"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Augustifoton från Ludvika.....

Semestern är slut och jag åter i vardagen i Ludvika. Höst och vinter innebär ofta mindre fotande för mig beroende på avsaknad av tid och inspiration (inspireras mer av ljus och nya platser än gammalt, invant och grått).  En del fotande blir det i alla fall. Här kommer en rapsodi av mina Ludvikafoton i augusti.

Efter festen...

Ett får...

Lin...

Skog....

Svamp...

Änder i Väsman...

Väsman...

Blåklockor...

Trädet...(ej svartvitt, det var så grått)

Lunch....

ingelaring.se

Allt fotat med Ricoh GXR, de översta med modul P10 övriga med A12 50 macro

ps. tänker använda höst och vinter till att lära mig behärska kameran och alla finesser bättre, får se hur den planen går ds.

Postat 2011-08-31 20:07 | Läst 3859 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Säterdalen..... för er som inte var där..... en bildkavalkad från utställningen..

ingelaring.se

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ingela Ring

Amatörfotograf
bosatt i Ludvika sedan 2002. Fotar allt som för tillfället intresserar mig. Foto
och bildintresse har jag haft sedan tonåren men det återupplivades i samband
med att jag köpte min första digitalkamera, Olympus C-760UZ, inför semestern i
Frankrike sommaren 2004. Idag använder jag en Ricoh GXR med modul P10
28-300/3,5-5,6 VC
och A12 50/2,5 Macro.

Mina utställningsbilder:

Soller, Mallorca 2011

Ricoh GXR A12

Soller, Mallorca 2011

Ricoh GXR A12

Puerto de Soller, Mallorca 2011

Ricoh GXR A12

Biot, Frankrike 2004

Olympus C760UZ

Couvertoirade, Frankrike 2006

Olympus C760UZ

Le Cannet, Frankrike 2006

Olympus C760UZ

Jag är medlem på fotosidan.se och har en blogg sedan 2007. Jag har även ett konto på flickr.com . Min blogg och mitt konto på flickr.com har medfört att några av mina  bilder har publicerats t.ex:

Några av mina foton från den lilla staden Maurs finns på deras hemsida.

http://www.ville-maurs.fr/ville

Min bild på falukorv är med i Qualivita foundations bok om lokal mat i Europa.

Se tidigare blogginlägg

Min bild från en bilträff på Götaplatsen använde konstnären Annika Eriksson på hennes vernissagekort för utställningen i Göteborg 2008.

Se tidigare blogginlägg

www.ingelaring.se

0733-244364

Postat 2011-08-30 09:15 | Läst 5805 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Det där med att vara med på Fotoutställning ....

I början av sommaren fick jag tillsammans med andra här på fotosidan en inbjudan om att vara med på fotouställning i Säterdalen. Konstaterade snabbt att inget var inbokat den helgen och tackade ja direkt (ifall de ångrar sig liksom). Sedan insåg jag att jag måste välja bilder, vilket inte är så lätt när man som jag fotar vad som helst och allt möjligt. En sak visste jag att jag ville ha med några relativt nya foton.

Frågade vänner, släkt och kollegor om råd men det gjorde inte saken lättare. De uttömannde svaren jag fick var i stil med: Du har ju så många fina foton att välja på. Ta några du tycker om. Bilderna du visade på jobbet för några år sedan var bra. Du har fina kyrkfoton. Du har några bilder från Frankrike. Du kanske tar några nya foton på semestern du kan ta med. Jag blev bara allt mer och med förvirrad. 

Sen var det semester och funderingarna fick vila. När jag kom hem såg jag att man kunnde köpa ramar på Åhlens "tag två betala för en" . Köpte 6 stycken då jag hade fått för mig att vi max fick ha sex foton. Började sedan gå igenom bilderna från semestern.  Några av bilderna blev jag riktigt nöjd med.

Så en dag så kännde jag att jag inte kunnde fundera mera. Jag bestämde mig för tre bilder från semestern och skickade beställningen till Crimson. Därefter valde jag tre tidigare utskrivna bilder från Frankrike på samma tema och så var beslutet om utställningsbilder fattat. Väntade med spänning på leverensen fån Crimson. Tittade snabbt på bilderna och ramade in. Sedan lade jag mina inramade foton i påsar på golvet. Där ligger de nu och väntar på utställningen. Själv har jag inte vågat ta fram och titta på mina foton i rädsla över att bli villrådig igen. Jag intalade mig att beslutet inte går att ändra.

Så nu borde allt vara frid och fröjd. Men då läser jag Leif Bengths blogg om hans förberedelser inför utställningen med fotobok, visitkort, vykort och allt vad det nu var. Så då började det igen, vad ska man ha. Tittade på fotoböcker och visitkort, faktablad mm. Fotoboksprojektet fick jag lägga ner. Gjorde visserligen en bok på Pixopolis om årets semester men tror inte den är något för utställningen. "Gratis" visitkort hittade jag, så det har jag nu och sedan hade jag erbjudande om 20 gratis kopior som jag använde till blandade foton, vad jag nu skulle ha dem till.

Återigen allt var frid och föjd. Sen fick jag reda på att jag mindes fel. Vi fick ha 7 foton inte 6. Så då började grubblet igen.... att lägga in en bild till i mitt tema i brådrasket var inte lätt.... Lösningen fick bli "bonusfoto". Vad jag menar med det får ni se som kommer till Säterdalen....

Återigen var allt frid och fröjd tills det kom bloggar med förhandsglimtar.... Vilka fina foton!!!!  Jag började fundera igen.... hur ser mina foton ut? har jag valt rätt foton? har jag bättre foton? visar jag det jag vill? Svaret är kanske, kanske inte. Jag vet inte, för jag vågar inte ta fram mina inramade foton... Jag har bestämt mig för att vara glad att jag får vara med och visa mina foton tillsammans med så många bra fotografer.  Några bekanta har lovat att komma, så jag får i alla fall några besökare, och som vanligt kan man ju fota om det blir lite stillsamt....

Vilka bilder jag valt törs jag inte visa förrän på utställningen....

Vi ses i Säterdalen i helgen... Skall bli kul att få träffa alla...

ingelaring.se

Postat 2011-08-25 20:35 | Läst 3731 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera