"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Nytt jobb eller....

Nytt jobb eller vad man säger. Igårkom beskedet äntligen. Innan det blev klart att vår avdelning skulle läggas ner hade jag sökt ett annat jobb hos samma arbetsgivare. På grund av den stora "omställningen/omorganisationen och nedragningar runt om i landet så har beslutet om den tjänst jag sökt dröjt. Men som sagt nu kom beksedet jag fick jobbet, som är på en enhet som kommer att vara kvar!!!!  1 juni börjar jag mitt nya arbete. Förutom att det löst sig så tror jag att detta jobb är roligare än mitt gamla och  jag får 1 timme kortare restid per dag. Bra Va!!! Två till av mina kollegor från arbetslaget fick samma besked. Så nu har det löst sig för oss tre. Övriga svävar fortfarande i ovishet om vad som händer 1 mars nästa år. Ledningen säger att ingen blir arbetslös men men. Att inte bli arbetslös kan ju faktiskt inebära att bli erbjuden arbete med långpendling till arbetsuppgifter man inte vill ha, så oron är stor. Och detta är bara i våran lilla värld. Samma sak pågår i hela landet. Allt känns som att vara en figur i ett jättestort strategispel på datorn.

Men nu är det helg och långledigt (lö-ti) och jag tänkte fixa till lite av mina bilder från Frankrike, se några filmer och eventuelt spela lite dataspel (everquest 2). Dessutom laga lite mat, städa och kanske plantera om krukväxter och fixa balkong. Får väl se vad jag hinner med. hitintills har vi i alla fall varit och handlat samt tvättat sportbilen samt tagit en promenad på Högberget.

www.ingelaring.se

Postat 2007-04-28 16:08 | Läst 4440 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Kor i Frankrike....

Jag är väl lite tokig men jag har fått ett nytt favoritmotiv nämligen kor!!! Kan inte låta bli att fota dem. Inte så mycket den vanliga svenska SRB men väl andra kor. Så nu när jag var i Frankrike hände det igen, kor av en för mig okänd ras i Fransk hage och kameran kom fram. Hade dessutom lite tur att ägaren kom för att flytta på dem så jag fotade på så gott jag hann. Kameran inte alltid alltför snabb borde nog satt på sekvensfotoinställning (heter det så när kameran tar tre bilder efter vartannat?) men glömde helt enkelt det. Var kanske lika bra det, nu blev det ju ett hanterligt antal bilder istället.  Tyvärr kom jag inte tillräckligt nära Åsnorna annars hade det blivit ett ansenligt antal bilder där med. Konstigt vad som kan insperera till fotografering egentligen.

Bilderna från Frankrike har jag lagt upp på min "Djurhemsida".

www.ingelaring.se

Men här några små ex bilder

Ingela

www.ingelaring.se

Postat 2007-04-21 10:25 | Läst 5222 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Tillbaka på jobbet...

Hur än semestern har varit så var den nog nyttig. Jag kom ihåg hur man kommer upp på morgonen, hur man gör frukost, hur man tar sig till bussen, hur man köper pendelkort, hur man byter buss och hur man hittar till jobbet. Men där var det stopp. Dörren var LÅST!!!! Stod och tittade fattade inget när jag fick syn på en kollega att fråga. Varpå hon sa, "har du provat med att dra kortet". Ridå!!! Hur borta får man bli???? Väl inne klarade jag dock av att ta mig till postrummet och sedan in i datorn bara för att snabbt dras in i verkligehten igen. Omstrukturering som det heter. Det vill säga omplaceringar/omflyttninger och ev uppsägningar/frivilig avgång, flyttstöd, pendlingsstöd, medarbetarsamtal, önskelistor, träff med ledningen osv. Så om någon timme är förmodligen allt som vanligt igen. Men än så länge har jag kvar en del av mig i Foix, nedanför Pyrenéerna. Kor och Åsnor utanför fönstret, sportbilar i garaget, kyrkan från 1000 talet, akvedukt, berg, skog, by och hagar. Snart är kollegorna här och uppdaterar mig, enhetsmöte på förmiddagen, postgenomgång, tidredovisning osv.Får väl återvända till Foix ikväll igen via mina bilder.

Ingela  

www.ingelaring.se

Postat 2007-04-18 07:18 | Läst 4458 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tillbaka från Fankrike Foix..

När vi kom ner till Foix (aldeles nedanför Pyrenéerna) hade de haft varmt och vackert väder i flera dagar. Körsbärsträden hade börjat blomma och jag såg fram emot att ta mina fototurer varje dag men, men. Dag ett började hyfsat lite molningt men helt promendtrevligt. Jag tog min fototur på förmiddagen medan grabbarna började meka bil. Men redan till eftermiddagen såg det annorlunda ut regn, regn och åter regn och så fortsatte det i 2 dagar till. Inga regnkläder var nedpackade i det lätta bagaget så fototurerna fick ställas in. Dessutom hade jag glömt kabeln för  att koppla kameran till datorn, så inte kunnde jag jobba med det lilla jag hade heller. Inte heller flöt bilmekandet på så humöret var inte på topp. Men på kvällen dag 3, en liten, liten spricka i molntäcket och hoppet tändes igen. Dag 4 var jättevacker en promenad på landsbygden. Jag fotade natur, kor och blommor mm mm. allt på topp. Men på eftermiddagen så kom nästa bakslag, magsjuka, suck. Det var bara att ta det lungt resten av veckan. Men lite trädgårdsfoton blev det. Väl hemma och en liten snabbtitt på alla foton så kan jag kanske tycka att det var lika bra det. Jag vill ju hinna ta nya kort också ;-). Lite så här var veckan i alla fall.

  

regn regn och regn

en första strimma av hopp 

 Franska kor flyttas..

 vårblomma

vårbäck 

 Alex en aldes för snabb kille för mig och kameran..

 kusinerna, lite stillsammare

och grabarna mekar och mekar..

Vartefter jag hinner med så kommer en del av bilderna på hemsidan och kanske några på fotosidan med ;-)

Ingela

www.ingelaring.se

 

 

Postat 2007-04-17 20:42 | Läst 4927 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Nya bilder och kommande resa till Frankrike

Äntligen har jag uppdaterat hemsidan lite med några bilder från Arboga och Falun. På tiden för på onsdag reser jag till Foix i Frankrike och förhoppningsvis blir det nya bilder där. Med tanke på dagens väder här så känns det ganska bra med en vecka i Frankrike nu. Mer om detta senare. Annars tror jag det blir ett bra år i år. Det är ju 100 år sedan både Astrid Lindgren och Zarah Leander föddes och i år är det Guldgrisens år i Kina och då har sambon gått och blivit morfar!!!! Tror att detta kan båda gott jag. Men nu får jag kolla in vädret i  Foix för på onsdag bär det av...

Har en fundering på att kanske passa på att köpa en videokamera i Andorra när jag är så nära. Har någon något bra tips på en amatörkamera så hör gärna av er ;-)  

www.ingelaring.se

Ingela

Postat 2007-04-09 13:45 | Läst 4315 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 Nästa