"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Vidvinkel i Ludvika Ulrika Kyrka...

Blir inte så mycket fotande nu när vardagen och hösten är här. Men igår satte jag på vidvinkelkonvertern för att testa att fota med den inne i Kyrkan. När jag ändå testade så testade jag kamerans "auto gaffling", kameran tar tre kort i följd med olika exponering. Använde sedan photoshops funktion lägg samman till HDR. Mest för att se hur det fungerade. Tog inte största skillnaden i exponering och inte använde jag Raw heller (min Photoshop stödjer inte LX3 Raw format). Men lite lärde jag mig i alla fall. Som att om skall det bli riktigt häftigt skall man ta större skillnad i exponeringen (men kyrkofoton kanske jag ändå inte vill ha riktigt häftigt) . Man bör ha stativ (förvånansvärt hur mycket man flyttar kameran på någon futtig sekund, fast man avser att vara still  ;-) . Men några bilder blev helt ok i alla fall. Nu är jag inte någon HDR entusiast men ibland kan det vara riktigt häftigt så varför inte testa. Nu kan jag i alla fall principen och resten får vi ta en annan gång.

När jag ändå håller på att testa så testar jag även klickbara bilder här i Bloggen. Så klicka på bilderna bara om ni tycker de är för små.

Jag lärde mig även att dörrar inte ska fotas med vidvinkel. Denna bild fick jag korrigera rejält i Photoshop.

Konstigt föresten detta med mig och kyrkor. Att jag envisas med att fota dem menar jag. Jag som inte alls är kyrklig utan snarare tvärtom. Men byggnaderna är fina och är allas vårt historiska arv så jag fotar nog vidare.

www.ingelaring.se

Inlagt 2009-08-23 14:40 | Läst 9402 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag tycker att kyrkor är otroligt vackra (åtminstone de allra flesta), på något vis tycker jag att det inger en viss ro att gå där inne och fota. Kul att se att det finns fler med samma intresse :).
Svar från Ingela Ring 2009-08-23 20:24
Jo visst. Det blir nästan lite meditation att fota i en tom kyrka. Denna kyrka har jag gått förbi i sju år utan att gå in. Först såg den lite tråkig ut men efter en liten stund hittar man dess personlighet och detaljer. Det finns mycket personlighet och detaljer i kyrkor.
Hej Ingela!Ja kyrkorna är vackra.
Bra bilder.
mvh Rolf
Svar från Ingela Ring 2009-08-23 21:20
Tack. kul att du tycker om bilderna....