"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Det blir inte alltid som man tänkt...

Den här helgen hade jag tänkt fota Engelsbergs bruk, ett världsarv. Men på lördagen tog jag en liten promenad före avresan. När jag var som längst hemifrån öppnade sig himmelen och ett riktigt skyfall föll över mig och Ludvika. Efter 20 minuter i ösregn var jag helt genomblöt, så blöt att jag var orolig för min mobiltelefon som jag hade i fickan. Sambon hade omtänktsamt nog hängt en handuk i trappen till mig. Som tur är tänkte han inte på att ta fram kameran ;-) . I det vädret hade vi ingen tanke på utflykt längre, även om det sedan visade sig att regnet var lokalt, mycket lokalt, till delar av Ludvika. Söndag förmiddag så tänkte vi att det var bäst att ge sig av hyfsat så vi åkte mot Engelsberg. Två gånger tidigare har vi varit vid Engelsberg och regn båda gångerna men inte idag.  Väl framme vid bruket så visade sig att det var Engelsbergs dag idag. Trevligt var det säkert men inget bra fotoläge med folk, försäljningstånd och kanske till och med gycklare överallt. Det var inte det vi hade tänkt så vi åkte vidare och hamnade på Elsa Anderssons konditori i Norberg som så många gånger förr.

Den här gången blev det kaffe med rabarberspaj...

På vägen hem så stannade vi till hos en kompis i Smedjebacken. Killarna ville prata lite om sitt webbprojekt http://myfilms.se/ så jag tog en promenad med kameran.

Först en tur till hamnen. Ii bakgrunden ser ni en av ortens industrier, Ovako...

Med utsikt mot Sjön Barken ligger flera vackra gamla hus som detta...

Fortsatte sedan mot Kyrkan. Norrbärke kyrka...

Fattigbössan är numera en bössa för bidrag till blommor. Kanske finns det inte längre fattiga i Smedjebacken/Norrbärke...

Jag avslutade promenaden med en liten tur åt hembygdsgårdsområdet...

Så istället för Engelsbergsbruk blev det Smedjebacken. Det blir inte alltid som man tänkt.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Smedjebacken

PS. Men dagens middag blev som vi tänkt i alla fall. Kikkärtor och lamm.

www.ingelaring.se

/ d.s

 

Inlagt 2009-08-09 19:33 | Läst 4235 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Lena!Det blev bra bilder och ser gott ut att äta.
På denna begravnings plats ligger mina förfäder.
Det är en vacker kyrka.
mvh Rolf
Svar från Ingela Ring 2009-08-09 21:41
Visst är kyrkan vacker...Du ser vad världen är liten... Kul att du tyckte om bilderna...