"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Första fotopromenaden med Ricoh GXR med A12 50/2,5 Macro

Idag var det dags att gå en sväng med min andra modul. Samma förutsättningar som igår. Det vill säga att inte vara "snäll" utan att fota just så slarvigt som jag emellanåt gör för att se hur det blev. Använde endast autoinställning. Även med denna modul var det kul att fota. Upplevde den något långsammare än långzoomen och det tog en stund att lära sig vilket avstånd jag skulle stå på, men annars inga problem. Vädret var om möjligt ännu sämre än igår, grått, mörkt och regn. Men jag lyckdes ta mig ut mellan de värsta skurarna.

Alla foton med den automatisk inställning. Kollade att fyrkanterna blev gröna och tryckte till.  Ville som sagt var testa modulen i vardag utan tid att tänka och arrangera. Försökte få med olika motiv som hus, gatufoto och landskap till exempel. Den enda inställningen jag ändrat är bildformatet till 3:2 och automatiskt macro.

Bilderna är minskade till 900x600 som jag brukar göra, lätt justerade i kurvor och skärpta med oskap mask (150, 0.3, 3) oftast obeskurna men det finns undantag. Länken nedanför går till orginalbild.

Bil på gatan...

Länk till Orginal

Utsikt från resecentrum...

Länk till Orginal

Gatufoto fotat i farten... beskuren

Länk till Orginal

Macro i regnet...

Länk till Orginal

Husdetalj....

Länk till Orginal

Gatubild...

Länk till Orginal

Fåglar i parken....beskuren...

Länk till Orginal

Skrattmåsdammen...eller Kasttjärn...

Länk till Orginal

Var och en får avgöra vad man tycker om kameran+kameramodul.  Tycker själv att  den verkar riktigt bra med fin bildkvalité. Kamerans storlek passar mig, ligger bra i hannden. Större vill jag inte ha. Tror att detta är en kamera jag kan växa med. Känns som jag har mycket kvar att lära. Har nu kommit in på kursen "Fotografi - Visuell kommunikation" vid högskolan i Jönköping. Kanske kursen och nya kameran kommer att hjäpa mig vidare i mitt fotograferande.

Jag valde detta sätt med lätt redigerade bilder och orginallänk för att man skall få en uppfattning om hur långt kameran räcker.

Nu är semestern slut. Imorgon vardag igen och förmodligen lite mindre fotande och bloggande i vanlig ordning. Men vartefter jag hinner kommer det mer om nya kameran och mera bilder från Frankrike.

Med denna veckas intensiva bloggande har jag nu hamnat på första sidan över mest lästa bloggar ;-)

www.ingelaring.se

Inlagt 2010-08-01 14:14 | Läst 5570 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Tycker att Richoh tänkt helt rätt med denna innovation, det första reella nytänket på ganska länge. Just att anpassa sensor och optik i ett utbytbart paket ger helt nya möjligheter. Bilderna ser ju ut att bli bra också :)
-affe
Svar från Ingela Ring 2010-08-02 17:01
För mig känns det i vilket fall helt rätt. Enkelt och kameran är ju inte så stor och tung. Kul att kunna byta modul och liksom få en helt annan kamera. Är själv väldigt nöjd så här långt.
Intressant. Naturtrogna färger och riktigt skarpa upplever jag bilderna. Den där kombinationen verkar va nåt minsann.
Svar från Ingela Ring 2010-08-02 17:05
Tack för kommentaren. Jag har nu aldrig haft någon systemkamera så min erfarenhet kanske inte är så stor men visst verkar bildkvalitet med denna modul vara riktigt bra.
Usch för gatufotografi i Ludvika :P
Svar från Ingela Ring 2010-08-02 17:06
....och ännu värre är det som här på en söndag....
Lika övertygande som förra bildsekvensen, jag blir alldeles lyrisk! Nu återstår bara för dig att visa hur den klarar hårda och skarpa kontraster, som under en solig sommardag med djupa skuggor och intensiva högdagrar.
Svar från Ingela Ring 2010-08-02 17:09
Tack för kommentaren. Det är nästan så jag blir lyrisk också efter att ha testat denna modul. Tack även för testtipset. Undrar bara om vi kommer få någon mer vacker sommardag i år här i dalarna när jag är ledig ;-)
Och i höst kommer en vidvinkelmodul med stora sensorn.
A12 28/2,5.
Det blir ett fint kit.
Svar från Ingela Ring 2010-08-02 17:10
Det kittet ser jag fram emot. Hoppas modulen inte blir för dyr bara....