"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Att fotografera kyrkor...

Kyrkor är ofta fantastiska byggnader, men ack så svåra att fotografera. Att ta fotografier av exteriören är ibland nästan omöjligt för att kyrkan står "mitt i byn" som man ofta säger. Andra hus och byggnader gör ofta att man inte kan få tillräckligt avstånd för en bra bild. Gator och parkeringar att bilar skymmer sikten eller annars är det byggnadställningar på kyrkan. Men trots alla hinder försöker jag ständigt få till bilder på kyrkor.

Att sedan försöka sig på att fotografera interiören är för mig nästan ännu värre. Kameran tycker inte om när det blir för mörkt. Bilden blir kornig eller annars så hittar kameran inte fokus. Av respekt för de som är i kyrkan för att be, vill jag inte fotografera så jag stör dem. Varför blixten inte alltid kan användas och en del  bra fotovinklar får jag hoppa över. Eftersom kyrkor är stora och blixten liten och enkel så blir ofta inte heller blixtbilderna bra. Men det är likadant här, trots alla hinder försöker jag ständigt få till bilder i kyrkor . 

En bättre kamera och mer kunskap så hade förmodligen en del av problemen försvunnit (men det där med att jag hela tiden skall visa hänsyn blir nog kvar). Att byta upp mig till en lite bättre långzoomare är dock för tillfället skjutet på framtiden  (systemkamera tror jag blir för tung och för mycket teknik för mig) och jag kommer heller aldrig ihåg att kolla upp om det finns några tips inför nästa gång. Utan jag fortsätter att med en dåres envishet  att lära mig via "försök och misstagsmetoden" både vad gäller fotograferandet och efterbearbetningen.

Men jag tror att jag nu äntligen fått några bra interiörbilder från kyrkan i Figeac, Frankrike. Extriörbilderna gick det nog sämre med.

www.ingelaring.se

Postat 2007-07-31 17:04 | Läst 7857 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

1000 bilder, suck...

Jaha, då var man hemma igen och aldrig lär man sig något. Efter fyra veckor i Frankrike med medhavd kamera och bärbar dator så har jag runt 1000 bilder att ta han om (allt suddigt och uppenbart misslyckat är då bortaget). Verkar bli höstens projekt detta. Kanske tur att vädret är lite si och så här hemma annars kunde det blivit ännu mer bilder (förutom de som jag tagit på sambons barnbarn och bilträffen vi var på, ytterliggare 200 bilder). Men, men, man kan bara jobba från ena änden till den andra som pappa brukade säga.  Förra året hade jag 500 bilder och tyckte det var mycket nog då. Hade vaga funderingar på att köpa en bättre kamera, men då blir det väl bara ännu mera bilder så det får nog vänta lite ;-) Jag får se det positivt, att jag får minnnas semestern många kvällar i höst. Kan kanske behövas när vardagen känns grå.

Caberspine, 2,5 mil från Carcassone

Ingela

www.ingelaring.se

Postat 2007-07-26 18:34 | Läst 7256 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Bilträff på Rommehed...

Nyss hemkommen från Frankrike och efter en dag med familj så bar det iväg på bilträff (3000GT)  på Rommehedslägret i Borlänge. Samma helg var det Streetrace och förberedelse inför Citroen CV2 Världsträff, Så mycket bilar var det. Några mest festade (vi) andra mest tävlade (streetrace) och andra mest arbetade (CV2).

3000GT

En Citroen CV2 som råkade hamna på "fel" bilfest...

"Raggarbil" utanför Dragfesten...

Partyt börjar på 3000GT

Idag är det vardag igen och jag är tillbaka på jobbet och väntar på nästa helg och nästa semester.

Ingela

www.ingelaring.se

Postat 2007-07-23 20:42 | Läst 7549 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

La Meny. La Restaurang à Maurs, France

(förra veckan)

Tisdag

Onsdag

Torsdag

 

I väntan på lunchgästerna..

Det var allt

ps: Fick tillgång till nätet en liten stund igen. När man reser så skulle man gärna vilja dela med sig, som så många gör, men, men, tekniken behövs. Var i Cannes 1,5 vecka tillgång till nätet 2 ggr. Reste vidare till Maurs, Auch och Caberspine. Inte någonstans hittade vi trådlöst eller cybercafe. Nu åter i Cannes och snart hemresa. Inte blir det mycket av den bildreseblogg jag hade hoppats på. Men några hundra bilder i datorn har jag och just idag kan jag läsa andra bloggar och titta på bilder ;-) d.s

www.ingelaring.se

Postat 2007-07-13 21:26 | Läst 7432 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera