"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

En Pendlares Vardag....

Idag kom vi till jobbet i vanlig tid. Från Ludvika kl 6.04 och framme i Borlänge i god tid för byte till Falubussen. På Borlänge resecentrum fungerade även rulltrapporna idag, kors i taket, det händer inte ofta. Framme på jobbet kl 7. Helt enligt planen. Så förutom det ymniga snöfallet så verkar det bli en bra dag idag.

Annat var det igår (måndag). Vi satt i lugn och ro och väntade på tågets avgång när vi alla ombades lämna tåget på grund av problem. Vi skulle få åka buss istället. Vi gick in i väntrummet. Efter en liten stund kom upproppet "spårändring för tåget till Västerås och tåget till Borlänge inställt på grund av PERSONALBRIST (?)". Alltså "vårt" tåg skulle åka till Västerås och vi skulle vänta på en buss. Bussen kom först efter en halvtimme. Totalt från dörr till dörr tog det mig TVÅ TIMMAR att åka till jobbet. Jag säger bara en sak. TÅG I BERGSLAGEN !!!! TACK, detta är dyrt för oss.

Gårdagens händelse slås bara av en gång tidigare i vintras, även det en måndag. Den gången vårt tåg inte avgick eftersom Västeråståget var trasigt. Medans vi alla satt i tåget skulle vårt tåg försöka "puffa" igång västeråståget. Jag med flera hade tänkt gå av tåget för att ta buss istället. men då fick man inte kliva av tåget för vi var inte vid perrong!!! Blev den gången sittande på tåget 1 timme på stationen i Ludvika. När tågpersonalen var klara att åka så fick de ej avgå eftersom nästkommande tåg till Borlänge var på väg in(!). Vi fick gå av tåget (trots att vi inte var vid perrong) gå över spåren och på nästa tåg som sedan några minuter försenat åkte vidare till Borlänge. Kom till jobbet drygt en timme senare än vanligt. Så på grund av att ett tåg var trasigt blev 2 tåg inställda och 1 försenat istället för 1 inställt tåg och 2 som gick normalt) . TÅG I BERGSLAGEN.

Det blir väldigt mycket måndag sådana dagar.

Pendlarens vardag!!  

www.ingelaring.se

Inlagt 2007-03-20 07:16 | Läst 9788 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag lovar dig, tåg på skånska slätten är inte ett dugg bättre. Nattfrost och alla tåg ställs in. Nästan.

/Roland
Svar från Ingela Ring 2007-03-21 07:36
Vet inte riktigt om det är en tröst eller ej. men dyrt är det att vara pendlare. Först pendlarkort och sedan missad arbetstid.

Frågade en kollega (tågentusiast) hur länge vi haft tåg i Sverige och han svarade 150 år.

Tänkt 150 år och man har inte fått växlarna att fungera vintertid ännu !!!!!