"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Bonne Année, Gott Nytt År, Happy New Year...

Önskar jag alla med ett fyrverkeri lite i förväg....

Bilden är visserliggen från i somras men fyrverkeri är det.....

Mer fyrverkeri här: http://www.flickr.com/photos/rind/sets/72157606902198496/

www.ingelaring.se

Postat 2008-12-31 16:47 | Läst 5467 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Varför fotografera och blogga???

Det är lätt att glömma bort varför man fotograferar och varför man bloggar.  Det är lätt att ryckas med av vad andra tycker och gör. Själv får jag påminna med jämna mellanrum om att jag fotar för att det är kul. Jag fotar inte för att bli världens bästa fotograf, inte för att få beröm, inte för att tävla och inte för att  ta världens bästa bild utan för att ha kul. En kul, kreativ och avkopplande hobby helt enkelt. Sen är det otroligt kul om andra uppskattar bilderna, beröm är alltid kul att få. En del av glädjen är ju även att kunna se att man utvecklas och lär sig.

Men ibland är det lätt att ryckas med och dras med i andras krav eller ambitioner. Som när jag fick reda på att jag skulle få kamera i present och genast tittade efter med vilken systemkamera jag skulle få mest för pengarna. Jag analyserade marknaden systematiskt ända fram till någon frågade i en bloggkomentar om det verkligen var en sysemkamera jag skulle ha. Först då sansade jag mig och insåg att min egentliga orsak till att jag fotar är att ha kul och inte att ta världens kvaitetsmässigt bästa bild. Så det blir en liten behändig men bra kompakt istället som jag kan ha riktigt kul med förmodligen denna Panasonic Lumix DMC-LX3.

http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=LX3

Likaså detta med bloggande. Varför bloggar man egentligen. Jag har ibland funderat på att skaffa räknare för att se hur många besökare jag har. Men sedan besannar jag mig och kommer ihåg att jag bloggar för mig. Kan verka egoistiskt och tokigt men så är det. Jag tänker så att detta är ett sätt att formulera mig, presentera/spara bilder och händelser så att jag kan se tillbaka sedan. Som en bonus kan vänner och släktingar titta på bloggen och se hur jag har det. En så enkel sak som en räknare kan göra så att jag tappar bort mig och börjar blogga för andra. Att jag skriver det folk vill läsa istället för det jag vill skriva. Så jag tror jag fortsätter på den inslagna vägen.

Även så med hemsidan. Varför finns den där? Från början var det för att lära mig hur man gjorde, sedan för att berätta om mina hundar och nu är det mest bilder och recept. Men fortfarande även detta för kul skull. Släktingar uppskattar att kunna se mina "bästa" bilder på ett enkelt sätt. Fortfarande finns det de som uppskattar mina numera "gamla" hundsidor och kåserier. Så sidan blir även den en bild av mig och mitt liv med tiden och recepten är våran "privata" kokbok fast på nätet.

www.ingelaring.se

Men det gäller att komma ihåg att allt detta är för att ha kul och som avkoppling, men extra kul blir det när andra uppskattar det man gör.

Till slut en återblick till sommarens fikautflykter. Detta är från Elsa Anderssons Konditori i Norberg...

Postat 2008-12-28 18:40 | Läst 4611 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Julafton på Köpmansgtan, Ludvika...

Det var en stillsam morgon på Köpmansgatan bara några vandrare på väg till stan...

Lika stilla vid lunchtid bara en far med dotter på väg till julfirande...

Inne tog vi det lungt inför julmaten...

..och efter julmat blev det filmtittande i nya vardagsrummet, Arn båda filmerna, det blev en helkväll. Till detta lite vin och Anthon Berg, Dark Selection choklad....

 

Inte mycket julprydnader men efter röran under ombyggnaden så känns detta väldigt skönt....

God jul på er alla

www.ingelaring.se

Postat 2008-12-25 09:24 | Läst 6235 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Att fotografera damm eller ringar på bilderna....

Som en del kanske känner till håller vi på att bygga om i lägenheten. För minne och kul har vi fotograferat ombyggnadsarbetet från tanke till färdigt. Plötsligt så uppstod ett fenomen med ringar på bilderna något vi inte sett tidigare. Blev orolig att det var något fel på kameran. Känndes inte alls kul då den är knappt ett år gammal. ..

Så här såg det ut:

observera de runda vita cirklarna...

ännu kuligare här...

eller här när man försöker visa fototapeten...

Mailade företaget där jag köpte kameran för snart ett år sedan och fick detta svar:

Hej.

De ringar ni er i era bilder är inget fel på eran kamera.
Utan det är damm partiklar i luften som syns, dom lyser upp av blixten.
Det finns beskrivet på denna sida, det är en lång länk, så ni får klipp ut den och klistra in den i webbläsaren


"http://nikoneurope-se.custhelp.com/cgi-bin/nikoneurope_se.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=3217&p_created=1053508965&p_sid=M31mf-lj&p_accessibility=&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX3Jvd19jbnQ9MjAmcF9wcm9kcz0wJnBfY2F0cz0yNDEmcF9wdj0mcF9jdj0xLjI0MSZwX3BhZ2U9MSZwX3NlYXJjaF90ZXh0PXJ1bmRhIHJpbmdhcg**&p_li=&p_topview=1"


Så vad vi gjort är att fotografera damm helt enkelt... Vi får försöka se det från den positiva sidan, vi har inte haft det så dammigt före ommbyggnaden... ;-)

www.ingelaring.se

Postat 2008-12-22 21:05 | Läst 5593 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Klar med kursen...

Nu är jag godkänd i kursen Digital bildbehandling. Fick komplettera min beskrivning av syftet med bilderna och koppla ihop det med litteratur/lektion. Men nu är det godkänt . Jag har, som en del kanske vet,  på grund av ombyggnad varit  utan dator en tid så kompletteringen har fått vänta, lite synd eftersom det är lätt att glöma vad det var man tänkte när man gjorde bilden.

Ur slutkomentaren: Ditt motivtema är sammanhållet just därför att de är tagna på samma vackra platser med ungefär samma befintligt solljus. Alla tre ser mycket förbättrade ut, det är mustigare färger, bättre kontraster och det disiga har fått ge vika för en mer kraftfull färgskala.

Dina tre landskapsbilder hör ihop bildbehandlinsmässigt, även om du inte medvetet har använt dig av samma justeringar. Alla stenytor har en mycket bättre detaljåtergivning och strukturer och nyanser framträder på ett tydligare sätt i alla bilderna, snyggast tycker jag att din bild av grottan blev. Den ljusa disigheten är borta och bergets ytor har fått komma fram och imponera betraktaren!

Nu kommer du även i framtiden att kunna återskapa på bild vad du såg vid fototillfället, med hjälp av din bildbehandlingskunskap!

Här hennes favorit...Före...

och efter...

I det här albumet har jag lagt upp alla bilder jag jobbat med under kursen, både inlämningsuppgifter och fritt arbete...http://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=227387

Nu kan jag i lugn och ro gå igenom de "frivilliga" delarna i kursen, jag har till hösten på mig. Kursdokumentationen laddar jag ner för att kunna återkomma till. Det är mycket nytt och allt är inte aktuellt för mig idag att arbete med, men framöver så....

Nästa del i mitt fotograferande är att lära mig fota ;-)

Dvs sådant som hur olika manuella kamerainställningar påverkar slutresultatet... Har fotat mest med automatik hitintills...

Har köpt boken, Kreativ Fotografering Exponering av Bryan Peterson, på fotomässan. Hoppas den kan leda mig framåt. Den och rådet från en "fotofreak" till kollega: "Titta på dina bra kort och se hur kameran ställt in sig och använd den inställningen". Låter bra tycker jag så jag får försöka sakta ner farten lite och börja analysera lite ;-)

www.ingelaring.se

Postat 2008-12-15 20:34 | Läst 7565 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 Nästa