"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Bok, film och delikatesser...

Bok, film och delikatesser väntar jag på. Har beställt bok och film tillsammans med ett spel till sambon på nätet och skickat pengar till en bekant i Frankrike för att hon skall skicka hit delikatesser till oss.

 

Bok: Läste för något år sedan en bok som fastnade i minnet. Boken hette Budbäraren och var skriven av en författare som heter Fred Vargas. Boken handlade om pesten/digerdöden och berättades med hjälp av Budbäraren, en man som tagit upp det gamla yrket i ett nutida Paris. Han tog betalt för att läsa upp nyheter och annonser på ett torg. Pesten drabbade paris på nytt eller gjorde den inte det. En underbar blandning av nu och då som var helt underbar. Har till och från tittat efter fler böcker av samma författare och har nu beställt ”Mannen som vände insidan ut” och den är på väg hem till mig nu. Hoppas bara jag inte blir besviken.  

 

Film: För några veckor sedan såg jag av en slump att akademi bokhandeln sålde DVD skivor. Köpte omgående 2 DVD med Hurcule Poirot för 119 kronor styck. Vi har nu snart sett alla 11 avsnitten. Så nu har vi beställt en BBC box med 2 Sherlock Holmes filmer. Man blir liksom på trivsamt humör av dessa gamla deckare. Så fredagskvällen Är räddad det blir Sherlock och ett glas vin eller två serverat tillsammans med vältorkad Permesanskinka i lagom tjocka skivor.

 

Delikatesser: Under vintrarna saknar vi många små förrätter och Apéritifs (inte drycken utan tilltugget) mm. Så därför har vi bett en bekant att skicka oss: Saucisson Sec (fransk ”torkad” korv) ätes som den är si skivor till lite vin ex. Foie de morue (små burkar torsklever konserv) ätes med bröd ex vis som förrätt. Ankleverpastej, ätes även den med bröd. Konserv med Canard (pastej på ankkött) ätes även den med bröd. Vi saknar även fragole (gröna bönor) och lite annat smått och gott. Gissa om vi ser fram emot paketet. Vi kommer nog att äta Saucisson, foix mm flera veckor i sträck ;-)

 

Men fram till dess får det bli vanlig egen lagad mat i kväll kycklingfilé med curry

 

www.ingelaring.se            

Inlagt 2007-03-08 08:29 | Läst 4772 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver