"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Dags för ny kamera..

Har gått och funderat länge nu om jag skulle köpa ny kamera idag har jag Olympus C-760 UZ som varit helt ok lite långsam och lite begränsad. Men nu har jag fått en "prick" i synfältet på kameran som jag inte lyckas få bort. Pricken kommer dock inte med på bilden men det är högst enerverande. Så nu känns det som det är dags för ny kamera. Funderar på ny långzoomare. Dels på grund av kostnaden (är lite allergisk mot att köpa begagnat ;-) och av praktiska skäl (vill kunna ta med mig kameran överallt). Efter att ha läst diverse recentioner så fastnade jag för för Panasonic FZ50. Såg sedan att det kommit en ny Panasonic FZ18. Den nyare är billigare än den äldre så någon hake är det nog. Efter att ha läst och studerat så tror jag att FZ50 uppfyller mina krav bättre, vill ha en kamera som fungerar på automatik men som jag kan ställa in det mesta manuellt om jag vill. Filma ibland vore kul. Jag vill även kunna ha extern blixt eftersom det oftast är inne med blixt som jag upplever begränsningarna med min nuvarande kamera. se nedan:

 

Inte ser Nubberöran längst fram särskilt god ut?

Visst är Lukas söt men vilka ögon???

Det är sådant jag hoppas kunna lyckas bättre med med nya kameran, det och så hastigheten.

Har ställt en fråga till CyberPhoto om skillnaden hoppas de kan ge mig info så jag kan gå till beslut. Känns helt klart som läge att uppdatera kameran lite ;-)

Hoppas jag kan komma till beslut snart....

Ingela

PS: Svar från Cyberphoto idag: FZ50 har uttag för extern blixt!, men det har du inte på den nyare och
bättre FZ18! 

 

Jag kom fram till att jag inte kan vela längre utan beställde FZ18. I vilket fall torde den vara betydligt bättre än min gamla Olympus C-760 UZ.

"systemträsket" får vänta ett tag till på mig ;-) Systemkamera får det bli när jag vinner på lotto eller lärt mig foto....DS

www.ingelaring.se

Postat 2007-12-26 22:14 | Läst 4658 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Lite fixat...

I brist på annat har jag ägnat mig åt att leka lite i photoshop....

gränd i Figeac, Frankrike

Medusa, utanför polishuset i Ludvika

husvägg  i Figeac, France

Det var allt för nu....

 www.ingelaring.se

Postat 2007-12-14 15:27 | Läst 4230 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera