"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Varför fotografera och blogga???

Det är lätt att glömma bort varför man fotograferar och varför man bloggar.  Det är lätt att ryckas med av vad andra tycker och gör. Själv får jag påminna med jämna mellanrum om att jag fotar för att det är kul. Jag fotar inte för att bli världens bästa fotograf, inte för att få beröm, inte för att tävla och inte för att  ta världens bästa bild utan för att ha kul. En kul, kreativ och avkopplande hobby helt enkelt. Sen är det otroligt kul om andra uppskattar bilderna, beröm är alltid kul att få. En del av glädjen är ju även att kunna se att man utvecklas och lär sig.

Men ibland är det lätt att ryckas med och dras med i andras krav eller ambitioner. Som när jag fick reda på att jag skulle få kamera i present och genast tittade efter med vilken systemkamera jag skulle få mest för pengarna. Jag analyserade marknaden systematiskt ända fram till någon frågade i en bloggkomentar om det verkligen var en sysemkamera jag skulle ha. Först då sansade jag mig och insåg att min egentliga orsak till att jag fotar är att ha kul och inte att ta världens kvaitetsmässigt bästa bild. Så det blir en liten behändig men bra kompakt istället som jag kan ha riktigt kul med förmodligen denna Panasonic Lumix DMC-LX3.

http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=LX3

Likaså detta med bloggande. Varför bloggar man egentligen. Jag har ibland funderat på att skaffa räknare för att se hur många besökare jag har. Men sedan besannar jag mig och kommer ihåg att jag bloggar för mig. Kan verka egoistiskt och tokigt men så är det. Jag tänker så att detta är ett sätt att formulera mig, presentera/spara bilder och händelser så att jag kan se tillbaka sedan. Som en bonus kan vänner och släktingar titta på bloggen och se hur jag har det. En så enkel sak som en räknare kan göra så att jag tappar bort mig och börjar blogga för andra. Att jag skriver det folk vill läsa istället för det jag vill skriva. Så jag tror jag fortsätter på den inslagna vägen.

Även så med hemsidan. Varför finns den där? Från början var det för att lära mig hur man gjorde, sedan för att berätta om mina hundar och nu är det mest bilder och recept. Men fortfarande även detta för kul skull. Släktingar uppskattar att kunna se mina "bästa" bilder på ett enkelt sätt. Fortfarande finns det de som uppskattar mina numera "gamla" hundsidor och kåserier. Så sidan blir även den en bild av mig och mitt liv med tiden och recepten är våran "privata" kokbok fast på nätet.

www.ingelaring.se

Men det gäller att komma ihåg att allt detta är för att ha kul och som avkoppling, men extra kul blir det när andra uppskattar det man gör.

Till slut en återblick till sommarens fikautflykter. Detta är från Elsa Anderssons Konditori i Norberg...

Inlagt 2008-12-28 18:40 | Läst 4608 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver