"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

France....

Efter tre veckor på nya jobbet är det dags för semester och France i 4 veckor. Medan vi är i France så lånar sambons dotter lägenheten och semestrar i Dalarna, tjänster och gentjänster.

Planeringen ser ut så här: Vi flyger till Nice för att tillbringa första veckan i Le Cannet och Cannes med sol, bad och boule. I år flyger vi med SAS för när vi bokade var de billigast. När vi är i Cannes skall vi försöka hinna med att besöka Saint Honorat en ö utanför Cannes som bebos av munkar från cisterciensorden (http://sv.wikipedia.org/wiki/Cisterciensorden)  och  Eze en medeltida bergsby på en brant bergstopp på väg mot Monaco, 429 meters höjd. (http://sv.wikipedia.org/wiki/Eze

Efter Cannes far vi vidare till Maurs, en liten stad i Cantal, Le Massif Central, (http://sv.wikipedia.org/wiki/Massif_Central)  långt från turiststråken.  Där tänkte vi stanna e vecka. Vi hoppas att restaurangen där har lika bra mat som förra året. När vi är i Maurs skall vi försöka passa på att besöka en grotta med grottmålningar (http://sv.wikipedia.org/wiki/Bild:Pech_Merle_main.jpg) . Vi var dit redan förra året men hade inte helt rätt kläder för grottbesök (t-shirt och shorts) så vi fick besöka Saint-Cirq-Lapopie istället. Vi får göra ett nytt "grottförsök" försök i år.  

Därefter blir det någon dag i Auch (http://sv.wikipedia.org/wiki/Auch). Vi hoppas att där få se några riktigt läckra Boulmatcher av några lokalt boende boullegender. Efter Auch blir det någon dag i Carcassonne http://sv.wikipedia.org/wiki/Carcassonne) för att sedan avsluta semestern i Cannes. 

På vägen från Auch har vi funderingar på att åka upp till Andorra, Pas de la Case, (http://sv.wikipedia.org/wiki/Andorra) för att se om vi kan köpa en videokamera billigt. Vi skulle vilja ha en med hårddisk. Så vitt jag vet så är det bara Sony och JVC som har dessa. Vet inte mycket om dem eftersom jag inte har hittat några tester, men vi vill gärna ha en med hårddisk nu när det finns. 

Förmodligen lär jag komma hem med ett antal bilder från France som vartefter läggs ut på hemsidan och ev på fotosidan ;-) Men än så länge är det bilderna från tidigare semestrar i Frankrike. 

http://www.agarcia.se/france/ 

http://www.agarcia.se/hundar/ 

Ingela

 

 

Inlagt 2007-06-17 19:28 | Läst 4192 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver