"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Augusti i Ludvika och nytt objektiv...

Redan när jag köpte min nya kamera (Fujifilm X-T1) tänkte jag att jag skulle komplettera mitt startobjektiv Fujinon XF18-135 med ett mindre och lättare fast objektiv. Helst med mer ljusstyrka. Tanken är att ha ett objektiv som jag kan ha när jag vill ha mindre att bära och för foto inomhus. Efter mycket funderande och jämförande föll valet på Fujifilm XF 18mm. Då jag inte hittade någon butik i närheten som sålde Fujifilm systemkameror fick jag chansa och köpa objektivet obesett.

Objektivet anlände i slutet av augusti och jag tog ett par fotopromenader i det vackra sensommarvädret.. Som vanligt när man testar så fotade jag allt möjligt och även sådant jag fotat många gånger för. Här är resultatet av mina första fotorundor:

ABB

Blå Blommor

Röda Blommor

STRI

Väsman

Kanot på Väsman

Väsman

Möte

En vägg

Ludvika Ulrika kyrka

En man med hund.

Jag själv är nöjd med resultatet. Gäller bara att komma ihåg att zoomen sitter i benen. En nyhet för mig var Bländarringen med siffrorna på vilket gör det väldigt snabbt och enkelt att ändra bländare även när man satt alla inställningar på auto. Tror jag kommer trivas med mitt nya objektiv.

ingelaring.se

(allt fotat i jpeg och inga eller bara lätta justeringar samt ev beskärning)

Postat 2015-09-12 16:14 | Läst 3038 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Mallorca med fujifilm X-T1, alldeles vanliga semesterbilder...

Sommarens resa gick till Mallorca. Nya kameran var med och jag testade att fota lite av varje för att se hur det blev. Min spontana känsla är att det är enkelt att fota med kameran. Använder ofta autolägen och ändrar någon inställning när jag känner att jag behöver. Nästan alla inställningar är lätta att nå när man behöver dem. Här några av mina bilder från sommarens resa.

Palma De Mallorca:

Sant Antoni de Viana (Palma):

Mercat de L'Olivar (Palma):

Slutligen några kvällsbilder från Santa Ponsa:

ingelaring.se

Postat 2015-09-05 15:47 | Läst 2673 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera