"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

France 2010..... att fota i Grottor

I Frankrike finns mycket grottor. Inte underligt att det är en fransman som kallas "father of modern speleology", Édouard-Alfred Martel. Att fota i grottor är inte lätt. Ivarje fall inte med kompaktkamera, om än bra, och under en allmän visning med allt vad det innebär. Vi besökte 4 grottor och jag fotade och fotade. Många foton kunnde jag slänga direkt men några blev riktigt hyfsade.

Grotte de Dargilan, Den rosa grottan....

 

Aven Armand som har en den högsta av stalagmiter i värden...

Grotte de Clamouse, som inte bara har stalagmiter och stalaktiter utan även aragonit...

 

Till sist....Abimé de Bramabiau. En grotta med en undervattensflod och fotavtryck från Dinosarius...

 

Mer bilder och information om grottorna finns här:  http://www.geologiskamuseet.se/foto_film.php  och http://www.abime-de-bramabiau.com/

Mer om Édouard-Alfred Martel: http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%89douard-Alfred_Martel 

www.ingelaring.se

Inlagt 2010-08-15 11:09 | Läst 4467 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Tjusiga bilder från en miljö som man sällan ser. Av det här resultatet kan man undra om de som du slängde kanske egentligen var bra också =)
Svar från Ingela Ring 2010-08-15 15:24
Tack. Kul att du tyckte om bilderna. Med de ljusförhållanden som är i grottorna så blir det antingen en bild eller inte. Tid att hinna med manuella inställningar finns knappast, guiden har så bråttom ;-)
Skulle varit häftigt om man fick gå en långsammare "fototur" .
Fina bilder! Tänk vad naturen är skicklig på att skapa konstverk!//Monica
Svar från Ingela Ring 2010-08-15 20:37
Med tanke på att varje centimeter på dessa skulpturer tagit 100 år att skapa blir man än mer fascinerad av vad naturen kan skapa. Kul att du tyckte om mina bilder.
Underbara bilder från en nästan sagoliknande miljö.
Bild 5, drapperiet med stalaktiterna är bara såå fint!
/Sven
Svar från Ingela Ring 2010-08-15 21:11
Du sa det själv. Sagoliknande miljö. Rent häftigt och jag försökte bara avbilda detta underverk. Kul att du tyckte jag lyckades....
Att jagas på av en guide är det värsta jag vet. Men jag antar att det inte finns mycket att välja på när man går grottur. De vill väl tjäna pengar på så många visningar per dag som möjligt.

Det blev ju ändå ett antal suggestiva bilder, riktigt spännande faktiskt!
Svar från Ingela Ring 2010-08-16 17:57
Tack. Ska man få lite mer tid på sig i Grottorna så får man nog försöka när det inte är värsta turistsäsongen. Vi var ganska många och jag var alltid sist. Värst var det i den grottan där ljuset släktes efter oss. Man som sagt tror inte man har något annat val för att få se dessa grottor.