"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Falun, bebis och lite annat

I måndags kom sambons barnbarn, Lucas 7 veckor på besök tillsammans med mamma och pappa så jag fick försöka mig på det svåra motivet barn igen. Vet inte hur bra det blev egentligen, men några tappra försök gjorde jag i alla fall. Övning ger färdighet sägs det.

Lite enklare var det att fotografera på promenaden i Falun idag, Hus och gränder är betydligt enklare.  Det var sista dagen på jobbet i Falun för mig idag så jag tog med kameran och tog några kort på den promenadvägen som jag brukar ta på lunchen. I morgon börjar jag jobba i Borlänge så jag tror det dröjer innan jag besöker Falun med kameran igen, så det var bäst att passa på ;-)

I morgon kväll bär det av till Rysjön utanför Göteborg för bilträff på lördag söndag. Kan bli 30-40 bilar, Mitsubishi 3000GT. I så fall tor jag det är världsrekord, i vilket fall Europarekord. Kan bli riktigt kul att åka genom Göteborg i kortege med alla dessa bilar på lördag eftermiddag. Inför grillningen på lördagkväll är lammkotlett och fransk potatsissallad är nerpackat.  Lite vin får vi försöka införskaffa imogon./Ingela


Lucas själv

morfar och Lucas

 Gatuarbete i Falun

Gränd

Ån repareras..

www.ingelaring.se

Postat 2007-05-31 18:40 | Läst 7447 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Skrattmåsdammen..

Ludvika torde vara den enda stad som har en "skrattmåsdamm" i centrum av staden. Jag bor i närheten så jag vet. Åsikterna om dammen går isär. Fin fågeldamm eller sanitär olägenhet. Som granne till dammen så lutar jag nog åt det senare. Inte är skrattmåsarna särskilt sällskapliga heller. Så här var det när jag försökte ta bilder av dammen.

skrattmåsdammen..

lite irriterad skrattmås

Så här lät det...

http://www.agarcia.se/ingela/film/damm.wmv

Duvorna lite mer stillsamma

Dammen tillfälligt förföriskt stillsamm..

Ingela 

www.ingelaring.se

Postat 2007-05-27 20:12 | Läst 8075 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vita färsksaltade gurkor.. & lite annat.

 Vita färsksaltade gurkor är en av de saker jag alltid försöker köpa när jag besöker min hemstad Linköping. Det är så sanslöst gott och verkar inte gå att köpa utanför Östergötland. Här uppe i Ludvika finns bara vad vi kallar "vintersaltad" gurka. Den gurkan når inte i närheten av Vita färsksaltade gurkor. Vita färsksaltade gurkor är en delikatess att avnjutas i skivor som den är. Lite vin sitter gott till. Duger även fint på leverpastejen eller till paté. Men som sagt gurkan står sig bra själv. Missa inte den om ni hamnar i Östergötland, finns i varje livsmedelsbutik värd namnet.

En annan sak jag alltid passar på att köpa är ost. Fin vällagrad opatöriserad ost. Ost som smakar ost, ost som luktar ost. Ost du inte hittar häruppe, varken på ica, hemköp, Lidl och allt vad det heter och inte heller på så kallade delikatessaffärer. Men på Norins ost i Linköping finns det. Där kan man till och med hitta opastöriserad ost som är svår att hitta i Frankrike (åtminstånne i vanliga butiker). Så några ostar måste jag bara köpa med mig, övriga tågresenärer får ursäkta eventuell lukt. Den här gången blev det en mycket vällagrad kittost som endast såldes hel i egen burk (den var lite rinnig). En hård fårost och en morbier även dessa opatöriserade.  Dessa njöt vi av på lördagskvällen med lite vin och bröd. Har ni vägarna förbi Linköping och inte är från någon av våra tre storstäder. Titta in på Norins ost, njut och köp. Tror inte en bättre ostbutik finns utanför storstadsområdena.

Det tredje jag köpte med mig denna gång var kalvdans. Inte heller detta går att köpa häruppe. Men i Linköping finns det från Rimfood i Rimforsa. Kalvdans som görs på råmjölk är en färskvara och förmodligen bökig för de stora kedjorna att sälja. Men som sagt i Linköping finns det på Hemköp. Annars är det ju en dessert som gjordes och åts i stora delar av landet förr i tiden.

I övrigt vad gäller helgens matsedel så har vi ätit:  Roquefortsallad,  oxfilé med pommes frittes, på franskt vis med lite dijonsenap till köttet. Sallad med valnöt, kycklingfilé med curry.

Vi testade även en för oss ny sak som vi ätit i Frankrike: Gurka med creme fraiche som vi åt med bröd. Sanslöst gott det med. Creme fraichen var dock lite tjockare än i vi var vana vid från Frankrike. Kanske man skall testa en annan sort eller röra om lite mer?

Annars så har jag hunnit med att plantera om blommor och uppdaterat hemsidan med tågbilder och bilder från Linköping.

Här lite bilder från Linköpingsbesöket.

Avresa från Ludvika. Vädret bådar inte gott

ett av två tågbyten

Trädgårdstorget & torgmarknad

väntar på bussen ?

Kunder vid ostaffären, Norins ost

skum Linköpingsbo, måste komma från Bankekind.

www.ingelaring.se

Ingela 

Postat 2007-05-20 18:21 | Läst 10377 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Idag kl 07.15 utanför mitt fönster...

 ... spelade musikkåren under sin traditionella marsch för att väcka Ludvika på Kristi Himmelsfärdsmorgonen. Jag har faktiskt ingen aning om varför de gör detta, men jag brukar bli väckt varje år. Men just i år var jag uppe och lyckades hinna med några foton innan de försvan bakom huset. Kul grej detta. En av de få saker som är särskilt för Ludvika. Det och "skrattmåsdammen" i centrala stan. Andra städer har ankdammar eller vanliga fågeldammar med änder och svanar mm. Men Ludvika har en skrattmåsdamm. Eftersom jag bor i närheten så föredrar jag detta framför skrattmåsdammen ;-)

Några morgonpigga vandrade med och åtminstone en fotograf till var vaken.

Annars har jag just uppdaterat hemsidan med fler bilder från Foix och från Mantorp Park. I morgon bär  det av till Linköping och mamma. Kanske det blir lite fotat också, vem vet.

www.ingelaring.se

Postat 2007-05-17 11:15 | Läst 7975 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Mitsubishi träff på mantorp park...

Helgen blev inte lika lugn som jag trodde att den skulle bli. På lördag kvällen fick sambon syn på att det var en Mitsubishi träff på Mantorp Park. OK, vi åker om det inte regnar (OBS..25 mil enkel resa). På söndagen såg ut att vara minst sagt osäkert väder. Så självklart åkte vi ner. Som vanligt när man gör något oplanerat blev det riktigt lyckat. Träffade flera som vi förut endast kännt via bilforumet. Vi träffade nya Mitsubishivänner från Lettland och Litauen. Sambon fick testa bilen på bana osv.osv. I vanlig ordning försökte jag fota även om inte förutsättningarna var de bästa (kameran långsam, dåligt väder och bilarna envisas med att stå nära varandra, oftast med folk ikring sig ;-)

Men så här var dagen i stort:

Många Mitsubishi..

..nygamla 3000GT vänner..

Fler nygamla 3000GT vänner..

Nya Mitsubishi vänner från Litauen..

en detalj i en bil som sambon ville ha fotograferad (?!?!).

sambon bered för banan..

två 3000GT på banan..

en Porche..

en Jaguar

en Nissan..

Ingela

www.ingelaring.se

Postat 2007-05-13 19:46 | Läst 7954 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 Nästa