"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Macro och påskmat.....(Panasonic LX3)

Det är påsk och jag är ledig i fem dagar. Inget särskilt inbokat, bara ledig. Vackert väder, så jag drog till skogs för att testa kamerans macroläge innan det är dags för påskmat igen.

Det första jag träffade på i skogen var denna katt... något intressant fanns uppenbarligen där ...

Började så smått ge upp på macro och vårblommor när jag fick syn på en Blåsippa...

Lite längre fram hittade jag Tussilago i solen...

En inte lika uppskattad vårblomma som trotsar asfalt och betong....Maskros...

Blev riktigt bra bilder i macroläget. Tror jag tar en tur i morgon med, men då till gammelgården, i hopp om att några blommor kommit fram där med. Är fortfarande riktigt nöjd med min Panasonic LX3. Det är bara när jag behöver mer Zoom som den inte riktigt räcker till. Men då får jag väl ta fram min Panasonic FZ18 istället ;-)

Men nu börjar det dra ihop sig för påskmaten...

Vi startar med ägghalvor...

Sedan blir det lammspjäll....

...och däremellan lite annat smått och gott...

www.ingelaring.se

 

Postat 2009-04-11 17:20 | Läst 3572 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Tema Fåglar

Månadens tema är fåglar. Inte det enklaste att fota. I varje fall inte om man fotar med kompaktkamera och utan stativ. Men jag gav mig i kast med utmaningen. Tog kameran och jagade fåglar både i söndags och idag. Tänkte att fåglarna förmodligen inte skulle vilja ha mig så nära, så jag tog superzoomaren (Panasonic FZ18) med mig.

Tyckte inte alls att jag hade någon lycka med mig. Så fort jag lyfte kameran, flyttade sig fågeln 5 meter bort. Tll slut gav jag upp och började fota denna fågel. Inte för att jag kunnde komma så nära, men han satt still....

Kyrktuppen...Ulrika Ludvika Kyrka...

Väl hemma och kväll, tömde jag minneskortet och fann detta: En talgoxe...

två änder...

och en en björktrast...

och en sädesärla...

Helt ok bilder utifrån förutsättningarna. Jag tror jag nöjer mig där. En av bilderna får bli mitt bidrag till månadens tema... Kul detta med temagruppen. Utan den hade inte dessa bilder kommit till ;-)

www.ingelaring.se

Postat 2009-04-10 18:32 | Läst 3735 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Äntligen har jag gjort det...

...Uppdaterat hemsidan med nya bilder. Tanken var väl från början att jag skulle uppdatera då och då. Men nu visade sig att senaste då var 6 månader sedan. Att titta igenom bilder och se vilka som skall in tar sin tid. Att anpassa dem till webbsidans format tar även det sin tid, liksom själva uppdateringen. Huvudsakligen lägger jag in nya bilder och raderar gamla. Tanken är att det inte skall bli fler och fler bilder utan bättre och bättre. Så oftast raderar jag lika många som jag lägger in. Det som är kul med detta är att jag ser hur jag utvecklas som fotograf (eller om det är bättre kamera, vem vet). Bilder jag var stolt över senast kan nu snabbt raderas för att ge plats för nya. Förhoppningsvis ökar kvaliten på sidan och bilderna vartefter. Beslutade mig dock nu för att skapa ett nytt ämne. Nämligen Dogma. Kan vara kul att samla de bästa av mina dogmabilder på ett ställe. Jag rensade sedan ganska hårt under Ludvika och natur medans övriga bara fick någon ny bild. Inga nya Frankrikebilder men jag bytte ut ett par bilder mot de jag bearbetade under kursen i digital bildbehandling. Nu gäller det att inte vänta 6 månader till nästa uppdatering ;-)

Annars har det inte blivit så mycket fotat (förutom matprojektet då) men i helgen tog jag långzoomaren (Panasonic FZ18) med ut för att jaga fåglar, enligt månadens tema, och vårtecken, enligt årstiden. Båda utan visbart resultat. Men jag fick ett foto på kanske vårens sista pimplare....

www.ingelaring.se

Postat 2009-04-07 21:41 | Läst 3100 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Helgens meny...

Det blev inte mycket fotat i helgen. Tog med min Långzoomare Panasonic FZ 18 ut för att titta efter fåglar och andra vårtecken men det blev dåligt reultat. Min Panasonic LX3 fick vara hemma. Men jag fotade lite matfoton för vår recept sida. En utmaning detta, då jag bara har kompaktkamera och fotar hemma under matlagningen och strax innan jag äter. Men receptsidan är vår, våran mat och vår matlagning och då passar det bra med våra foton också. Får se om några av helgens bilder platsar in på sidan..

Som förätt åt vi Jacobsmusslor med persilje- vitlökssmör köpta på Lidl...

Lördagens middag blev kolja med persiljesås...

på kvällen lite snacks i form av små franska ostar...

På söndagen gjorde vi mousaka... en klar favorit...

Det blev lite aubergine över. De äter vi som sallad med lite fransk dressing...

www.ingelaring.se

Postat 2009-04-05 21:42 | Läst 3582 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Blev bara lite Landskapsfoto idag....(Dogma)

Tog med kameran till jobbet idag med. Panasonic LX3 med vidvinkelkonverter 16:9. Hade tänkt att fota landskapsfoto under pausen. Det var underbart promenadväder men mulet och det visade sig att det jag ville fota var i motljus. Så det blev mer promenad än foto men några kort blev det.

Älvmötet i Djurås i "nästan" motljus...

Dalälven i bättre ljus ;-)...

Längre fram på promenaden kom jag fram till detta vägbygge...

Denna skoppa fick en egen bild efters0m jag ville testa vidvinkelkonverter på lite närmare håll...

Sen fotade jag inte fler bilder (förutom ett par misslyckade motljusbilder över älvmötet som jag besparar er). "Trot" eller ej, jag tog bara 11 foton under promenaden. Riktigt stolt över detta.

Jag försöker lära mig att se bilden så färdig som möjligt innan jag lyfter kameran. Försöker ha en tanke med varje bild istället för att fota på och se vad som blev bra. Tänker så, att om jag lär mig att se bilden direkt i kameran så får jag ett fåtal bra bilder med hem istället för en mängd "kan gå att göra något med bilder". Genom att inte ta så många bilder minns jag också vad jag tänkte när jag fotade och kan se om tanken räckte ända fram och jag spar datortid. Detta eftersom jag märkt att jag för att lära ofta behöver öppna bilden i Photoshop och labba lite för att se och förstå vad jag har. Att justera vitbalans osv kan ju göra underverk. Med färre foton i kameran hinner jag, trots begränsad tid, ta hand om mina foton medans jag minns vad jag tänkte vid fototillfället, se och tänka hur resultatet blev och varför, dra slutsatser och lära till nästa gång.

www.ingelaring.se

Postat 2009-04-02 21:38 | Läst 3371 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera