"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Älvmötet och Flottbron...på lunchen idag..

Älvmötet (Österdalälven och Västerdalälven blir Dalälven ;-) och Flottbron (finns bara 2 i Sverige, just denna kan ta biltrafik)) är det som Gagnef är känt för om jag förstått rätt.

 

Idag passade jag att ta med kameran till jobbet och fotograferade lite på lunchen. Ljuset och färgerna är så fina så här års. . Kanske inte alltid att kameran kan göra dem det rätta men men. Värme var det men ljuset växlade väldigt under den knappa tid jag hade på mig. Riktigt kul och riktigt ledig kände jag mig.. Kändes som betydligt längre ledigt än det var ändå.

Kanske skall ta med kameran någon mer gång... 

 

Ingela 

www.ingelaring.se

 
Postat 2007-09-26 17:17 | Läst 5862 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Lammen förstörde frysen....(nästan)

Vi hade köpt två lamm tilll helgen (styckade). Fick dom i fredags och hela lördagen gick åt till att finstycka, skrapa bort benmjöl, skära grytbitar och mala. Sedan in med alltihopa i frysen. Förutom några kotletter till söndag och en lammstek till nästa helg. 

På söndagsmorgonen var frysen endast uppe i 15 grader och temperaturen sjönk. HJÄLP!!!!.

Frysen stängdes av och sattes på igen och det steg långsamt till 15 grader. PANIK!!!

Frysen trasig???

Ringde de vi kännde i närheten men ingen hade ledigt i frysen.

Men vid lunchtid så började temperaturen sjunka...

Spänningen steg...

.. till kvällen var det 20 grader och samma på måndagsmorgonen..

Köttet räddat...

..men vi måste nog fundera på en ny frys framöver......

Så i söndags blev det lammkotlet med Ratatouille

PÅ fredag blir det lammkotlet med fotatisgratäng.. 

på söndag blir det Lammstek med bönor

Sen blir det mousaka, kikärter och lamm, irländsk lammgryta, couscous royal, lammrullad och och och ....

Det är mat det det.

Tjatigt? nej det finns de som äter fläsk varje dag, eller fisk varje dag, eller nöt varje dag, eler bröd varje dag, eller potatis varje dag eller eller eller, så inte blir det tjatigt, Bara gott...

Vintern är räddad :-)

www.ingelaring.se

Postat 2007-09-24 21:35 | Läst 4327 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Loppmarknad och blommor i storm..

Äntligen blev det av att ta med sig kameran till Loppmarknaden i Ludvika. Den är världsberömd i hela Ludvika och delar av Linköping. Sveriges bästa säger somliga. Hela sommarhalvåret så länge vädret tillåter är det loppmarknad varje lördag på Hammarbacken i Ludvika (Charlie Normans och Dan Anderssons hemstad om ni inte visste det). Loppmarknaden är folkfest varje gång. Alla är där, man träffas där, man gör fynd där och man säljer av onödiga prylar där. Vad som säljs följer med säsongen. På loppmarknaden kan du köpa allt, just som man skall kunna på en riktig loppmarknad. Många bra varor och bara lite skräp. 

 

Just denna lördag var inte den mest välbesökta. Säsongen är på väg att ta slut och halv storm, men uppehåll och emellanåt sol. men folk var det och varor fanns det. Säsongen till ära mycket lingon.

 

   

   

   

 

 

 

Efter loppmarkanden gick jag ner till sjön Väsman. Man har byggt nu resturan på Hamnpiren där vilket har gjort (tror jag) att det nu är fullt med Vallmo och Blåklint nere vid sjön. Ingen bra dag att fotografera blommor när det är halv sorm. Men med sportinställning och macro så gick det hyfsat. Östgötska som jag är ligger ju blåklinten mig varmt om hjärtat. Men även vallmo och blåklocka tillhör mina favoriter.

 

 

 

Blåklint

 

 

 

Blåklocka

 

 

 

Vallmo

 

 

Det blåste en del ;.)

 

 

 

 

 

 

Slutligen så kunnde jag inte låta bli att fotografera grannen, som gör sitt bästa för att få Ludvika kännt (är dock inte så säker på att jag gillar det).

 

 

 

Tror jag föredrar denna granne..

Minst lika imponerande, eller????

 

 

Det var nog allt från Ludvika idag....

 

Ingela

 

 

www.ingelaring.se

Postat 2007-09-15 15:48 | Läst 6036 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera