"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

France 2010... och kamerafunderingar...

Hemma efter 3 veckor i Frankrike med god mat, god dryck, sol, bad och upplevelser samt 1668 bilder.  Än så länge har jag bara hunnit titta igenom de 77 bilder jag tagit med kameramobilen när inte kameran varit med (bara det förmodligen fler bilder än vad många "vanliga turister" tar på semestern).

Bilder från Cannes, Plage du Medi.

Efter 3 veckor med fotande kommer funderingarna på att kompletera kameraväskan upp igen. Idag har jag en Panasonic LX3 och en Panasonic FZ18 samt mobilkameran. Jag är jättenöjd med LX3:an men känner att jag emellanåt saknar Zoom och det är då jag tar fram FZ18 och det är denna jag skulle vilja byta ut till något nyare och bättre. Funderat på olika systemkameror med och utan spegel. Trivs dock väldigt bra med formatet på LX3:an och är rädd att en stor kamera skulle bli liggandes hemma. FZ18 känns så klumpig gentemot LX3:ans smidighet och den kom inte lika ofta "med ut" som lx3:an får göra. Jag vet att när det gäller kameror och bildkvalité har storleken betydelse, men samtidigt är det ju så att en bra kamera är den man har med sig. Så jag börjar fundera på Ricoh GXR. Minns att jag tycket det verkade vara en riktigt kul kamera när jag såg den på fotomässan, men den var alltför dyr. Men nu när priset har gått ner och man kan få P10 28-300 för 4.995:- känns den mera prisvärd. I så fall skulle jag köpa en sådan och även A12 50/2,5 Macro.  Problemet är att det verkar vara få som vet hur kameran är, Metroteknik tyckte dock att den var kul att fota med vilket är viktigt för mig .

Här dagens kameraväska fotat med kameramobilen:

Alla foton fran kameramobilen SonyEricsson C902

www.ingelaring.se

Postat 2010-07-27 16:00 | Läst 1930 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

France 2010... La hôpital...

Tre dagar kvar på semestern i Frankrike. Efter nästan tre veckor med upplevelser och foton händer det som inte får hända på semestern. Sambon och jag lekte i de enorma vågorna i havet när han plötsligt drogs ner av en våg och försvann under vattnet. Efter en som jag tyckte lång stund (förmodligen flera sekunder) kom han upp igen. På hans ansikte såg jag direkt att något hänt. Han sa "jag slog i foten och måste sys". Vi gick ur vattnet till duschen och det blödde ymningt. Som tur var hade vi just denna dag betalat för en plats på en "ponton" på en privat strand. Snabbt kom en kvinna med steril kompress, därefter en badvakt med första hjälpen väska. När bandage var lagt så var strax ambulans på plats och vi åkte med sirener och allt till akuten. Efter 3 timmar väntan fick sambon komma in och efter ytterliggare en timme fick han träffa läkaren. Under tiden väntade jag nervöst i väntrummet. En och en halv timme efter att Sambon hade kommit in så kom en läkare ut och hämtade mig. Han beskrev på engelska att såret var djupt  och att man skulle röntga och sedan undersöka vidare. Jag fick vänta ännu lite till. Efter en stund kom sambon ut med besked. Ingen fraktur, inga nervskador men väl fem stygn, stelkrampspruta och antibiotikaspruta.

Vi ringde sambons släktingar som hämtade oss och hjälpte till att köra hyrbilen från parkeringen vid stranden. Idag har jag varit på apoteket och hämtat antibiotika, värktabletter, kompresser, plåster och sårrengöringsmedel.  Sambon har fått order att inte belasta foten mer än nödvändigt i två dagar. På måndag flyger vi hem och hoppas att allt går bra. Om två veckor skall han ha en andra stelkrampspruta och ta bort stygnen, så jag får väl ringa vårdcentralen så fort vi kommit hem. Nu håller vi bara tummarna, sambon äter antibiotika och gör rent såret en gång per dag. Foten börja svullna, kanske på grund av värmen,så ännu är inte oron över. Hur det skall gå att springa runt på flygplatser på måndag har vi ingen aning om.

Som sagt mycket upplevelser har vi haft i Frankrike men denna hade vi kunnat vara utan.

Ingen drömbild men just så här tråkigt var det.

Mer och roligare från France 2010 kommer vartefter jag hinner med bilderna. Ni som kanske undrar så blir det Cannes, Le Cannet, Gorge du Tarn, Saint Honorat, Eze och ett antal grottor (jag kan ha missat något).

www.ingelaring.se

Postat 2010-07-24 21:23 | Läst 2478 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera