"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Fick en förfrågan via Flickr....

Om en av mina bilder. De vill ha med den i en bok om europeisk mat om jag förstår rätt. Kanske lite som en kuriosa bild att symbolisera Svensk mat eller så. Inget om ersättning eller så bara att min namn och länk skulle finnas med. Har lite svårt att bestämma hur jag skall ställa mig till detta. Måste nog tänka lite. När jag tänkt så måste jag försöka formulera mig på Engelska och sedan så blir det kanske att leta på gamla backup skivor och hoppas att jag hittar den.

Här är bilden:

 

Härär Mailet:

Good morning,
my name is Mauro Rosati. I’m the director of Qualivita Foundation and I’m member of Flickr community with the nick name qualigeo.
The Qualivita Foundation is a no profit organization and its members are public institutions. Its main purpose is the promotion of Italian and European agricultural and food products of quality and, more in general, the promotion of food quality culture.
Now we are working at the publication of the first Atlas of European and extra-European PDO, PGI and TSG products which will be presented next November in Bruxelles on behalf of the Italian Ministry of Agricultural Policies.
For the full success of the work we would insert in the publication also some photos representing the landscape of all the European countries. For this reason I ask your authorization to use the your photo falukorv for our publication.
If it is possible you send the photo by mail to the addres: atlante@qualivita.it (format jpeg,tiff, ecc 1-4 Mb)
Clearly, we commit ourselves to mention the source and to send at your address a copy of the book.
Looking forward to your reply, thank you very much in advantage
Best regards
Mauro Rosati

Svårt detta. Har fått förfrågningar förut men då har det känts lättare  att fatta beslut, än nu när den skall vara med i en bok.

p.s. Efter att ha velat hit och dit ett dygn fick sambon avgöra. Bilden är nu skickad till dom, få se om den håller kvalite nog för tryck och om jag får min bok d.s

www.ingelaring.se

 

Inlagt 2009-04-15 18:02 | Läst 5457 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Svårt. Man får gå på magkänslan och hur mycket du värdesätter bilden.
Jag gav med mig i ett liknande fall där någon frågade om lov att använda en bild av Lunds Domkyrka. Och, jo då. Den finns i en bok om Danmarks historia och jag står som fotograf under bilden. Själv kände jag mig lite smickrad av att de ville använda min bild och inte någon annans.
Svar från Ingela Ring 2009-04-15 21:14
Jo till slut blir det nog magkänslan men jag tror jag måste vila på beslutet. titta runt lite och höra runt lite ..innan den infinner sig. Så alla råd är goda råd just nu...
Be att få se något mer konkret av boken eller något bevis för den Sedan får dom betala det gör alla ideella övningar är inget du betalar di fotoutrustning med En mycket bra bild dessutom Säg ok När dom satt in 720 kr + moms var lite tuff bilden är bra/bert
Svar från Ingela Ring 2009-04-15 21:19
Tack för berömmet av bilden. Känns bra att ha i ryggen i mina funderingar...Kan kanske behöva tuffa till mig lite. Detta är visserligen bara den 5 förfrågan men 5 x 750 är pengar det med ;-)

En kollega sa förra gngen jag fick en förfrågan att jag skulle räcka över luren till henne istället. "De fattar inget i alla fall. Jag heter ju Ingela jag med och du förstår ju inte att ta betalt"
Kanske kan ge dom bilden, om du får en bok som tack.
Du kan ju kolla vad dom säger om det.
/Daniel
Svar från Ingela Ring 2009-04-15 21:21
Låter som ett lagom mellantips....Får sova på saken och bestämma mig imorgon....

En sak är klar, jag skulle inte passa som yrkesfotograf, jag skulle svälta ihjäl ;-)
Det står ju i brevet att de självklart åtar sig att nämna ditt namn vid bilden, samt att sända dig en bok.
Det är bra reklam... för dig..... ;-)

Lycka till, hur du än gör!

/Jenny
Svar från Ingela Ring 2009-04-16 05:52
Japp... såg och förstod det vid typ tredje genomläsningen...Skall se om jag kan googla till mig lite info om organisation mm. Innan jag svarar...