"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

April med mobilen....

När jag ser något värt att föreviga när kameran inte är med, tar jag fram mobilkameran och knäpper ett kort. Brukar försöka tömma den vid månadsslutet för att se vad som hänt under månaden. Så här var april.

Första snöfria aprildagen nedanför balkongen... (kanske ett vårtecken)

Detta måste vara en modernare variant på rökruta...

Lite udda placerad fågelholk. Undrar vem som bor där...

Dörren på stugan har trillat av...

Falun har satt upp ett antal Kårebockar i centrum

På väg hem från jobbet fick vi sitta 1 timme och 40 minuter extra på tåget för att vänta på att de fick bort ett godståg. Kollegan konstaterade att vi skulle vara glada äver att få resa så länge för samma pris som vanligt ;-)

Någnon hade druckit en öl....

Roligare än så var det tydligen inte i april ;-)

www.ingelaring.se

Inlagt 2010-04-30 18:34 | Läst 3870 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Nytt perspektiv på tågfördröjning -- ju längre man väntar på att godståget ska komma ur vägen, desto lägre blir timpriset på den egna resan :-D Den ska jag samla på!

Kårebockar har jag aldrig hört talas om, men glada färgklickar tycks det vara.

Det är frestande att anta att fågelholken suttit på det träd de sågat ned. Bussigt av dem att rädda den, men de borde ha satt upp den igen på det andra trädet tycker jag.

Jag är imponerad av vad du kan åstadkomma med en kameramobil. Måste skaffa mig en liten kompaktkamera själv snart, det är alltför ofta jag är utan kamera.
Svar från Ingela Ring 2010-05-01 08:52
Tack för komentaren. Kårebocken var den bock som "hittade" Falu koppargruva. I år har som låtit 20 konstnärer sätta färg på 20 bockar som ställs ut i Falun http://www.stadsparaden.se/falun/karebockar.html . Det är lite kul med kameramobilen. Man får liksom tänka till om motivet passar kameran eller inte. Men den är ju alltid med.

Håller med dig om holken ;-)
Fina bilder för att komma ifrån en telefon.
Jag har en del i min telefon också, inte denna kvalitet skulle jag tro, men man kanske skulle prova att tanka ner dem någon gång så man såg dem lite bättre. Annars gör jag som du. Knäpper lite då och då när kameran inte är med. Men ibland glömmer man bort, man tänker inte på att man faktiskt har en kamera ständigt med sig. Stod fem meter ifrån en älg för ett tag sedan. "fan nu skulle jag haft kameran med mig" men kameran hade jag ju ,det kom jag på allt för sent.
Trevlig helg.
//Mats
Svar från Ingela Ring 2010-05-01 08:54
Hej
Viist är det bra att den alltid är med men det är som du säger det gäller att minnas den. Jag brukar tanka över till datorn och öppna i pfhotoshopp och se vad det blir. En del blir ok en del blir bra och en del borde man kanske aldrig fotat ;-)

Synd att du missade älgen....sånt är retfullt...
Nu har jag läst om Kårebocken. Verkligen en skojig idé! Och bockarna verkar väldigt snygga allesammans. Du får väl göra en bockprommenad själv och lägga ut bilder på allihopa i bloggen, skulle inte det vara trevligt?
Svar från Ingela Ring 2010-05-02 21:12
Tack för tipset. kan vara en bra idé. Får se om jag får indet i schemat.