vidvinkelkonverter blir det liksom lite fel. Så för att "tvinga" mig att gå nära så sätter jag på konvertern. Dessutom blir det riktigt "kul" bilder. Tror att detta kan vara ett sätt för mig att utvecklas som fotograf. I mitt fotograferande vill jag lära mig få bilden så färdig som möjligt i kameran. Jag vill inte behöva använda så mycket tid vid datorn för att få den bild jag tänkte. Det är en helt annan sak att det som avkoppling kan vara kul med lite photoshopande. Jag känner att jag med mitt fotograferande vill visa hur jag ser världen, inte märkvärdigare än så och då skall photoshopstiden inte vara längre än nödvändigt.

Först några matbilder:

Stekt endive...

Tonfisk och purjolöks macka...

Sedan en bild på nya kameramobilen SonyEricsson C902...

Till sist lite om LX3s olika "filminställnigar"...

Standardfilm:

Dynamisk film:

Standard svarvit film:

Standardfilm:

Nostalgisk film:

Standard svartvit:

Nostalgiskfilm:

Svartvit standard:

Tror att jag kommit fram till att standardfilmen är den som ger bäst återgivning av det jag fotat så jag tror jag fortsätter med den framöver. Tycker att nedersta bilderna på männen som samtalar visar varför de som fotar gatufoto ofta väljer svartvit. Funderade svagt på att gå med i dogma men först måste jag bestämma mig för svartvit eller färg...(vad skall jag ta...vad skall jag ta).

Det månde inte vara någon här som vill delge sin åsikt om vad jag bör välja... eller skall jag på grund av beslutsvånda kanske strunta i dogma.....

www.ingelaring.se

Postat 2009-03-15 20:07 | Läst 9364 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa